9+1 idézet Spurgeontól, a prédikátorok fejedelmétől

 

Charles Haddon Spurgeon angol baptista prédikátor volt a XIX. században. A keresztény világban a prédikátorok fejedelmeként tartják számon, prédikációit még életében 30 nyelvre lefordították.

C. H. Spurgeon gondolatai nem voltak lázadóak, de nyíltan és egyértelműen hívta az embereket, hogy vegyék figyelembe Jézus Krisztus szavait. Haláláig majdnem 3600-szor prédikált és kiadott 49 kötetnyi kommentárt, beszédet, anekdotát, illusztrációt, áhítatot. Nem volt szokatlan az sem, hogy több mint 10 000 ember előtt prédikáljon. A máig nagy hatású prédikátor gondolatai közül szemezgettünk.

1. Az ördög szereti a tétlen hívőt, azt sem bánja, ha nem csinál semmi rosszat, CSAK JÓT NE TEGYEN!

2. Aki nem eszik és azért hal éhen, éppúgy öngyilkosságot követ el, mint az, aki golyót röpít a fejébe. Aki Krisztust elutasítja, éppúgy elkárhozik, mint az, aki testestől-lelkestől az ördögnek szolgál.

3. A gyertya másoknak világít, és önmagát emészti fel! Semmit sem felejtenek el az emberek olyan hamar, mint a jót, amit másoktól kaptak.

4. Akik abban a tudatban alszanak el, hogy az Úr őrzi őket, nagyobb biztonságban érezhetik magukat, mint a királyok palotáikban.

5. Minden asszony úgy bánik a férjével, mint ahogy a férj bánik a feleségével. Amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek néktek.

6. Saját tehetetlenségünk semmit sem változtat Isten ígéretein.

7. Néha olyan körülményekbe képzeljük magunkat, amilyeneket az isteni gondviselés egyáltalán nem szabott ránk; félünk ezernyi szenvedéstől, amelyek közül soha egyetlenegyet sem kell átélnünk.

8. A legnagyobb áldás, amelyben Isten részesíti az embert, az, hogy elválasztja a bűntől.9. Az igazi hit arra törekszik, hogy mások szívében továbbterjedjen.

+1 Minden ember sírva születik, de nem minden ember zúgolódik. Sokan állandóan panaszkodnak és csalódottan halnak meg. Ezek az emberek elrágcsálják a keserű tablettát, pedig ha egy-két korty vízzel és egy kis türelemmel nyelnék le, nem éreznék a keserűségét.Az ilyen emberek a más terhét könnyűnek találják, de a saját terhüket olyan nehéznek, mint az ólmot.Ők azok, akik mindig rossz bánásmódban részesülnek. Senki tyúkszemére nem taposnak oly gyakran, mint az övékre. A hó legsűrűbben az ő ajtajuk elé hull, a vihar legerősebben az ő ablakuk előtt tombol. A valóság az, hogy mindez csak képzelet. Ők is boldogok lennének, ha ezt belátnák. Egy csipetnyi a megelégedés füvéből olyan ízt ad a legegyszerűbb levesnek is, mint a legfinomabb királyi éteknek.

 Forrás

Létrehozva 2021. november 4.