Erről a gyógyító vizről prófétált egy XX. századi apáca

Számos csodáról és más kegyelemről számoltak be azok zarándokok, akik az Irgalmas Szeretet Szentélyének vizében fürödtek meg az olaszországi Collevalenzában.

Kattintson ide a diavetítés elindításához

„Nem bíróként ítéli el az embereket, és szabja rájuk büntetését, hanem szerető Atyaként, aki megbocsát nekik, aki elfelejti és nem veszi figyelembe az ELLENE elkövetett bűncselekményeket.”

– Speranza anya

Katolikusok szerte a világon ismerik a Lourdes szentélyt, különösen a fürdőket. A gyógyító tulajdonságairól ismert, a szent Pireneusok vizeibe való gyors bemerülés szerves része minden zarándoklatnak a francia városba.

Van egy másik helyszín Olaszországban, ami ismert csodálatos vizeiről: az Irgalmas Szeretet Szentélye Collevalenzában. Kevésbé ismert, mint francia megfelelője, az olasz szentély Umbriában található, rövid autóútra Assisi és Orvieto zarándokhelyektől.

Speranza anya – a szerény kezdet

Collevalenza története szorosan kapcsolódik Speranza anyához, egy XX. századi spanyol apácához és misztikushoz, akit 2014-ben avattak boldoggá.

  1. 1893. szeptember 30-án született María Josefa Alhama Valera a spanyolországi Santomerában, szegény gazdálkodó szülők kilenc gyermeke közül elsőként.

Amikor 12 éves volt, látomása volt Lisieux-i Szent Terézzel, aki azt mondta neki: „Gyermekem, azért jöttem, hogy elmondjam az Úristen üzenetét, hogy ott kell elkezdened, ahol én befejeztem.” Abban a pillanatban megkapta azt a küldetést és üzenetet, amelyet az egész világon el kellett terjesztenie: Isten irgalmas szeretetéről.

Amikor 21 éves volt, felszentelt apácának a klarissza misszionáriusoknál. De 1930 karácsonyán úgy érezte, hogy arra van hívása, hogy új gyülekezetet alapítson: az Irgalmas Szeretet Szolgálólányait. Ő vezette ezt az új mozgalmat, melyet a szegény gyermekek és árvák befogadásának és oktatásának, valamint az idősek és betegek gondozásának szentelnek.

1936-ban létrehozta első közösségét Rómában. A következő 15 évben a szegényeket szolgálta az Örök Város peremén, különösen a második világháború által érintetteket. Később megalapította a férfiak vallásos gyülekezetét.

1936 és 1941 között Speranza anya megtapasztalta azt, amit életrajzírói „vértelen vértanúságának” neveznek. Spanyol püspökök és papok rágalmazták, és a vezetését vitatták. Még néhány nővér is visszaéléssel vádolta meg, és a rendfőnök távozását követelték.

Behívatták a Vatikánba, hogy megvédje tanításának ortodoxiáját, valamint válaszoljon a jelleme és a lelki karizmája elleni vádakra. Három év múlva a Vatikán megerősítette ortodoxiáját, és engedélyezték számra, hogy folytassa szerepét a rend vezetőjeként.

A diavetítés elindítása

Egy XX. századi apáca próféciája

1951-ben Speranza anya a todi egyházmegyében levő Collevalenza kisvárosba költözött. Ott érezte, hogy arra hívják, hogy építsen egy szentélyt az Irgalmas Szeretetnek, hogy eképpen hirdesse tanításait. Az üzenet a következő volt: „Nem bíróként ítéli el az embereket, és szabja rájuk büntetését, hanem szerető Atyaként, aki megbocsát nekik, aki elfelejti és nem veszi figyelembe az ELLENE elkövetett bűncselekményeket.”

A szentély mellett Speranza anya próféciát kapott, hogy alatta víz található, és elrendelte egy kút ásását. Valóban találtak egy víztározót bőséges vízzel 92 méter (300 láb) mélyen a helyszínen, ahogy azt ő előre megjövendölte.

A vizet medencékbe vezették, hogy a zarándokok megfürödhessenek benne. Speranza anya így utalt a víz által küldött üzenetre: „A betegek gyógyításának erénye, a szegényeké, akiknek nincs erre semmilyen eszközük, még egyetlen csepp víz sem – legyen ez a víz a Te kegyelmed és irgalmad jelképe.” Számos csodáról és kegyelemről számoltak be azok a zarándokok, akik a vízben megfürödtek.

A boldoggá avatás felé vezető út

Speranza anya 1983 február 8-án hunyt el, majdnem 90 éves korában. Kívánsága szerint, öt nappal később a collevalenzai szentély kriptájában temették el.

  1. 2002. április 23-án megkapta a tiszteletreméltó címet. 2014. május 31-én Ferenc pápa jóváhagyásával boldoggá avatták. Szentté avatása folyamatban van.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2021. május 18.