Jesus saves

11 ok, amiért igazán érdemes kereszténynek lenni

Ez egy jutalmakban gazdag élet!

Keresztényként bekerülsz a létező legelőkelőbb iskolába – a Sion hegyi egyetemre. Nevelésed és oktatásod ebben az életben felkészít arra, hogy Jézussal és az ő szentjeivel közösen uralkodj az eljövendő világban. Az életben nincs magasabb elhívás vagy cél!

De valójában mi a keresztény? Az Apostolok cselekedeteinek könyvében azt olvassuk, hogy a tanítványokat keresztényeknek hívták. (ApCsel 11,26) Tehát a keresztény az tanítvány.

A tanítvány egy másik szó Krisztus követőjére, aki azt tanulja, hogyan legyen olyan, mint a Mestere. Tanítványként követed Jézus Krisztust, aki a Mester, ahogy úgy élsz, mint ő, egyre jobban hasonlítasz Őrá (Mt 16,24; 1Pt 2,21-22).

Jézus ezt mondta: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét mindennap és úgy kövessen” (Lk 9,23). Más szavakkal: kereszténynek lenni azt jelenti, hogy megtagadom a saját akaratomat, és úgy döntök, hogy minden nap megteszem Isten akaratát.

De mi teszi ezt az életet olyan jutalomban gazdaggá? Mi teszi a keresztény életet a létező legjobb életté? Íme tizenegy hihetetlen előny, miért jó kereszténynek lenni.

1. Minden bűnödet azonnal megbocsátják

A kereszténnyé válás része, hogy megvallod bűneid Jézusnak és kéred bűnbocsánatát (Lásd 1Jn 1,9). Ha vétkeztél más emberek ellen, azt is rendezned kell. Minél gyorsabban teszed, annál jobb. A megbocsátás nagy öröm és megkönnyebbülés! Nem kell tovább cipelned a múltbeli bűnök terhét függetlenül attól, hogy mennyire nagyok vagy kicsik voltak. Óriási öröm tudni azt, hogy az ügyeidet Isten elé helyezted. A megbocsátással valójában megszabadulunk az örök kárhozattól, és megbékélünk magával Istennel!

2. Segítséget kapsz, hogy szándékosan ne vétkezz!

Még jobb hír az, hogy üdvösségünk nem áll meg a megbocsátásnál. Valójában keresztényként segítséget kapsz ahhoz, hogy szándékosan soha többé ne vétkezz. A megbocsátás hatalmas ajándék, de mennyivel nagyobb az, ha segítséget kérhetsz Jézustól a kísértés idején, még mielőtt bűnbe esnél. Valóban szabad lehetsz a bűntől! (Lásd Zsid 2,18 és Zsid 4,15-16.)

3. A Szentlélek elkezd tanítani és megszabadít önmagadtól

A Lélek minden nap többet szeretne megmutatni neked saját bűnös emberi természetedből: makacsság, arrogancia, mások felé támasztott követelés, irigység, lustaság stb. (Lásd Jn 16,13.) Ezek a dolgok természetünk mélyén futnak. A Lélek arra tanít bennünket, hogy megtagadjuk önmagunkat ezen (és sok más) területen, és hogy minden nap vegyük fel a keresztet, ahogy Jézus mondta. Amint ezek a dolgok elhalnak, Krisztus erényei fokozatosan növekedni kezdenek és ezek helyére lépnek. Micsoda áldás, hogy már nem vágyaink irányítanak bennünket! Ezek az erények az isteni természet, az örök élet részei, amit megígértek nekünk! (2 Pt 1,2-8)

4. Békéd és örömöd van, amit semmi sem vehet el

Ahogy ezt a győztes életet éled, békére fogsz lelni a szívedben – békét magától Jézustól. Senki és semmi sem veheti ezt el tőled! A Szentírás (mint például a Róm 8,28 és a Zsolt 23,1) segíthet neked – pontosan akkor, amikor az élet minden oldalról nyomaszt téged. Tudod, hogy Istené az irányítás! Pontosan vezeti az életed minden apró részletét, és teljesen megbízhatsz az Ő gondviselésében.

5. Jézus a te hatalmas segítőd és barátod!

Jézus tudja, milyen az emberi természetünk, és milyen, ha ez megkísért bennünket – Ő volt az első, aki minden alkalommal legyőzte ezt. Segíthet neked ugyanezt megtenni. Lásd Zsidók 2,18 és Zsidók 4,15-16. Ő áll melletted, készen áll a segítségre. Te is megküzdhetsz minden kísértéssel, amivel találkozol! Mindent, ami fontos, Őrá bízhatod. Minél jobban megnyitod a szívedet Neki, bármit is tapasztalsz abban a pillanatban, annál szorosabb lesz a kapcsolatod. Megígérte, hogy soha nem hagy téged, vagy nem hagy cserben.

6. Földi és anyagi szükségleteidről gondoskodnak 

A Szentírás minden tanítvány számára megígéri, hogy földi szükségleteiket kielégítik. Lásd Máté 6,31-33. Ez azt jelenti, hogy fel kell mondani a munkahelyen, hogy egész nap olvassuk a Bibliát? Nem. Azt sem garantálja, hogy luxusban fogsz élni. De jelenti azt, hogy lesz mindig elegendő. Nem szabad – és nem is kell – aggódnod a földi szükségletek miatt.

7. Életed stabillá fog válni

Az Istenbe és a Szentírásba vetett hit stabil emberré tesz téged. Lásd Efezusiak 4,14. Érzelmi körülmények, erős emberek vagy a legújabb közösségi média megosztások sem törik meg ezt az egyensúlyt. Meg fogod tanulni, hogy ne mások irányítsanak. Megtanulod, hogyan hidald át a nehéz helyzeteket ahelyett, hogy elkerülnéd ezeket, vagy könnyebb utat találnál. Az emberek jobban tisztelnek majd téged, és jobban fogod tisztelni saját magadat.

8. Mindig lesz valami tennivalód

Keresztényként az unalom a múlté. Lásd Efezus 2,10. Az a küldetésed, hogy minden nap megtaláld Isten akaratát a mindennapi életedben. A Biblia a kézikönyved, és tele van utasításokkal. De el kell olvasnod és el kell kezdeni alkalmazni. Egy egyszerű elindulási hely például az 1Tessz 5,16-18. Amikor ezt megteszed, rájössz, hogy mindig van valami, amin dolgozhatsz. Azt is felfedezed, hogy a küldetésed az, hogy örömöt és áldást hozz a körülötted levő embereknek! Ezért az életért érdemes kiszállni az ágyból!

9. Értelmes kapcsolataid lesznek

Nem leszel egyedül ebben az iskolában! (1 János 1,7) Kereszténynek lenni ebben a sötét világban időnként magányossá tehet. De van egy erősen lángoló tűz, ahol a tanítványok összegyűlnek, hogy megerősödjenek a kölcsönös képzés során. Keresd ezt a tüzet, és keress közösséget tanítványokkal. Majd találsz vigaszt és erőt, és kihívást, hogy még buzgóbb legyél Isten iránt. Ezek lesznek életed legértékesebb kapcsolatai.

10. Fény leszel ebben a világban

Ahogy a gonosz egyre inkább birtokba veszi ezt a világot, a dolgok egyre sötétebbé válnak. De a Szentlélek által bennünk lévő erő nagyobb, mint bármilyen gonosz ezen a világon. Lásd 1János 4,4, János 16,33 és 1János 5,4. Igen! Lehetsz fény a körülötted lévők között ahelyett, hogy korunk bűnei lehúznának. Ne tévesszen meg az, amit látsz, akár önmagadban, akár a világban. Jézus ezt mondta: „bízzatok, én legyőztem a világot.

11. Uralkodni fogsz az eljövendő világban

A keresztény élet egy intenzív képzés. Mindent föl kell adnod, nem csak az elején, hanem újra és újra, amikor a Szentlélek vezet a bűnös természeteddel szemben. De az eljövendő világban mi uralkodunk Jézussal az örökkévalóságig. Lásd Jelenések 3,21-et. Földi életetek vége lesz a kapu abba a dicsőségbe, melyre Isten egész idő alatt felkészített téged. Belépsz az ajtón – az igazi élet kezdetébe. Ez a te elhívásod!

A cikk angol nyelvű forrása

Létrehozva 2019. október 24.