Az aggódás kezelésének öt módja

alt

Share
Bővebben...

Isten két büntetést fog küldeni

alt

Taigi Boldog Anna-Mária

Részletek Louis Veuillot-nak a katolikus feleség és anya, Taigi Boldog Anna-Mária különleges adottságairól szóló, Róma illata c. könyvéből.

"Intellektuális adottságait teljesen elhomályosította egy egyedülálló csodálatos képessége. Röviddel azután, hogy a tökéletesedés útjára lépett, egy arany glóbusz jelent meg neki, amely páratlan fényű nappá változott; minden feltárult benne előtte. A múlt és a jövő* egyaránt nyitott könyv volt a számára."

Share
Bővebben...

Így látták az amerikai diplomaták Mindszenty József bíborost

altTerjedelmes kötet jelent meg amerikai diplomaták Mindszentyvel kapcsolatos feljegyzéseiből, írásaiból. Recenzió.

Fontos forráskiadás jelent meg Zinner Tibor történész és Somorjai Ádám bencés szerzetes gondozásában, Deák András Miklós fordításában,Menedékben. Amerikai diplomaták Mindszenty bíborosról 1957-1970 címmel. A munka ugyan első látásra hatalmas – 840 oldalas! – diplomáciai forráskiadás, mely kevéssé keltené fel az átlagos érdeklődő figyelmét, azonban ennél jóval többet tart a kezében az olvasó.

Share
Bővebben...

Életem legfőbb tanulsága a pünkösd

alt

Találkozás a 80 éves Kovács Gábor pap költővel

A közelmúltban ünnepelte nyolcvanadik születésnapját Kovács Gábor római katolikus pap és költő, többek között a Mágia és hit című könyv szerzője. Betegeskedése miatt visszavonultan él egy kis zsámbéki házban. Otthonában beszélgettünk vele.

Share
Bővebben...

Miért készítsünk házi oltárt és hogyan fogjunk hozzá

alt

A „házi oltár” kifejezés talán félelmetesen hangzik, de valójában az otthonunkban kialakított külön imahelyet jelent. Lehet a szoba sarka vagy az íróasztalunk sarka. A házi oltár, vagy másképpen házi szentély egy régi katolikus hagyomány, amely az utóbbi időben egyre népszerűbbé válik.

Miért van szükség házi oltárra

A COVID-19 járvány miatt sokan még mindig nem tudunk részt venni a szentmiséken, és ebből adódóan a távolmaradás az Eucharisztia vételétől  Krisztus méretű űrt hagy a szívünkben. Ráadásul egyre több időt töltünk otthonainkban, mint valaha. Mikor máskor vigyünk be az Egyházból egy kisebb részt otthonainkba, ha nem most? 

Share
Bővebben...

Nomofób vagyok

alt

Szilágyi Anna remek cikket írt múlt héten a 777-en a telefonfüggőségről, amelyben egy pap mellett egy pszichológus és egy vlogger is megszólalt. A téma érzékenyen érint, mert az elmúlt időszakban egyre gyakrabban érzem, hogy a (több)generációs ,,betegség” engem is súlyosan érint.

Share
Bővebben...

Kalkuttai Teréz anya szomorúsága és öröme

alt

Megdöbbentő történetről tett tanúságot az amerikai George Rutler atya a New York-i Szent Ágnes-templom 1989-es évi nagypéntekének prédikációjában. Egy alkalommal — osztotta meg élményét George atya a Szeretet Misszionáriusainak és ezernyi hívőnek a jelenlétében — szentmisét mutatott be és prédikált Kalkuttai Teréz anyánál, akivel a liturgiát követő reggeli után hosszasan el is beszélgethetett egy kis szobácskában. George atya egyszer csak váratlanul, maga sem tudja, miért, megkérdezte Teréz anyától: „Mit gondol, mi a legnagyobb baj a világon napjainkban?”

Share
Bővebben...

31. Mladifest, Medjugorje 2020

alt

Kedves Testvérek!

Nagy öröm számunkra, hogy a vírushelyzet ellenére is megrendezik Medjugorjéban a 31. Mladifestet. Mi ebben az évben az interneten keresztül tudunk bekapcsolódni a programba (a határ problémák miatt), de hiszem azt, hogy a Szűzanyának nem jelent akadályt sem a távolság, sem a határok, amelyek elválasztanak most bennünket a számunkra oly kedves hercegovinai falucskától, ahol oly sokszor megtapasztalhattuk Isten szeretetét, a Szűzanya jelenlétét és azt éreztük, hogy szívünk, lelkünk megtelik békével, örömmel. Igen, mert az ég megnyílt és megnyílik ma is, eljön közénk égi Édesanyánk, és árad és árad a kegyelem...

Share
Bővebben...

Megszólal egy horoszkópkészítő

alt

Hogyan hat a horoszkóp az agyra, miért hisznek benne az emberek, és mi köze ennek az erkölcshöz?

„Ki fognak rúgni?”
„Előléptetnek idén?”
„Szerelmes leszek?”
„Bejött, és éppen ma! Vajon holnap mi vár rám?”

Share
Bővebben...

Miért gyűlölik emberek Istent?

alt

Régen erősnek éreztem a gyűlölet szót Istennel összefüggésben, akkor is, ha a Biblia használja. Azt gondoltam, az emberek nem gyűlölik Istent, legfeljebb nem hisznek benne. Közömbösek vagy kételkedők, de nem utálják Istent, inkább csak nem érdekli őket az Isten-kérdés, vagy egyszerűen nincsenek meggyőződve Isten igazságáról. Ma már máshogy látom.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.