9 dolog, amit megtehetsz a szegényekért

alt

Sokszor tehetetlennek érezzük magunkat a társadalom legégetőbb problémáival kapcsolatban. Ez a lista arra inspirál mindannyiunkat, hogy gondolkodjunk kreatívabban a segítségnyújtásról, találjuk meg, hogyan tehetjük meg valóban, “ami tőlünk telik”.

 1. Adj időt!
Önkéntesekre hatalmas szükség van a szociális feladatokat ellátó intézményekben! Ha a napi feladatokban, például ételosztásban, konyhai munkákban tudsz segédkezni, az is nagyon hasznos, ha viszont olyan munkád van, amivel a rászorulókat más módon is támogathatod, ne szalaszd el a lehetőséget! Például egy nappali melegedőben időközönként megkereshető fodrász sokat javíthat a nehéz sorsú emberek közérzetén, illetve álláskeresük esélyein. Más szakmák képviselői is rendkívül nagy szolgálatot tehetnek, a Csak Egyet Szolgálat melegedőjében például egy varrónő ajánlotta fel az idejét. Az őt megkereső vendégeket varrni tanította és szakadt ruháikat javította meg.

Saját tudásoddal lehet, hogy többet tehetsz másokért, mint gondolnád!

2.Karolj fel!
A pénzbeli adakozás egyik legközvetlenebb formája, ha konkrét személyeket kezdesz anyagilag támogatni, A Csak Egyet Szolgálat Karolj fel! programja erre nyújt lehetőséget. A honlapon és a facebookon rendszeresen megjelennek olyan élettörténetek, ahol a bemutatott rászorulót a szervezeten keresztül anyagilag támogathatjuk. Ez amellett, hogy tudjuk, pontosan mire küldtünk pénzt, azért is jó formája az adakozásnak, mert a Szolgálat csapatának szakértelme és odaszántsága a biztosíték, hogy hiteles történeteket olvashatunk, illetve adományunk valóban valamilyen lényeges költséghez járul hozzá.

3. Ruhaadomány
Lassan, de biztosan beköszönt a tavasz. Ideje a szezonváltás alkalmából átnézni a ruhásszekrényt. A számodra már felesleges darabok némelyike kincset érhet egy szegény sorsú embernek! Juttasd el közvetlenül a környezetedben rászorulóknak, esetleg egy szervezeten keresztül is elküldheted az adományt. Az adakozás másik módja, hogy a ruhákat adományboltba viszed, ahol az ezekért kapott összeget jótékony célokra fordítják.

+ Nézz körül, mert ezek az üzletek valódi kincsesbányák! Különlegességeket is találhatsz, de ha épp ugyanolyan tárgy akad a kezedbe, amit egy másik boltban is megvennél, ezzel a vásárlással még jót is tehetsz.

4. 1% felajánlása
Ne felejtsünk el adónk 1%-áról rendelkezni. Főleg a kisebb szervezetek költségvetését tekintve komoly segítség lehet minden ilyen felajánlás.

A teljes cikk elolvasható itt.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.