Gianna Jessen abortusztúlélő

Egy félresikerült magzatelhajtást követően született, a világ legnagyobb abortuszklinikáján. Az orvosok azt jósolták, hogy a „szerencsés” kislány egész életében magatehetetlen béna lesz. A harmincöt éves Gianna ma maratonokat fut, zenét szerez, és életpárti aktivistaként járja a világot.

1977. április 6-án egy tizenhét éves lány látogatott el a neves kaliforniai családtervezési központba, hogy elvetesse hét és fél hónapos magzatát. Ott az előrehaladott terhességkor alkalmazandó vegyszeres feltöltést javasolták neki. Ez egy olyan eljárás, melynek során az anya méhébe sós oldatot fecskendeznek. A baba ezt az oldatot lenyeli, ami aztán kívül-belül egyaránt szétégeti őt. Végül az anya 24 órán belül megszüli halott gyermekét.

Vaknak, összeégettnek és halottnak kellett volna lennie, ám Gianna mindenki legnagyobb megrökönyödésére élve jött világra. „Végül az abortuszt végző orvosnak kellett aláírnia a születési anyakönyvi kivonatomat” – meséli Gianna. „A kórházi zárójelenté­semben ez áll: született vegyszeres feltöltés során. Egy nővérke mentőt hívott, és átszállítottak egy kórházba. Ez azért csoda, mert 2002-ig az Egyesült Államokban az volt az általános gyakorlat, hogy ha egy magzat túlélte az abortuszt, azt hagyták ott helyben meghalni, vagy egyszerűen csak kidobták. 2002 augusztusában Bush elnök iktatta törvénybe az élve született gyermekek védelméről szóló cikkelyt, ami megakadályozza, hogy ilyesmi előfordulhasson.”

A csöppség először sürgősségi nevelőotthonba került, később pedig egy Penny nevezetű hölgyhöz, aki idővel családjába is fogadta a kislányt. Ez idő tájt Gianna 17 hónapos lehetett. Körülbelül 12 kilós magatehetetlen tömeg, mert a baba lebénult a túlélésért való küzdelem során fellépő agyi oxigénhiány miatt. Az orvosok azt mondták Pennynek, hogy Giannából sosem lesz semmi. Ő viszont úgy határozott, nem vesz tudomást az orvosok véleményéről, és elkezdett napi háromszor foglalkozni a kicsivel. És sorra jöttek a csodák. A kislány idővel meg tudta tartani a fejét, három és fél éves korára pedig járókerettel és lábrögzítőkkel már járni is képes volt. Ma Gianna kissé sántikálva, de járókeret és lábrögzítők nélkül közlekedik. 2005-ben futott először maratont, azóta pedig szenvedélyévé vált a futás, hiszen elvileg még csak járni sem lehetne képes. Gyönyörű hangja van, zenél, komponál.

Gianna az abortuszellenes mozgalom élharcosaként járja a világot, a legbefolyásosabb politikai vezetőket próbálva meggyőzni az élet védelmének fontosságáról. Több beszédet tartott már a Kongresszus előtt, de meghallgatták az angol és az ausztrál parlamentben, világszerte számos középiskolában és egyetemen, világi és vallásos szervezetekben. Újra és újra hangsúlyozza, hogy az abortusz nem csupán a nők jogairól szól. „És az én jogaimmal mi a helyzet?” – teszi fel a kérdést. „Mikor világra jöttem, egyetlen radikális feminista sem volt ott, hogy visítson, amiért a jogaim aznap annyira meg lettek sértve. Épp kinyiffantani készültek a női jogok címén.” Egy másik, az abortusz mellett gyakran elhangzó érvet is saját példájával cáfol. „Nekem nem lenne agyi sérülés okozta bénulásom, ha nem éltem volna mindezt túl. Ezért, amikor hallom azt a megdöbbentő és visszataszító érvelést, hogy el kell vetetnünk a gyereket, mert az is lehet, hogy nyomorék lenne – az iszony tölti el a szívemet.”

Lendületes élni akarását, fáradhatatlan optimizmusát keresztény hitének tudja be. Az ausztrál parlamentben tartott beszédében így vallott erről. „Tudom, hogy a korban, amiben élünk, politikailag egyáltalán nem korrekt Jézus Krisztus nevét kimondani, mert az Ő neve hallatán némelyek szörnyen kellemetlenül érzik magukat. De én nem azért éltem túl, hogy kerülgessem a forró kását. Tudom, hogy engem sokan gyűlölnek, mert az életet hirdetem. De Krisztust is gyűlölték. Én Istentől kaptam az életet, az ő gyermeke, egy igazi hercegnő vagyok. Felnőttként találkoztam a biológiai anyámmal is. Az egy nagyon nehéz nap volt, de megbocsátottam neki, mert keresztény vagyok.”

(forrás: hetek.hu)


Gianna Jensen tanúságtétele itt látható (magyar felirat)

 

Létrehozva 2021. szeptember 28.