Lengyel barátaink is imádkoznak Ferenc pápa látogatásának eredményességéért

alt

 Częstochowában, Jasna Górán május 23-tól együtt imádkoznak Ferenc pápa gyümölcsöző apostoli látogatásáért Romániában, különösen a csíksomlyói kegyhelyen. A lengyelek is tudják, hogy a magyarok számára jelentős ez a búcsújáróhely. A częstochowai Szűzanya kegyképének másolata is megtalálható itt, mint ahogy a csíksomlyói kegyszobor másolata Jasna Górán. Azt is fontosnak tartják, hogy a közelben pálos szerzetesek is szolgálnak.

Jasna Górán naponta imádkoznak Péter utódjáért, amelybe egész Lengyelország bekapcsolódik, de most a 16 órakor kezdődő rózsafüzért kilenc napon keresztül a pálos szerzetesek és a zarándokok arra ajánlják fel, hogy a pápa megújítsa a lelkeket Románia földjén. Marian Waligóra házfőnök atya emlékeztetett arra, hogy már II. János Pál pápa meg szerette volna látogatni az „Istenanya kertjét”, Csíksomlyót és többek között még a következőket mondta:

„Egyrészről ezt az imádságot lelki kötelességünknek érezzük, de szívünkből fakadó vágyunk is, hogy fohászkodjunk ennek a látogatásnak a kegyelemért, különösen azért is, mert most lép először pápa erre a földre. Szeretnénk imádkozni az egész Egyház, de különösen ezen a területen élő közösségnek a szándékára.”

Marian atya, aki tavaly a pünkösdi búcsú szónoka volt, ismét eljön Csíksomlyóra, hogy együtt imádkozhasson Ferenc pápával június 1-én.

Mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz lengyel barátaink gesztusa, amely még inkább megerősíthet minket abban, hogy minél többen fogadjuk Péter utódját Székelyföldön.

Bátor Botond pálos szerzetes

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.