Hét dolog, amit ne mondj keresztény szingli barátodnak

A legnagyobb jószándékkal, de sajnos sok olyan kérdésbe bele lehet futni, amely egy egyedülállónak rosszul esik vagy akár kisebbrendűségi érzése alakul ki tőle. 7 olyan kérdést és ,,jó tanácsot” szedett össze az Arrivera blog, amelyet jobb elkerülni, és a végén kitér arra is, mit lehet tenni mégis szeretettel.

1.És van már valaki a láthatáron?

Az évek során a tágabb értelemben vett környezetemben számtalan ember próbálta megfejteni, hogy miért is vagyok még egyedülálló. Ez praktikusan úgy néz ki, hogy amikor találkozunk, nagyon megörül nekem, megszorongatja a kezemet, vagy megölel, megkérdezi, hogy vagyok és általában már ezen a ponton ki lehet olvasni a szeméből, hogy tulajdonképpen a kérdés arra vonatkozik: „éééés van már valaki a láthatáron?” Ha a „hogyvagyokra” adott válaszomban nem érintem a szerelmi életemet, vagy annak hiányát, akkor biztos, ami biztos, bele is kérdez.

Törődésből. Tudom.

A legnagyobb tisztelettel szeretném tanácsolni, hogy ezt a kérdést ne tedd fel az ismerőseidnek. El is mondom, hogy miért. Kétféle válasz lehetséges rá ugyanis. Az egyik az, hogy nincs, és akkor a kérdésed fájdalmat okozhat, hiszen egy olyan hiányra emlékezteted, amely még nincs betöltve az életében. Sőt.

A másik válaszlehetőség, hogy „igen, van valakim”. De ha magától erről még nem mesél, annak bizonyára van oka. Hidd el, hogyha egy ismerkedés vagy randizás már a publikus stádiumba ér, el fogja újságolni örömmel, külön kérdés nélkül is. Van az az időszak egy kapcsolat elején, ami még kevés emberre tartozik.

2. Mikor nősülsz már meg? (Mikor mész már férjhez?)

Ezt azért főleg a fiúk kapják. Nagy hátbaveregetés és vicceskedés közepette. Pedig ez egy olyan kérdés, ami ilyen formában szerintem sehogy sem kéne, hogy elhangozzon. A házasulandó korban hidd el, hogy az ember ezen a kérdésen sokat töpreng, gondolkodik, mérlegel és küzd.

A fiúk azért, mert tudják, hogy mekkora felelősség a választás, amivel nemcsak a saját életüket tudják elrontani, hanem a jövőbeli családjukét is. Arról nem beszélve, hogy egzisztenciálisan, valamint lelki és szellemi érettség szempontjából is készen kell állniuk a családalapításra. A lányoknál pedig külön bejátszik, hogy a legtöbb esetben a választás nem az ő kezükben van.

Szerintem egy férfihez kábé egy, max. két személy áll csak olyan közel, hogy észrevételt fogalmazzon meg azzal kapcsolatban, hogy ideje lenne megnősülnie. És tapasztalatom szerint az az egy-két ember pont azért van abban a közeli pozícióban, mert sosem rontana be elefántként a porcelánboltba.

3. Ezt és ezt csináld, és akkor majd megházasodsz.

Miután az ember sikeresen kievickél ez első két kérdéskörből és próbálja úgy megfogalmazni a választ, hogy abból ne tűnjön depressziósnak, hitetlennek, kétségbeesettnek, lázadónak vagy mérgesnek, jön a következő kör. A megoldáskeresés. A kedves kérdező ismerős rögtön megoldási javaslatokkal áll elő. Mit csinálhatna az egyedülálló jobban ahhoz, hogy megházasodhasson. Tudom, hogy ezt is a szeretet motiválja.

Én ezeket a ,,jó tanácsokat” kaptam: 

  • legyél nyitottabb,
  • ne legyél annyira közvetlen, mert az flörtölés,
  • flörtölj többet,
  • legyél kedvesebb,
  • ne legyél túl kedves mindenkivel, mert azt hiszik, kétségbe vagy esve
  • menj több gyülekezeti programra,
  • ne legyél ennyire aktív a gyülekezetben, inkább sportolj többet
  • öltözz csinosabban, szexisebben
  • öltözz visszafogottabban,
  • fogyjál,
  • szedj fel magadra pár kilót

Szóval remélem, érzed, mennyire ellentmondásosak ezek a tanácsok, és az kábé alap, hogy az ember zavarba jön és nem is tud rájuk mit mondani.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2021. március 1.