Nomofób vagyok

alt

Szilágyi Anna remek cikket írt múlt héten a 777-en a telefonfüggőségről, amelyben egy pap mellett egy pszichológus és egy vlogger is megszólalt. A téma érzékenyen érint, mert az elmúlt időszakban egyre gyakrabban érzem, hogy a (több)generációs ,,betegség” engem is súlyosan érint.

Share
Bővebben...

Michael Scanlan atya próféciája 1976-ban és a mai események

alt

Ralph Martin és a Renewal Ministries felhívta a figyelmet arra a 44 évvel ezelőtti próféciára, amely ma különösen prófétainak tűnik.

Amikor a katolikus karizmatikus megújulás vezetői meghallgatták Michael Scanlan ferences atyát, a Steubenville Ferences Egyetem elnökét, aki 1976-ban próféciát mondott a törvénytelenség és a bezárt templomok idejéről, senki sem gondolta volna, hogy lesz hamarosan ilyen forgatókönyv – ha egyáltalán.

Share
Bővebben...

31. Mladifest, Medjugorje 2020

alt

Kedves Testvérek!

Nagy öröm számunkra, hogy a vírushelyzet ellenére is megrendezik Medjugorjéban a 31. Mladifestet. Mi ebben az évben az interneten keresztül tudunk bekapcsolódni a programba (a határ problémák miatt), de hiszem azt, hogy a Szűzanyának nem jelent akadályt sem a távolság, sem a határok, amelyek elválasztanak most bennünket a számunkra oly kedves hercegovinai falucskától, ahol oly sokszor megtapasztalhattuk Isten szeretetét, a Szűzanya jelenlétét és azt éreztük, hogy szívünk, lelkünk megtelik békével, örömmel. Igen, mert az ég megnyílt és megnyílik ma is, eljön közénk égi Édesanyánk, és árad és árad a kegyelem...

Share
Bővebben...

Üdvözlünk a Liturgikus Lego birodalmában!

alt

Meglepő, de talán nem megbotránkoztató - két tizenéves katolikus innovatív ötlete a tradicionális szentmise népszerűsítésére.. A szerk.

Mindig szerettünk játszani a LEGO játékokkal, és radikális tradicionális katolikusok vagyunk.

Share
Bővebben...

Miért gyűlölik emberek Istent?

alt

Régen erősnek éreztem a gyűlölet szót Istennel összefüggésben, akkor is, ha a Biblia használja. Azt gondoltam, az emberek nem gyűlölik Istent, legfeljebb nem hisznek benne. Közömbösek vagy kételkedők, de nem utálják Istent, inkább csak nem érdekli őket az Isten-kérdés, vagy egyszerűen nincsenek meggyőződve Isten igazságáról. Ma már máshogy látom.

Share
Bővebben...

Válság - változás - megújulás

alt

A minap az egyik reggelt egy keresztény vezetők közötti beszélgetéssel kezdtem. Egy évtizede kezdtem közéjük járni, amikor az első és mindmáig a legnagyobb pofont kaptam meg az üzleti életben. Annak idején köteleztem el magam, hogy ha egyszer felállok és visszatérek, végig megyek minden széllel és kétkedővel szemben egy úton.

Share
Bővebben...

50 óra Jézussal, avagy milyen az élő egyház

alt

„A templom ajtaját szélesre tártuk, és 50 órán át be se csuktuk. Ott tömörültünk egy egész hétvégén át, örültünk egymásnak, és éreztük, hogy az egyház él.” Ez a beszámoló nem a távoli múltból származik, hanem a közelmúltból, egészen pontosan olvasónk hétvégi élményét osztotta meg velünk. Bár sokszor érezhetjük azt, hogy a fiatalok távol kerültek az egyháztól, de jó látni, hogy vannak olyan közösségek, alkalmak, ahol még él az egyház.

Share
Bővebben...

Tokaji tűzünnep, szekszárdi kisze bábu égetés - nagyon nem ajánljuk

alt

Egy szekszárdi levelezőtársam ragadott billentyűzetet az újpogányság terjedése miatt. Köszönöm, hogy hozzájárult levele szerkesztett formában történő közzétételéért. A szerk.

Nem tudom mit lehetne tenni, de egyre felháborítóbb az újpogányság terjedése!

Mint éppen a magyar királyi tv-ben hallom, remek nyári programként, sőt kuriózumként a Tokaji Tűzünnepet ajánlják! Kiderült, hogy idén először rendezik meg, de hagyományteremtéssel!

Share
Bővebben...

A jelen élet felszínességéből le kell szállni a mélybe

 alt

Évekkel ezelőtt egy orosz filozófusnő, Tatjana Goricseva művét olvastam. Elgondolkodtató, hogy az emlékezet rostáján mi az, ami fennakad, hiszen hosszú évek távlatából is az Istenről beszélni veszélyes című írásának egy részlete elevenen él bennem. A hívő orosz ember – szemben a féktelen szabadságvágyában elvallástalanodó nyugatival – azért, hogy lelki vigasztalást, megerősítést kapjon – írja Goricseva –, képes volt üldöztetések és megfélemlítések közepette, viszontagságos körülmények ellenére is útnak indulni, és sokszor étlen-szomjan, az életét kockáztatva felkeresni azokat a sztareceket, akikről hitte, hogy az Isten szavát teszik hallhatóvá abban a könyörtelen világban.

Share
Bővebben...

Ákos: Kétkedő ember vagyok egy kétkedő korban

 alt

„Megtérésből nem lehet egyszer és mindenkorra levizsgázni, az egy állandó folyamat. Minden nap elölről kezdődik, hullámzik, hol közelebb vagyunk hozzá, hol távolabb” - mondta a Vasárnapnak adott interjújában Kovács Ákos énekes-előadóművész. A népszerű zenésszel a hazai könnyűzene keresztény tartalmairól beszélgettünk.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.