A szalézi szent mondta...

alt

Idézetek Bosco Szent Jánostól

Kapaszkodj Istenbe, mint a madár: amikor énekel, remeg alatta az ág, de tudja, hogy tud repülni.

Helyezzük magunkat Isten kezébe. Imádkozzunk és minden sikerül.
Semmi lazítás! Ne fáradjunk el a jóban, velünk az Isten!

Share
Bővebben...

Autós kirándulások: 5 katolikus ötlet, hogy lefoglaljuk a gyermekeket

alt

Már mindent kipróbáltunk, hogy lefoglaljuk gyermekeinket a hosszú autós utazások alatt? Gondoltunk arra, hogy esetleg katolikus ötletekkel csendesítsük le őket? Kvízek, dicsőítő dalok, és egy kis vizsgáztatás… Próbáljuk ki ezt az öt tippet a békés, nyugodt utazáshoz!

A bőröndök becsomagolva, készen állunk az utazásra! Egyetlen felhő van csupán az égbolton: az autós utazás, ami néhány forgalmi dugóval gyorsan pokollá változhat, ha nem készültünk valamivel, amivel lefoglalhatjuk a gyerekeket.

Share
Bővebben...

Reményik Sándor: Kegyelem

alt

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Share
Bővebben...

Ha szereted az angol nyelvet, hagyd abba a definíciók megváltoztatását!

alt

A nyelvészetben régóta vita folyik arról, hogyan kell megközelíteni a nyelvet, és hogyan kell használni a nyelvet az anyanyelvet beszélőknek. A két hagyományos iskola a preszkriptivisták és a deszkriptivisták. Az előbbiek a nyelvi normák megállapításával, valamint az adott nyelv használatának szabályainak és helyes módjainak megfogalmazásával foglalkoznak. Ezzel szemben az utóbbiak úgy vélik, hogy egy adott nyelvet az alapján kell megérteni, ahogyan használják, anélkül, hogy bizonyos szabályokat és paramétereket felállítanának.

Share
Bővebben...

Pio atya szerint a harmadik fatimai jövendölés az utolsó idők hamis egyházáról szól

 alt

A 2016-ban elhunyt Gabriele Amorth atya halála előtt többször is nyilatkozott Pio atyáról és a harmadik fatimai titokkal kapcsolatos ismereteiről. Többek között a „Fatima titka” című cikkben egy vele készült interjú részletei jelentek meg, a beszélgetés témáját José María Zavala újonnan megjelent könyve, a Legjobban őrzött fatimai titok (El Sécreto Mejor Guardado de Fátima) adta.

Zavala még 2011-ben készített riportot Amorth atyával, amelyet az atya haláláig nem hozhatott nyilvánosságra. Amorth atya személyesen is ismerte Pio atyát. A sokéves ismeretségüknek köszönhető, hogy sikerült megértenie a harmadik fatimai titok lényegét, amelyről a 20. század kiemelkedő szentje beszélt neki.

Share
Bővebben...

Luisa Piccarreta könyvei magyar nyelven

alt

FRISSÍTVE: az összes, általuk fordított magyar nyelvű könyv letölthető a Schola Mariae oldaláról. A szerk. 

Az utóbbi időben egyre többen érdeklődnek az olasz misztikus, Luisa Piccarreta művei iránt. 

Könyvei don Pablo Martin Sanguiao atya gondozásában jelentek meg Olaszországban. A www.ladivinavolonta.org oldalon minden kiadvány megtalálható eredeti nyelven (pdf formátumban ).

Share
Bővebben...

Kempis Tamás, a világ legolvasottabb katolikus írója

alt

Hogyan írhatta meg ez az ismeretlen holland szerzetes a „Krisztus Követése” c. művet, a világ legolvasottabb katolikus könyvét? Ezt a gyakorlatias művet Krisztus követésére kétségtelenül a Szentlélek sugallta. Az Egyház szentté avatta Tamást és augusztus 25-én ünnepli.

Ismeri valaki Thomas Hemerkent, akinek másik neve Thomas von Kempen, vagy latinul Thomas a Kempis? Valószínűleg nem. Ezzel szemben Ön is biztosan olvasta, lapozgatta, vagy legalább hallott a „Krisztus Követésé”-ről, a Biblia után a világ legnagyobb példányszámban eladott könyvéről. Nos, minden valószínűség szerint Thomas a szerzője. Minden író álma, hogy olyan művet írhasson, amely átíveli a századokat, generációról generációra megy át, megőrizve varázsát és hatékonyságát, és nevét továbbviszi az utókornak. Ezt a vágyálmot a Krisztus Követésének szerzője olyannyira elérte, talán mint senki előtte és utána, de teljes névtelenségben, mert ez az autentikus és mélyen misztikus valaki soha sem kereste a dicsőséget úgy, ahogyan a világ azt adni képes, és személyére visszatérve, kénytelenek vagyunk találgatásokba bocsátkozni. Lássunk hozzá!

Share
Bővebben...

Nem az a kérdés, Isten hol van a bajban, hanem az, hogy te hol vagy?

alt

Annyi mindenen keresztülvitt már az Isten és mi mégis itt vagyunk. Annyi csalódás és támadás ért már bennünket, de mégsem tudtak eltiporni bennünket. Mert az Isten sosem hagyott el bennünket. Hogyan is feledkezhetnék meg róla?

Nem tudom, önök hogyan vannak vele, de nekem nem a csokinyuszi és a piros tojás jut eszembe, amikor arra az önkéntes áldozatra gondolok, amit Jézus hozott meg értünk. Gondolkodtak már azon, hogy mindezt miért vállalta? A válasz szerintem egyszerű: tudta, mi Isten akarata, és azzal is tisztában volt, hogy az ő küldetése lesz legyőzni a halált. Tudták, hogy a Szentírás közel háromszáz próféciát tartalmaz Jézusról? A többezer évvel ezelőtti bibliai jövendölések pedig pontos leírást adtak mindarról, ami ott, akkor történt a Megváltóval, akinek a sírja végül üres maradt. Krisztus feltámadt.

Share
Bővebben...

Hunyadi János katolikus hős, a modern keresztények példaképe

alt

A hősiességről szóló történetek minden korosztályt arra ösztönöznek, hogy bátran és kitartással cselekedjenek. Sajnos túl sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy hősök nélküli világban éljenek.

Hunyadi János ritka karakter volt - egy igazi hős.

Share
Bővebben...

Hírböjt

feltamadas
 

Az elkövetkező időszakban a honlap egy ideig nem frissül.

A problémák egy része technikai jellegű, melyen folyamatosan dolgozunk, köszönjük a türelmet. Biztonsági okok miatt a honlap másik tárhely szolgáltatóhoz kerül, a költöztetés nem várt akadályokba ütközik folyamatosan.

A problémák másik része spirituális jellegű - kérjük imáitokat és fohászaitokat, hogy ez a helyzet mielőbb megoldódjon, a honlap rendszeres frissítése elindulhasson - mindent Isten nagyobb dicsőségére.

Kérlek, te is töltsd elmélkedéssel ezt az időt az internet fokozott használata helyett. A szerk.

Share

Programajánló

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

október
péntek
20
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
18 nap múlva

Párkapcsolati Műhely Nagy Péterrrel és Judittal - …

október
szerda
25

23 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

november
csütörtök
9
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
38 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.