Tíz tipp keresztényeknek a valódi karácsonyi ünnephez

1. Ne gondolj arra, hogy Karácsonyt ünnepelj, amíg valakivel haragban vagy: egy idegennel, rokonoddal vagy önmagaddal. Békülj ki magaddal és az emberekkel, hogy te legyél az az ajándék, amely boldoggá teszi az ünnep szívét. Ha lehetetlen kibékülni valakivel, mert ellentmond a békének, őrizd meg a békédet, menj el rosszindulat nélkül, és imádkozz érte.

2. Készítsd elő lelki házadat a Karácsonyra, és díszítsd fel olyan spirituális erényekkel, mint a böjt és a gyónás, mielőtt feldíszítenéd a házat ünnepi díszekkel és Karácsonyfával.

3. Ne felejtsd el, hogy az ünnep tulajdonosa Krisztus, ezért ne ürítsd ki az ünnepet olyan nyugati terminológiát használva, mint például “Boldog ünnepeket” , amelyek mögött az a cél, hogy a lakoma tulajdonosát kizárják az ünnepről és megbántsák. Nem boldog ünnepeket ünnepelünk, hanem az isteni megtestesülés misztériumát! Ne utánozzuk azokat, akik elvesztették a hagyományokat!

4. Emlékezz arra, hogy az ünnep tulajdonosa Krisztus, ezért ne mi legyünk az ünnep középpontjában, és ne azzal foglalkozzunk főleg, hogy ajándékokat vásároljunk a családtagoknak és magunknak. Legyen az ünnep örömteli, az ünnep középpontjában egyedül az Isten megtestesülésének öröme álljon, mert egyedül ez érdemel ajándékot. Ezt a királyok megértették és meg is tették, és mi sem vagyunk jobbak náluk.

5. Mi a megfelelő ajándék Krisztusnak az ünnepén, ami nem anyagi (hanem lelki)?
A legfontosabb ajándék az, hogy teljesítsd parancsolatait, többek között: „Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket.” És még: „Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel tettetek, velem tettétek.” Aki szeret örömet szerezni, az nem rejti el mások elől, tegyük tehát a szeretet cselekedeteit, hogy az egész világot megváltoztassuk, hogy örömünkből és egymás iránti szeretetünkből megörvendeztessünk mindenkit legyen szó otthonról, munkahelyről vagy akivel találkozunk az utcán.

6. Vedd fel a kapcsolatot rokonaiddal, barátaiddal, akikkel közös ajándékozással ünnepeled a karácsonyt, és állapodj meg arról, hogy ezt az ünnepet lelkileg is megünnepeled úgy, hogy ezen az ünnepen nem cserélsz ajándékot, hanem szedd be az ajándékok árát, tedd be egy borítékba és tedd egy szegény ember ajtaja alá anélkül, hogy meglátna. Ezzel a tettel úgy “megsebesíted” , ahogy az élet megsebesítette, és amikor ezt teszed, menj éjszaka, hogy ne lássanak téged az emberek, csak az angyalok, és ne felejtsd el hogy vidd magaddal gyermekeidet, hogy lássanak és e gyakorlat által megtanulják, hogy mit jelent keresztények lenni, és megismerjék Krisztus kistestvéreit az ismeretlen testvéreinket (a szegényeket). A “buta piros tróger”-nek , az ostoba nevetésével a kereskedelmi szabadkarácsony szimbóluma, semmi köze a valódi Karácsonyhoz!

7. Ne felejts el felírni a képeslapra, amit küldesz: Jézus megszületett, dicsőítsd hát Őt! Boldog karácsonyt, testvéreink Krisztusban! és írd alá így: Testvéred Krisztusban. Ha egyes üzeneteid nem keresztények számára szólnak, írd alá így: Testvéred az emberiségben, szeretünk titeket Krisztusban. Ne hozd őket zavarba a vallással, és hagyd, hogy a szeretet működjön.

8. Miután visszatértél a segélyosztásból, találkozz rokonaiddal és barátaiddal egy áldott vacsorára, ezen kapcsold ki a televíziókat, telefonokat és iPad-eket. Fogd meg a kezüket és imádkozz alázatos szívvel és örömkönnyekkel, hogy Krisztus megszülethessen a szívetekben és azok szívében, akiket szeretsz, és az egész világ szívében!

9. Az ünnep napján menj el a templomba, hogy megszentelődj, és adj hálát Istennek szeretetéért és alázatának és kegyelmének kiáradásáért, és ne mondd, hogy ez az a nap, amikor a család összegyűlik, enni, inni és Legyél boldog. Örömünk és békénk nem teljes, kivéve a mennyből jövő dicsőség mellett, amelyet az angyalok hangja hirdet az isteni áldozatban, amelyben a megtestesülés titka, a megváltás és a feltámadás titka valósul meg.

10. Ha ezt megteszed, megörvendezteted az újszülött Fiú szívét és megerősíted, hogy növekedjen szívedben, hogy később öröm, fájdalom és a remény könnyeivel érd el életed napjainak végét, mert biztos lehetsz benne, hogy kevesen vannak akik megérdemlik mindazt, amit a világ megmentéséért tett.

Theodore Dawood atya
2016. november 19.

Forrás

Létrehozva 2022. december 24.