11 nem vallásos érv a szüzesség mellett

Sokan úgy tekintenek a házasság előtti önmegtartóztatásra, mintha azt csak vallási irányból lehetne értelmezni. Holott nagyon sok olyan érv szól a tisztaság mellett, melyeket akkor is meg tudsz fontolni, ha nem tartod magadat vallásosnak. Íme néhány személyes tapasztalat házas és egyedülálló emberektől, akik úgy döntöttek: csak a házasságukban lesz helye a szexuális együttlétnek.

1. Mi van, ha jön a baba?

“Nincs 100%-os fogamzásgátlás. Ha 16 évesen jön a baba, akkor nincs mit tenni… Ugyanakkor nyilván szituáció válogatja, de nem az a legfőbb vágyam, hogy a szüleim házában, a gyerekszobámban történjen meg egy ilyen intim dolog. Szerintem főleg a nőnek nagyon nagy biztonság kell ahhoz, hogy át tudja élni és élvezni a szexet és a házassággal történő elköteleződés nagyon jó alapként szolgál erre.”

2. A hűség és a türelem gyakorlása

“A várakozással egészen hihetetlen szintekre emeltük a türelem gyakorlását, ami hatalmas kincset ér jelenleg a házasságunkban.
Mivel a házasság előtt egy embernek tartogattam magamat, a házasság után is sokkal evidensebb, hogy csak annak az egy embernek adom oda magam. Ez egy kis extra támogatás a hűséghez.”

3. Jobban megismerjük egymást

“Mivel a kapcsolatunkat nem a testiség uralta a házasság előtt (mondjuk utána sem, de nyilván sokkal inkább), volt időnk, lehetőségünk a kommunikációnkat fejleszteni, ami szintén alapszükséglet a hosszú házassághoz.”

4. Intimitás növekedése

“A több beszélgetés hatására az intimitás is sokkal jobban elmélyül, ezzel a kapcsolat is egy egészen más dimenzióba tud kerülni. A lelki egymásra hangolódás fontos pont, mielőtt fizikailag is közelebb engedjük a másikat magunkhoz. Nagyobb biztonságot is jelent.” 

5. Különleges kapcsolat, egy különleges emberrel

“A szex nem egy puszta életösztön, hanem kapcsolat két ember között. Azért várok ezzel a házasságig, mert úgy gondolom, ez egy olyan különleges és intim élmény, amivel csak a házastársamhoz szeretnék kapcsolódni. Szeretném, ha a házasságban egészen átadhatnám neki magamat, ha csak ő ismerné a testemet és együtt tudnánk felfedezni ennek minden gyönyörűségét.”

6. Nincs hasonlítgatás

“Nem akarom a házastársam teljesítményét másokéhoz hasonlítani. Számomra ez nem arról szól, hogy ki milyen pózokat ismer, nem is érdekel. Fontos a kémia, a vonzódás, hogy együtt legyünk. De ez szóljon csak kettőnkről! Nem akarok azon görcsölni, hogy az előző szerelmek jobbak voltak-e…”

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2019. július 24.