Szent Charbel mai csodája

Miért gyűlnek össze ezrek világszerte minden hónap 22. napján?

A sok csoda egyike, ami Szent Charbelnek tulajdonítható, Nohad El Shami gyógyulása (Mezarib,  Libanon-hegy). A csoda idején 55 éves Shaminak tizenkét gyermeke volt.

1993. január 9-én hemiplegia történt (bénulás a test egyik oldalán), mivel a bal és jobb agyi artériák egyes részei elzáródtak és blokkolódtak.

Az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy felépülése valószínűtlen, mivel nem létezik gyógymód erre az állapotra.

Legidősebb fia, Saad meglátogatta a Szent Péter és Pál remeteséget Annaya-ban (ahol Szent Charbel napjai nagy részét imával, csenddel és magányossággal töltötte), a szent erőteljes közbenjárását kérve.

Felszentelt olajat és Szent Charbel sírjából földet hozott, hogy anyjának adja.

Amikor Nohad hazakerült, az egészsége nem javult. Több napot töltött állandó, gyötrelmes fájdalomban. Azonban egyik éjszaka azt álmodta, hogy Szent Charbel megáldoztatta, miközben részt vett a misén az Annaya-i remeteségben.

1993. január 22én Nohadnak volt egy másik álma. Két szerzetesről álmodott, akik az ágya mellett álltak: az egyik a nyakára tette a kezét, miközben operálta, míg a másik szerzetes enyhítette a fájdalmát.

Amikor Nohad felébredt, két műtéti sebet vett észre a nyakán, és azt, hogy újra képes volt mozgatni az egész testét. Teljesen és csodával határos módon meggyógyult a hemiplegiából!

Másnap este Szent Charbel ismét meglátogatta őt álmában és azt mondta: „azért csináltam a műtétet, hogy az emberek lássák és visszatérjenek hitükhöz. Arra kérlek, hogy látogasd remetelakomat Annayában minden hónap 22-én, és járj rendszeresen misére az életed végéig.”

Csak egy erőteljes álom kellett, és ennek a hívő nőnek a csodálatos gyógyulása, hogy ezrek szívét és elméjét alakítsa át.

Íme egy videó Nohad El Shami-val, ahol Szent Charbelhez imádkozik a remeteségben.

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2019. augusztus 28.