Abortuszok száma világszerte, ebben az évben

alt

 “Az egyik legszomorúbb dolog ebben a kifordult világban, hogy egy örökbefogadás 40.000 dollárba kerül, egy abortusz pedig 400-ba.” (Justin Taylor)

 Egy kattintás ide, és megtudod, mennyi abortuszt hajtottak végre a világban ebben az évben a mai napig...

Források és módszerek
Meghatározás:
Az abortusz a terhesség megszüntetése a méhből származó embrió vagy magzat eltávolításával vagy kiürítésével, melynek következménye a halál. A terhesség alatt bekövetkezett szövődmények következtében spontán abortusz léphet fel vagy indukálható. (Wikipédia)

Az abortusz mint a leggyakrabban használt kifejezés - az itt bemutatott statisztikákban - az emberi terhesség indukált abortuszára utal, míg a spontán abortuszokat általában vetélésnek nevezik.Az "idén" kifejezés a január 1--én 00:00 órától mostanáig tartó időszakra utal.

A Worldometers számlálóján megjelenő abortusz adatok a Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett, a világméretű abortuszokra vonatkozó legfrissebb statisztikákon alapulnak.

A WHO szerint évente a világon körülbelül 40-50 millió abortuszt végeznek el. Ez körülbelül 125 000 abortuszt jelent naponta.

Az USA-ban, ahol a terhességek közel fele nem szándékos, tízből négy esetben abortusz történik [1], naponta több mint 3000 abortuszt hajtanak végren. Az Egyesült Államokban az összes terhesség huszonkét százaléka (a vetélést nem ide számítva) abortusszal végződik.[2]

További részletek és referenciák itt olvashatók angol nyelven.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.