Az abortusz közel duplájára növeli a pszichiátriai megbetegedések esélyét

babyA British Journal of Psychiatry brit szaklap legfrissebb számában megjelent átfogó tanulmány szerint az abortuszon átesett nőknél 81 százalékkal magasabb a pszichiátriai megbetegedések kialakulásának esélye.

„A művi terhességmegszakítás valós veszélyekkel jár, amelyekről tájékoztatni kellene a nőket, mielőtt döntenek a beavatkozásról” – fogalmaz a folyóirat 2011. szeptemberi számában megjelent tanulmány szerzője, Priscilla Coleman. A professzor asszony kutatási eredményei szerint abortusz után a szorongás és a depresszió kialakulásának esélye több mint egyharmaddal, a kábítószerfogyasztás és az öngyilkosság aránya pedig több mint kétszeresére nőtt. Utóbbiak oka az, hogy sok nő így próbál szabadulni a beavatkozás nyomán fellépő lelki szenvedéstől ahelyett, hogy szakembertől kérne segítséget.

Coleman tanulmánya az abortusszal kapcsolatos egészségügyi kockázatoknak a nemzetközi szakirodalomban fellelhető legátfogóbb felmérése: huszonkét publikált tudományos vizsgálat eredményeit foglalja össze, amelyek összesen 850 000 nő esetét vizsgálták. Az eredmény – jegyzi meg a szakember – meglehetősen egyértelműen jelzi, hogy a pszichológiai problémák közepes, illetve erős kockázatnövekedése a művi terhességmegszakítás következtében áll elő. Coleman eredményei megkérdőjelezik az abortusz leggyakoribb indokát, mely szerint a tehességet az anya lelki egészségének védelme érdekében kell megszakítani, mert azt a terhesség folytatása veszélyeztetné – írja az ewtnnews.

(forrás: Magyar Kurír)

Share

Programajánló

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.