Vér nélküli vérszerintiség

alt

Nagy nap ez a mai! Ez az első Örökbefogadási Világnapom. Érintetté váltam. Eddig fel sem tűnt ez a nap. Ám az idén tavasz óta másként pereg az idő. S a mai reposzt írása közben rádöbbentem, hogy napról-napra készítgetett el bennem mindent az Úr Isten, hogy végül számba adja a szavakat ujjbegyeimre adja a klaviatúra betűit.

Tegnap előtt láttam a Lányanya című filmet, ami egy örökbeadásról szól. Tegnap pedig elém került a kecskeméti inkubátorba tett baba története, akire többször gondoltam azóta is. Isten által vezetve így hangolódtam a mai napra, ami a mi napunk. Azoké, akik bátrak voltak felvállalni, elvállalni, bevállalni a legkülönösebb  s z e r e t e t  átélését.

Share
Bővebben...

Kameruni püspök: A fiatalok terén Afrika a példa

alt

"A templomaim kipukkadnak, nincs annyi hely, hogy a fiatalokat befogadjuk. És a legrövidebb szentmisém is körülbelül két és fél órás." - nyilatkozta a kameruni Mamfe püspöke, Andrew Nkea Fuanya az ifjúsági szinódus keretében október 24-én rendezett sajtótájékoztatón.

"Az emberek azt kérdezik tőlem: 'Mitől vannak tele a templomaid?'" - tette hozzá. Fuanya püspök szerint mindez három dolognak köszönhető: a családoknak, a közösségeknek, és a hagyományos értékeknek.

Share
Bővebben...

Ördögűzés egy generáció meggyógyításáért

alt

Valami visszatérően kísérti a családodat? Mondhatni óramű pontossággal?

Észrevettétek már, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket mintha a generációk átadnának egymásnak, mintha vírusként vagy génként öröklődnének a családodon belül: például a megosztottság, depresszió, gúny, pénzügyi nehézségek, alkoholizmus, válás, különböző temperamentumok, bűnözésre való hajlam, anorexia, mentális betegségek, sőt az öngyilkosság?

Share
Bővebben...

Az idő: barát vagy ellenség?

altAz üzleti és szakmai szférában, csakúgy mint az élet más területein az idő kissé ellentmondásos jelenség. Amikor egy kőbe vésett határidőről van szó, az idő hihetetlenül gyorsan repül, és ez fokozza bennünk a stresszt. Amikor viszont izgatottan várunk egy fontos döntésre – talán egy előléptetésre, vagy arra, hogy egy lehetséges üzletfél aláírjon egy szerződést – úgy tűnhet, hogy az idő múlása jelentősen lelassul.

Share
Bővebben...

Ferenc Pápa: „Kegyelem van Medjugorjében. Nem lehet letagadni, az emberek megtérnek.”

alt

Az a pap, aki öt évvel ezelőtti beszélgetését közreadta a pápával, ma Ferenc szeretetét tükrözi Mária iránt.

Isten anyja „mindenkit szeret”, és „nem egy postahivatal vezetője, aki minden nap üzeneteket küld”, mondta Ferenc pápa Medjugorjére vonatkozóan.

„Isten csodákat tesz Medjugorjében. Az emberi őrültség közepette Isten folytatja a csodatevést.”

Share
Bővebben...

A bilokáció csodája

alt

A megpróbáltatások időszaka

 „Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz” (Jn14, 10-12)

Share
Bővebben...

Legyél a pozitív hatások embere

alt

Néhány évvel ezelőtt részt vettem egy CBMC konferencián, ahol a vitafórum vezetője egy best-seller szerző, nemzeközi szónok és a Growing Leaders non-profit szervezet alapítója és elnöke Dr. Tim Elmore volt, aki azzal a hittel segíti a feltörekvő vezetőket, hogy minden ember vezetői képességekkel születik. Elmore kilenc alapelvet mutatott be, melyek szerinte nélkülözhetetlenek a mentorálási folyamatban; fogalmakat, melyeket mindenkinek át kellene gondolni, aki a fiatalabb férfiakat és nőket tanítja a hitben.

Egy betűszóval kezdte elmagyarázni ezt a folyamatot: I-N-F-L-U-E-N-C-E (magyarul hatás, befolyás). Szeretném röviden áttekinteni a lista minden lépését, ahogy ő magyarázta.

Share
Bővebben...

Egy 17. századi lelkipásztor hét jó tanácsa

alt

…hogy az emlékezés által megbizonyosodhass: Isten szeretete átöleli múltadat, jelenedet és jövődet.

„Nem olvashatnál a világon szebb történetet, mint a saját életed történetét, ha nekiülnél és lejegyeznéd, milyen volt hozzád és mi mindent tett érted az Úr a kezdettől egészen mostanáig; milyen bizonyítékai és megnyilvánulásai voltak kegyelmének, hűségének és szeretetének mindazon körülmények között, amelyeken keresztülmentél” – írta John Flavel 1677-ben.

Share
Bővebben...

Újraépítve – könyvbemutató Kaposváron

alt

Október 24-én mutatták be Michael White és Tom Corcoran Újraépítve című könyvének magyar nyelvű kiadását a Kaposvári Püspökségen. A könyv egy plébániáról szól, amely odafordult azok felé, akik nem járnak templomba és amely feltette a kérdést: hogyan lehetnének ők is Jézus tanítványai? 

Share
Bővebben...

Az Egyház tanításának felhígítása nem fog fiatalokat bevonzani

alt

Csak mert egyes fiatalok nem értenek egyet a katolikus erkölcsi tanítással, például a szexualitás terén, ez még nem jelenti azt, hogy az Egyház tanítása nem világos, vagy hogy annak változnia kell - jelentette ki a felszólalásában Robert Sarah bíboros, a Rómában jelenleg zajló püspöki szinóduson.

Az Egyháznak és pásztorainak "a katolikus erkölcsi tanítás terén bátran fel kellene mutatniuk a keresztény ideált, ahelyett, hogy azt felhígítanák, és elrejtenék az igazságot azért, hogy fiatalokat vonzzanak vele az Egyház kebelére" - mondta a bíboros október 16-án.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.