Medjugorje eddigi gyümölcsei

alt

Átlagosan évente egymillió szentostyát vettek magukhoz az áldozók Medjugorjéban az elmúlt harminc évben.

Több mint 500 ember állítja, hogy gyógyíthatatlan vagy végső stádiumban levő betegségéből meggyógyult Medjugorjéban.

Körülbelül ugyanannyi pap vallja, hogy itt kapta hivatását.

Share
Bővebben...

Medugorje: március 18-a jelentősége

alt

Március 18-a kirívóan különleges dátum a világ számára. Mirjana elmagyarázza, miért olyan jelentős ez a nap. „A Szűzanya gyökeresen meg akarja változtatni a világot”

Mirjana, az egyik látnok azt írta: "Szűzanya gyökeresen meg akarja változtatni a világot, és ezt a titkok idején fogja megtenni”.

Share
Bővebben...

5 katolikus nő javaslatai a mindennapi életszentséghez

alt

Az alábbiakban Barbara Golder, Kathryn Jean Lopez, Susan Brinkmann, Lauren Ashburn és Abby Johnson javaslatai olvashatók.

A Női történetek hónapja alkalmából öt erős és mélyen hívő katolikus nő javaslatait osztjuk meg. Állításuk szerint mindannyiuk története az „Ő története”, vagyis Jézus Krisztus története köré koncentrálódik, aki utat mutatott nekik.

Share
Bővebben...

Hogyan támogasd szerettedet vetélés után

alt

Egy gyermek elvesztése fizikailag és lelkileg is megterhelő. A fájdalomban pedig azok is osztoznak az édesanyával és édesapával, akik közel állnak hozzájuk. A téma érzékenysége miatt azonban nem sok szó esik arról, hogyan tudunk megfelelő segítséget nyújtani szeretteinknek. Ez a hat tanács hasznos támpont lehet azoknak, akik ki szeretnék fejezni támogatásukat, de nem akarják véletlenül sem mélyíteni a sebeket.

Egyre több nő töri meg a csendet és osztja meg vetélésének történetét, az ezzel járó fájdalmat. A korábban tabuként kezelt témáról azért is szükséges beszélni, mert sokkal gyakrabban fordul elő, mint azt gondolnánk: négy terhességből egy végződik így. Különösen fontos tehát, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan tudunk kívülállóként segítséget nyújtani a veszteséget átélő párnak.

Share
Bővebben...

Szabadulás – Módszertan és bibliai útmutató szenvedélybetegeknek

altA kötet tizenkét lépésben mutatja be, hogyan szabadulhatunk meg függőségeinktől. A tizenkét lépéses programok az 1930-as évek közepén születtek, először az Anonim Alkoholisták részére alapított programmal, de bármelyik függőségre alkalmazhatóak. A pennsylvaniai Dutsch Stock lelkésze, Franck Bucham alapította meg az Oxford Groupot, amelyből aztán létrejött az Anonim Alkoholisták szervezete.

Share
Bővebben...

A napi rózsafüzér imának az ereje és hatása Hirosimában és Nagaszakiban

alt

 Emmanuel Maillard nővér Megbotránkoztató irgalmasság című könyvében olvassuk a Hirosimát és Nagaszakit ért atombomba támadást túlélő szerzetesek házáról a következőket: 

 1945 augusztus 6-át írjuk, 9.15 perc van. Japánban hatalmas gomba emelkedik Hirosima fölé. Két perc alatt eléri a 10000 m-es magasságot és semmi sem állhat ellen a pusztításnak. Három kilométer sugarú területen mintegy 10000 épület dől össze a robbanás széllökésétől, és 50000 épület ég le. Több ezer áldozat hal szörnyet a robbanás helye körüli 1200 m sugarú körben. 

Share
Bővebben...

Hét tipp egyedülállóknak

 alt 

Az egyedülállóság egy olyan időszak, ami a Prédikátor könyve szerint „egy rendelt idő” (Préd 3:1). Célokkal, feladatokkal, amelyeket nekem kell beazonosítanom és ezeknek megfelelően beosztanom az időmet, energiámat. Íme 7 tipp egyedülállóknak az Arrivera blog remek írása alapján.

Share
Bővebben...

Négy megmagyarázhatatlan eucharisztikus csoda

alt

Habár sok eucharisztikus csoda a középkorhoz köthető, a múlt században is többször került sor az Oltáriszentséggel kapcsolatos csodás eseményekre, sőt néhányat az elmúlt húsz évben is megerősítettek. A kenyér és a bor színében ugyan változatlan marad, de Isten erejével átlényegül Krisztus szent testévé és vérévé. Ez a hittétel a Szentírásban és a szenthagyományban gyökerezik, és lényegét tekintve változatlan maradt az apostoli idők óta.

Share
Bővebben...

Cirkuszi történet

alt

Egyszer, amikor tizenéves voltam, apámmal sorban álltunk, hogy jegyet vegyünk a cirkuszba. Már csak egy másik család volt előttünk a jegypénztárig. Ez a család mély benyomást tett rám.

Nyolc gyermekük volt, valószínűleg 12 éven aluliak. Ahogy fel voltak öltözve, láthattuk, hogy nincs sok pénzük, de a ruhájuk rendes és tiszta volt.

Share
Bővebben...

Máriának, a Világ Királynőjének nagy ígérete

alt

(Natália nővér naplójából)

„1942. augusztus 15-én az Úr látomásban adta tudtomra azokat az ígéreteket,  melyeket azok a lelkek nyernek el, akik buzgó szívvel végeznek el egy kilencedet.

A látomásban az Úr többek között a Világ Királynőjéhez, szeplőtelen Anyjához  vezetett, és így szólt: „Gyermekem, íme a te Anyád, a Világ Királynője és a királynők Királynője. Szeresd őt gyermeki szeretettel és hódolattal, ahogy kívánom,  hogy mindenki szeresse őt”. Majd a Megváltó felemelte a Szent Szűz palástját,  hogy megmutassa Anyja szívét e szavakkal: „Ahogy e világra Anyám Szeplőtelen  Szíve  által  születtem  meg,  úgy  a  lelkek  is  e  Szív  által  jönnek  az  én  Szent  Szívemhez.”

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.