rozsafuzer imakert

Kilenc hihetetlen tény a rózsafüzérről

A rózsafüzér a katolikus hit egyik legismertebb áhítata, de ismered-e ezeket a tényeket róla?

  1. A rózsafüzért „zsinóron pendülő bibliaként” is ismerik, mivel a rózsafüzér titkai által megosztják az Evangéliumot.
  2. A katolikusokat gyakran rózsafüzérrel temetik el, hogy védelmezze őket.
  3. Minden rózsafüzéren 59 szem, közel 1 méter hosszú zsinór, 14 műanyag távtartó, egy fém távtartó, egy kereszt és egy csodálatos vagy szent érem található.
  4. A világ legnagyobb rózsafüzére közel 600 méter hosszú, és Bejrútban található. 59 gyöngye betonból készült és mindegyik akkora, mint egy autó!
  5. A katolikusok már a XIII. század óta imádkozzák azt a rózsafüzért, amit ma ismerünk, de a szerzetesek és remeték már a III. században hasonló módon használtak köveket és imagyöngyöket ehhez.
  6. A Columbia Gorge Interpretive Center Museum (Stevenson, Washington) tartja jelenleg a rekordot: a rózsafüzérek legnagyobb gyűjteményében több mint négyezer darab látható!
  7. Aquinói Szent Tamás tartotta a leghosszabb (ismert) homíliát a rózsafüzérről, ami negyven napig tartott.
  8. A római katolikus rózsafüzéren 59, a keleti ortodoxon Görögországban és Törökországban 100, míg az orosz ortodoxon 103 szem található.
  9. A katolikusok naponta egyszer nyerhetnek teljes búcsút a rózsafüzér elmondása által, akár a templomban, a családdal együtt, vagy a hívek összejövetelén (Enchiridion of Indulgences, Grant 17.1).

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2021. szeptember 27.