Neked elmesélem – eltévedtem, de te megtaláltál

alt

Egy házasság, amely 28 évig felfedezésekkel, kalandokkal és szeretetben telt, majd egy tönkrement családi vállalkozás után zátonyra futott – de nem végérvényesen. Együtt a kisiklást és a rákot is legyőzték.

Zsuzsi: Gyuri először nem volt nekem más, csak egy jó barát. A főiskolán vele szerettem a legjobban együtt lenni. Jogos kérdés, hogy miért is nem merült fel a szerelem köztünk azonnal? Egyszerűen barátok voltunk, akik féltek, ha átlépnek bizonyos határokat, akkor elveszítik egymást.

Share
Bővebben...

Székely újévi köszöntő

alt

Adjon Isten minden szépet,
Irigyeknek békességet,
Adjon Isten minden jót,
Hazug szájba igaz szót.

Hontalannak menedéket,
Éhezőknek eleséget,
Tollat író kezébe,
Pulyát asszony ölébe.

Share
Bővebben...

Menetelni Isten felé

alt

Embertől emberig kell építenünk az alternatív keresztény társadalmat. A hitet személyesen ­megélő, felelősségteljes hívek és családok, valamint a világi mozgalmak és közösségek lehetnek a papság mellett a fő motorjai az egyház megújulásának. E tekintetben minden alapunk meglehet a derűlátásra – így vélekedik a jövő lehetőségeiről Blanckenstein Miklós, Pestszentimre plébánosa.

– Semmi sem áll, minden mozog – jól jellemzi korunkat ez a mondat. Ön is említi egy közelmúltbeli beszélgetésben, amely a Vigilia folyóiratban látott napvilágot. Ez a mozgás a magyar társadalmat is jellemzi. Merre tartunk, milyen folyamatok láthatók és érzékelhetők az egyház szemszögéből?

Share
Bővebben...

Isten érkezése

alt

Az élet értelmetlenségéről szólva azt mondtuk, ki kell nyitnunk szívünket, elménket a felemelő élmények felé, amelyek kívülről érkeznek és formálnak minket. Az isteni közeledés témáját egy idevágó történettel kezdem.

Levelet kaptam egy asszonytól. Azt írta, hogy a bátyja a halálán van, kórházban fekszik, és harminc éve nem járult szentségekhez. Hozzátette, hogy nemcsak rossz életű, hanem gonosz ember volt.

Share
Bővebben...

Clairvaux-i Szent Bernát: Az új lovagság dicséretére

alt

A keresztény lovagság lelkisége és eszmeisége.

1119-ben francia lovagok rendet alapítottak Jeruzsálemben. Mivel a házuk az egykori jeruzsálemi templom területén állt, templáriusoknak, vagyis templomos lovagoknak nevezték a rendjüket. A regulájukat, amelyet a troyes-i zsinat hagyott jóvá 1128-ban, a kor egyik legbefolyásosabb és legnagyobb hatású egyházi embere, Clairvaux-i Szent Bernát írta meg, akinek nagybátja, André de Montbard maga is a lovagrend egyik alapítója volt.

Share
Bővebben...

Ez a gyermek nagyon élni akart

alt

Egy kivizsgálás során fedezték fel, hogy van a hipofízisemben egy daganat. Az orvosok szerint az agyalapi mirigy ilyen jellegű zavara megszakította volna minden várandósságomat, és ezért nem szülhettem soha saját gyermeket. A férjemnek már volt két felnőtt gyermeke, és őt nem is igazán rázta meg ez a hír. Nekem volt kicsit nehezebb ezt elfogadnom. Teltek az évek együtt boldogságban, de egy idő után éreztük mindketten, hogy valami hiányzik.

Share
Bővebben...

Abortuszok száma világszerte, ebben az évben

alt

 “Az egyik legszomorúbb dolog ebben a kifordult világban, hogy egy örökbefogadás 40.000 dollárba kerül, egy abortusz pedig 400-ba.” (Justin Taylor)

 Egy kattintás ide, és megtudod, mennyi abortuszt hajtottak végre a világban ebben az évben a mai napig...

Share
Bővebben...

Az omladozó ház... Imre atya írása Stuttgartból

alt

A múlt héten Stuttgartban egy lelakott, omladozófélben lévő ház előtt vitt el az utam. Mivel látványa szíven ütött, meg kellett állnom. Miután alaposan megnéztem, azt kérdeztem tőle: „Mi az benned, amit mások nem látnak? Miért álltam meg előtted?”

 A ház barátságosan azt felelte: „A belső kincseim!”

Share
Bővebben...

Bibliai próféciák 2019-re

alt

A Biblia hiteles próféciái alapján a következőkre számíthatsz a 2019-es esztendőben:

…amennyiben január 1. és december 31. között, vagyis Isten szerető jóságának jegyében születtél:

Share
Bővebben...

Ferenc pápa tanításának formális korrekciójáról

alt

Az alábbiakban egy újabb érdekes részletet közlünk a "Katolikus Egyház, merre tartasz?" című új magyar interjúkötetből, amelyet Fülep Dániel teológus és szövegfordítóként Sallai Gábor készítettek el a kazahsztáni Asztana segédpüspökével, Athanasius Schneiderrel.

A magánkiadásban megjelent könyvet a készítői a teljes terjedelmében elérhetővé tették a Magyar Elektronikus Könyvtár gyűjteményében, magyar nyelven és eredeti angol nyelven egyaránt. Az elolvasását mindenkinek jó szívvel ajánljuk!

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.