Népszámlálás - a karizmatikusok nem a Magyar Katolikus Egyház részei?

nepszamlalas-2011Olvasói levelet kaptam. Közreadom. Nem értek egyet a következtetéssel, de a népszámlálás technikai megoldása sajnos megzavarja hívőket - görögkatolikus testvéreink pl. külön kampányfilmet készítettek, több levelezőlistán is kétségeiket fejezték ki sokan, hogy mi lehet a helyes válasz, ami nem okoz további megosztást.
"Ma reggel on-line kitöltöttem a népszámlálási kérdőívet. Egyházunk egy ideje azzal kampányol (nagyon helyesen) hogy valljuk meg hitünket, és a népszámláláskor írjuk be, hogy KATOLIKUS-ok vagyunk.
Az on-line kitöltésnél NINCS katolikus kategória. Van bolgár katolikus, örmény, helvét, kopt, stb. stb. de "katolikus" nincsen. Van Magyar Katolikus Egyház - ezért azt jelöltem be.
De ami igazán zavaró az a következő: a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulási mozgalom külön felekezetként szerepel (külön választható elem a listán). Így ha jól értem, a KSH szerint a katolikus karizmatikusok nem a Magyar Katolikus Egyház részei, és mivel külön választható elem a listán feltehetően a Magyar Katolikus Egyháztól külön is számolják azt, aki a karizmatikus megújulási mozgalmat jelöli be.
Üdvözlettel,
 
Dr. B. G."
Share

Programajánló

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.