Nyolcvan év után megépül a kápolna az Anna-réten

alt

Egy kis alapterületű, alig harminc négyzetméteres kápolna épül a hegyvidéki Anna-réten. A végleges tervek elkészültek, így akár már jövőre felépülhet a tájba illő miséző emlékhely, amit nyolcvan éve szorgalmaznak a hívek.

Alig harminc négyzetméteres alapterületű az az Anna-rétre szánt kápolna, aminek a tervei elkészültek, már csak az engedélyeztetések vannak hátra. A tájba illő miséző emlékhely, amely nagyobb létszámú szabadtéri mise megtartására is alkalmas, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködése eredményeként készülhet el – olvasható a hegyvidek.hu-n.

Nem új keletű a templom emelésének gondolata, vallási közösségek és egyházi képviselők immár nyolcvan éve szorgalmazzák a „Szűz Mária, a Világ Királynője Engesztelő Kápolna” kialakítását az Anna-réten. 1942-ben megalakult egy, a felépítéséért dolgozó szervezet, amely elkészítette a terveket a főváros által adományozott területre az Anna-rét mellett.

Már az alapkövet is felszentelték, sőt az építkezéshez szükséges anyag egy részét is a helyszínre szállították 1944 decemberére, amikor a szovjet csapatok érkezése miatt a munkálatok leálltak, majd az építőanyagok hirtelen eltűntek. A templomépítés szándéka megmaradt, de immár egy nagyobb, háromszáz fő befogadására alkalmas épületet terveztek. Mindszenty József bíboros 1947 szeptemberében ünnepélyesen elhelyezte az alapkövet, a kommunista államhatalom azonban megvétózta az építkezést.

Ötven év után, 1992-ben Salamin András és családja egy kis alapterületű kápolnát építtetett az Anna-réten. A hívek azonban a korábbi tervekről sem mondtak le, megalapították a Svábhegyi Világ Királynője Engesztelő Kápolna Egyesületet, hogy a Natália nővér látomásában megjelenő kegyhely megépülhessen az eredeti helyszínen.

A teljes cikk elolvasható itt.

Mária Natália nővérről további cikkek és videók honlapunkon megtalálhatók itt.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.