Mi az a "test teológiája"?

altEzt a munkacímet adta II. János Pál pápa első nagy, tanító célzatú munkájának, melyben az ember születéséről gondolkodik, különösen a szexualitás és az erotikus vágy vonatkozásában.

Test és teológia?

A görög theologia szó a theosz és a logosz, azaz Isten és beszéd szavakból áll. Jelentése: az Istenről való beszéd. A test teológiája tehát azt mutatja meg nekünk, hogy hogyan “beszél”, mit mond nekünk Istenről a testünk.

Miért éppen II. János Pál pápa?

A Katolikus Egyház két évezred alatt nem csak a szeretetről, hanem a szexualitásról is tanított. Ha összegyűjtjük ezeket a tanításokat, egy kb. 6000 oldalas könyvet kapunk eredményül. Meglepő, de ezeknek az oldalaknak a kétharmadát ugyanaz a szerző írta: II. János Pál pápa. Ő köztudottan sokat beszélt erről a témáról. De felmerülhet a kérdés, miért érdekelhet bárkit is, hogy mit mondott egy nőtlen ember ebben a témában, ha weboldalak milliói állnak rendelkezésünkre tele információkkal a szexualitásról, és csak egy kattintásnyira tőlünk...
A válasz egyszerű: II. János Pál pápa gazdag bibliai alapokon nyugvó tanítása (amely úgy ismert, mint a Test Teológiája) olyan ajándék lehet számunkra, amely betölti szeretetéhségünket.

Az írás - számos további érdekes könyv ismertetése mellett - megtalálható a testteo.hu honlapon.
Share

Programajánló

Családfa gyógyító szentmise

március
szombat
9

A családfa gyógyító szentmise fontosságát segít megérteni például az egyház házszentelési gy…
5 nap múlva

Szentlélek szeminárium

március
szerda
27

Tíz héten át tartó lelkigyakorlat, mely heti egyszeri közös alkalommal valamint a naponta 20…
23 nap múlva

Párkapcsolati Műhely Nagy Péterrel és Judittal - n…

március
szerda
27

23 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.