Így tért meg C.S. Lewis

alt

A legendás író, C.S. Lewis a kereszténység támadójából az egyik legismertebb hívő író lett, aki a mai napig is hatással van sokakra meggyőző érveléseivel. 

A Narnia-könyvek szerzője mesés írásain kívül közismert logikus és egyedülálló hitvédelmi érveléseiről is. Azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan vált a népszerű író ateistából hívő kereszténnyé. 

Share
Bővebben...

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

alt

Raymond Burke bíboros levele a hívőkhöz

Kedves testvéreim és nővéreim Krisztusban!

Szívből jövő hálával írok mindazoknak, akik imádkoztak gyógyulásomért, hogy tájékoztassalak benneteket, hogy előző levelem óta a fizikoterápia olyannyira segítette rehabilitációmat, hogy most már naponta tudok szentmisét bemutatni. Szavak nem tudják megfelelően kifejezni örömömet Isten kegyelmének ezen ajándéka miatt az életemben.

Share
Bővebben...

Ferenc pápa vatikáni diplomatát nevezett ki a következő pápai küldöttnek Medjugorjéba

alt

Vatikánváros, 2021. nov. 27.

Ferenc pápa szombaton egy régi vatikáni diplomatát nevezett ki pápai megbízottjának Medjugorjéba, miután Henryk Hoser lengyel érsek augusztusban elhunyt. Hoser 2017 óta felügyelte a pasztorális helyzetet Medjugorjéban, az állítólagos bosznia-hercegovinai Mária-jelenések helyszínén. Hosszú betegség után, 78 éves korában halt meg Varsóban.

Share
Bővebben...

Útmutató egyházi kifejezések helyesírásához

altA kommunikáció, különösen a nyelvi kommunikáció szerepe az emberi társadalomban az elmúlt évszázad során jelentősen megnövekedett. A Katolikus Egyház a maga hozzáállását ehhez a változáshoz a II. Vatikáni Zsinat Inter mirifica határozatában (1963. december 4.) fogalmazta meg, az Apostoli Szentszék pedig részint saját megnyilatkozásaiban, részint külön erre a célra létrehozott intézményeinek tevékenységével különös gondot fordít a keresztény üzenet hiteles megszólaltatására és korunk embereihez való eljuttatására.

Share
Bővebben...

9+1 idézet Spurgeontól, a prédikátorok fejedelmétől

 alt

Charles Haddon Spurgeon angol baptista prédikátor volt a XIX. században. A keresztény világban a prédikátorok fejedelmeként tartják számon, prédikációit még életében 30 nyelvre lefordították.

C. H. Spurgeon gondolatai nem voltak lázadóak, de nyíltan és egyértelműen hívta az embereket, hogy vegyék figyelembe Jézus Krisztus szavait. Haláláig majdnem 3600-szor prédikált és kiadott 49 kötetnyi kommentárt, beszédet, anekdotát, illusztrációt, áhítatot. Nem volt szokatlan az sem, hogy több mint 10 000 ember előtt prédikáljon. A máig nagy hatású prédikátor gondolatai közül szemezgettünk.

Share
Bővebben...

Szent Misi temploma - ilyen az anglikán trendi

alt

Bournemouth 148 éves viktoriánus kori anglikán templomát nem csak felújították, de a fiatalos trendiség jegyében át is nevezték: Szent Mihály helyet ezentúl a St. Mike (Szent Misi) nevet viseli. 

Share
Bővebben...

Lengyel Dorottya: A bögre

 alt

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) vers- és novellaíró pályázatot hirdetett A család Istentől rendelt közösség címmel. Napról napra bemutatjuk a díjazott alkotásokat. Az alábbiakban Lengyel Dorottya A bögre című novelláját olvashatják.

Share
Bővebben...

Kilenc hihetetlen tény a rózsafüzérről

rozsafuzer imakert

A rózsafüzér a katolikus hit egyik legismertebb áhítata, de ismered-e ezeket a tényeket róla?

Share
Bővebben...

Három ok amiért hálás vagyok szülőnek lenni

 alt

A szülőség sokszor kimerítő tud lenni, de íme néhány példa, hogy miért vagyok hálás a gyermekeimért.

„Kicsit félek a gyerekvállalástól” – ismerte el barátom. Éppen nálunk voltunk, miután segített a gyermekeimet lefektetni, miközben a férjem épp távol volt munkahelyi elfoglaltsága miatt. „Látom, mennyi munkával jár számodra a gyereknevelés, és nem tudom, hogyan tudnám ezt megtenni!”

Share
Bővebben...

Egyedül nem tudtam volna 7500 családot etetni

alt

Az Afréka Alapítvány és a Hungary Helps sajtótájékoztatója után, még a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) idején beszélgettünk a nigériai misszió szívével és egyik motorával, Fodor Rékával – vagy ahogy nevezik őt, Afrékával. Szó esett NEK-ről, családról, misszióról, életről, halálról – Afrikáról.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.