El nem bomló skapulárék

Két nagy rendalapító, Liguori Szent Alfonz és Bosco Szent János különleges odaadással tisztelték a Kármelhegyi Miasszonyunkat, és viselték a Rend skapuláréját.

Liguori Szent Alfonz(1696-1787) egyházdoktor, a Redemptoristák rendjének alapítója, már kora gyermekkorában a Megváltó édesanyjának, Máriának szüntelen tisztelete és szeretete vezérelte, haláláig viselte a kármelita skapulárét. Ezt a bizalmat Mária iránt, Isten csodával is megerősítette: halála után néhány évvel megnyitották a sírját, teste és papi ruhái porrá váltak, de a skapuláréja tökéletes épségben fennmaradt, ma is őrzik és megtekenthető a római Szent Alfonz monostorban.

Bosco Szent János áldozópap (1815-1888), a szalézi rend alapítója, egész élete hálaadás volt a Szent Szűztől kapott kegyelmekért. Mária-tiszteletének jellemző vonása, hogy a Szűzanya iránti szeretet és hála elősegíti az 

 
Bosco Szent János

Oltáriszentség szeretetét és a körülöttünk élők tevékeny segítését. Nagy tisztelettel viselte a Kármelhegyi Boldogasszony skapuláréját. Teste és papi ruhái porrá váltak, de a skapuláréja tökéletes épségben fennmaradt, Torinóban ma is őrzik.

A teljes cikk elolvasható itt.

Létrehozva 2019. május 14.