Okkult és ezoterikus szimbólumok

Szeretnék néhány szimbólumot bemutatni a teljesség igénye nélkül. Vannak közöttük olyanok is, amit bár használnak az emberek/cégek, mégsem tudják mi van mögötte. Úgyis lehetne mondani, hogy átalakult a mögöttes jelentés, új nevet kapott és “megszelidült” a szimbólum.

A béke jele
Ez elég érdekes, mert talán ez az ami átalakult a múltban, és ma mást jelent mint régen.
Sok helyen látni, van aki a nyakában hordja vagy gyűrűn, a fiatalokon meg tornacipőn látni. Jópofának tartják, mert mégis csak a békét jelenti. De biztos vagy benne? Kötődik a nukleáris fegyverkezés elleni mozgalomhoz is, de a köztudatba inkább a hippik által került be. Ruhákon és kitűzőkön használták.

Most jön a lényeg. A jelkép sokkal idősebb mint gondolnánk és teljesen mást jelent. Ősi rúna jelképrendszerekben a halál és a pusztulás a jelentése, tehát gyökeresen eltér attól, mint amilyen jelentéssel később felruházták.
Jelképezi még a csirkelábat is, amit meg a voodoo-ban használnak. Ezek után én erősen elgondolkodnék azon, hogy használjam-e.
Ez pont olyan, mint ahogyan most a mágiát és okkultizmust átnevezték parapszichológiára. Hűha. Így már tudonyos és szelíd felhangja van.

A cikk elolvasható itt.

Hamisított rózsafüzérek? Megnézheted ezt a rövid videót, mely leleplezi az okkult szimbólumokat is rejtő termékeket.

Létrehozva 2022. június 15.