Képzelt riport Szent Rafael arkangyallal

alt

Nagy a baj, ezért rengeteg munkát adunk a Szűzanyának, az angyaloknak és a szenteknek. Védelemért, a járvány megszűnéséért és gyógyulásokért könyörgünk, odatesszük magunkat ezerrel. Végre!

A Szentlélek is, az angyalok is csendben, a szív csendjében beszélnek hozzánk. Sokkal fontosabb az, amit ők mondanak nekünk, mint amit mi mondunk nekik. Nem süketek, elsőre megértik és teszik, amit értünk tehetnek. A kérdés az, mi hajlandók vagyunk-e meghallani mindazt, amit segítő szolgálatuk közben ők mondanak nekünk? Nem vagyok egyedül, aki Szent Rafael arkangyalhoz fordultam imában.

Szívesen segítek, – mondja Szent Rafael – hiszen a gyógyítások a „munkaköröm”, de leggyakrabban ti akadályozzátok a szolgálatomat.

 Jézus, a Gyógyító nem nyitott rendelőt Palesztínában és nem gyógyította meg az összes beteget. Amikor viszont tette, akkor jelét adta annak, hogy Isten országa, Isten szeretet uralma elérkezett. Az ima meghallgatások ma is ennek az örömhírnek hatékony üzenetei.

            Szeretném, ha arra is felfigyelnétek, hogy sokkal többen gyógyulnak meg, mint amennyi gyógyulást diagnosztizálnak az orvosok.  

            Ez meg mit jelent? – kérdeztem.

            Kérdéssel válaszolt: mi jelent a betegség nálatok? Ti azt tartjátok betegnek, akinek fáj a teste-lelke és valamitől szenved. Mi idefent, azt tartjuk betegnek, aki nincs élő kapcsolatban az Üdvözítővel, Jézus Krisztussal. Azt, aki bűnöket követ el, amitől aztán biztos, hogy testileg-lelkileg is meg fog betegedni. Ezért volt fontos megbocsátania Jézusnak a béna bűneit is, mielőtt az felvette az ágyát és járni kezdett volna.

            Ti azt tartjátok gyógyultnak, aki tünetmentes, mint a tíz leprásból kilenc, mi pedig azt az egyet, aki odament Jézushoz és leborult előtte.

            Mint mondtam, sokkal többen gyógyulnak meg, mint ahányan tünetmentesek lettek orvosilag. Lehet, hogy fizikailag – lelkileg betegek maradtak, de közben hinni kezdtek Jézusban és rátaláltak Isten országának örömére és békéjére. A teljes gyógyulásukról, a mennybe jutásukról nem is beszélve.

Ezért nem szabad soha feladni az imát a gyógyulásért, ezért olyan fontos az Isten Igéje és a Szentségek, mert örök életet adnak! Az imáitok sokkal több embert juttatnak hozzánk, mint amennyiről azt gondoljátok, hogy meggyógyult.

            Jó lenne, ha megértenétek a következőket:

Csak gyógyítva gyógyulhattok, az üdvösségetek múlik azon, hogyan bántok a betegekkel és szenvedőkkel. Olyan mértékben lesztek egészségesek, amilyen mértékben elismeritek, hogy betegek vagytok. A magát egészségesnek tartó is rászorul az üdvösségre, ezért kell mindenkinek az Orvoshoz, Jézus Krisztushoz mennie. És még valami: amikor bárkinek a gyógyulásáért imádkoztok, Jézus mindig meghallja és meghallgatja, mert ő mindig valamiből valamire gyógyít, és ez igazából az üdvösségetek.

       – Kedves Rafael, ez nekem azt jelenti, hogy nincs meg nem hallgatott ima. Köszönöm!

Varga László megyéspüspök
2020.03.31.


„Égi seregeknek vezetői,
hozzátok kiáltunk mi,
gyengeségben vagyunk.
Erősítsetek meg mibennünket.

Égi szárnyaitok anyagtalan dicsősége,
mindig oltalmazza törékeny életünket,
szüntelenül kérünk benneteket,
mentsetek meg minket minden veszedelemtől! Amen.”

(görögkatolikus tropárion-részlet)

Forrás

Share

Programajánló

Szentlélek szeminárium

március
szerda
27

Tíz héten át tartó lelkigyakorlat, mely heti egyszeri közös alkalommal valamint a naponta 20…
8 nap múlva

Párkapcsolati Műhely Nagy Péterrel és Judittal - n…

március
szerda
27

8 nap múlva

Szentmise testi-lelki gyógyulásokért

április
szombat
13

Szeretettel hívunk és várunk egy szentmisére, melyet betegeink gyógyulásáért ajánl…
25 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.