Az amazóniai szinódus mögött álló csoportot egy nagy abortuszpárti szervezet pénzeli

Róma, 2019. október 17. (LifeSiteNews) – A REPAM egyházi hálózat, amely felelős a Vatikánban zajló amazóniai szinódus előkészítéséért és lebonyolításáért, egyik társalapító szervezete által több mint 2 millió dollárt kapott egy amerikai alapítványtól, amely többmilliárd dolláros összeggel támogatja az abortuszt és a gender elmélet megalapozását, hangzott el a szinódus mai sajtótájékoztatóján.

Az október 17-i sajtótájékoztatón Edward Pentin (National Catholic Register) felhívta Roque Paloschi érsek (Porto Velho, Brazilia) figyelmét egy brazil újságíró, Bernardo Küster megállapításaira, aki kinyomozta, hogy a CIMI (Őslakos Népek Missziós Tanácsa) „jelentős támogatást kapott a Ford Alapítványtól”. Paloschi érsek ennek a szervezetnek az elnöke.

“Közismert, különösen az Egyesült Államokban, hogy a Ford Alapítvány egy nyíltan az abortuszt támogató szervezet, mely szintén támogatja a gender ideológiát – mindkettőt az Egyház határozottan ellenzi” – mondta a vatikáni újságíró.

A Vatikán sajtótermében a CIMI által kapott alapítványi támogatásokkal kapcsolatos bizonyítékokról Pentin elmondta: „A Ford Alapítvány támogatási adatbázisából látható, hogy 2010 és 2015 között a CIMI közel egymillió dollárt kapott a Ford Alapítványtól.”

“A CIMI helyi részlege – Roraima Őslakosok Tanácsa – 2006-tól az elmúlt évig 1,2 millió dollárt kapott” – tette hozzá.

„Meg tudná mondani nekünk ezért, hogy az Ön szervezete, mely szintén része a brazil püspöki konferenciának, miért fogad el támogatást egy ilyen szervezettől? És vajon ebből a támogatásból a REPAM-ot finanszírozzák, és ezzel ezt a szinódust?”- kérdezte Pentin az érsektől.

Paloschi érsek válaszában nem tagadta a Ford Alapítványtól kapott támogatást, de helyette elismerte, hogy „az összegek az interneten elérhetők”.

A nyíltan abortusz- és gender elméleti alapítványtól származó finanszírozás elfogadásának erkölcsi problémáját egy szóval sem említve az érsek válasza inkább a szervezetnek a brazil kormány felé történő elszámoltathatóságára koncentrált. Elmondta, hogy a CIMI beszámolóit – „belső” és szövetségi szinten is – ellenőrizték.

Azt is elmondta, hogy mivel a CIMI „kapcsolódik a [brazil] püspöki konferenciához”, bármit, amit tesznek a szinódusért, azt ők is ellenőrzik, majd hozzátette, hogy míg a CIMI és a REPAM közös jövőképpel rendelkezik, a REPAM-nak megvannak a saját „forrásai”, és a finanszírozás nem kerül át egyik szervezetből a másikba.

Mivel látszólag jobban aggódik a csalás lehetősége, mint a többmilliárd dolláros abortusz-alapítványtól származó pénzeszközök elfogadása okozta erkölcsi korrupció miatt, az érsek hangsúlyozta, hogy „személyes bankszámláját” már ellenőrizte egy „kormánybizottság”. Hozzátette, hogy „két parlamenti vizsgálat folyik – regionális és állami szinten is”.

Az érsek azzal fejezte be észrevételeit, hogy „nem találtak hibákat” és „nem emeltek hivatalosan vádat”.

Frissítés: A National Catholic Register itt tette közzé a Ford Alapítvány támogatásainak bizonyítékait.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. október 20.