Hogyan mentem Brazíliába aláírást gyűjteni egy katolikus Amazónia érdekében

alt

Amikor ez év elején hallottam a pánamazóniai szinódusról, aggódtam az Egyház jövője iránt. Hallottam furcsa doktrínákról és gyakorlatokról, hogy az Egyháznak „Amazonas arcot” adjanak. Amikor megkérdezték, szeretnék-e az Amazonas-régióba menni, hogy megnézzem, mi történik, ugrottam a lehetőségre.

A brazil székhelyű Plinio Corrêa de Oliviera Intézet (IPCO) kiterjesztette a meghívást a Tradition, Family and Property tagjai számára, hogy júliusban csatlakozzanak egy „karavánhoz”. Meglátogatjuk a brazil Amazonas régió több városát, hogy aláírásokat gyűjtsünk a brazil Amazonas szuverenitásának védelme érdekében. Az amazóniai szinódus titkárának címzett petíció azt is kéri, hogy folytassák az indiánok hagyományos evangelizációját.

Share
Bővebben...

Međugorje hitünk mélyebb megélésére hív

alt

Beszélgetés Székely János püspökkel

Székely János szombathelyi megyéspüspök a nyáron többek között Međugorjében és Kacsikán, a román nemzeti Mária-kegyhelyen járt. Az itt szerzett tapasztalatairól, élményeiről kérdeztük.

Share
Bővebben...

A szeretet rózsája

alt

Share
Bővebben...

Az Oltáriszentség előtt térdelő és imádkozó férfi a legerősebb ember a világon

alt

Különbség van a szerződésen és a szövetségen alapuló kapcsolat között

Dr. Dabóczi Kálmán jogásszal, közgazdásszal, vállalatvezetővel, a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatójával beszélgettünk Körkérdés című új rovatunkban, amelyben ugyanazt a 15 kérdést tesszük fel interjúalanyainknak, hogy lássuk és össze is tudjuk hasonlítani, miről mit gondolnak.

Share
Bővebben...

Schweidel József tábornok aradi vértanú lelkisége

alt

Schweidel József Zomborban született 1796-ban, német családban, és a helyi római katolikus plébánia templomában keresztelték meg. Ahogyan később írta: a „szeplőtelen Schweidel névvel” társadalmi megbecsülést is örökölt.

A pozsonyi királyi akadémiát már nem végezte el, mert elragadta a napóleoni háborúk hősies érzülete, így 1814 őszén beállt a 4. huszárezredbe. Itt egy ideig felettese volt gróf Széchenyi István kapitány is, és ugyanebben az ezredben szolgált 1833-tól egy osztrák katonatiszt, Poeltenberg Ernő, a későbbi aradi vértanú társ. A huszárregiment galíciai állomáshelyén Schweidel nemcsak a lengyel szabadságmozgalmakkal ismerkedett meg, de egy lengyel hölggyel is. Domicella Bilinskát 1825-ben vette feleségül a lembergi Szent András-templomban. Rövidesen megszületett fiuk, Béla, aki később apja nyomdokain szintén belépett a 4. huszárezred kötelékébe.

Share
Bővebben...

Ferenc pápa második kérdése Viganò nunciushoz

alt

Azon a bizonyos 2013. június 23-ai találkozón, ahol Ferenc pápa McCarrick bíborosról faggatta az Egyesült Államok akkori pápai nunciusát, Carlo Maria Viganò érseket, a Szentatya egy második kérdésben is kikérte az érsek véleményét - számolt be róla Viganò érsek Robert Moynihannak, az Inside the Vatican online magazin szerzőjének. Az érsek szerint a kérdés így hangzott: "Mi a helyzet a jezsuitákkal az Egyesült Államokban?".

Share
Bővebben...

Ha valaki szeretetből szenved

alt

„...Pio atya életében nemcsak mások szenvedésének enyhítése volt a cél, hanem saját szenvedéseiben is a legnagyobb kegyelmet kapta, mivel testi fenyítéssel vezekelhetett az évszázad embereiért.

Share
Bővebben...

A szerzetesben lakó férfi

alt

A szerzetes valahol a nyugatinál szállt fel, csuhában. Méretes, régimódi hátizsákkal a vállán. Állítólag a budapesti 4-6-oson történt, a 90-es években

A szerzetes valahol a Nyugatinál szállt fel, csuhában. Méretes, régimódi hátizsákkal a vállán. Valószínűleg nemcsak az egyszerűsége, hanem kétméteres, vállas termete miatt is kitűnhetett a hétköznapi cicomában utazó tömegből.

Share
Bővebben...

Paul H. Dembinski: Etika és felelősség a pénzügyi életben

alt

Paul H. Dembinski lengyelországi születésű, svájci közgazdász, politológus. Az Observatoire de la Finance Alapítvány ügyvezető igazgatója, a Fribourgi Egyetem tanszékvezető tanára, számos egyetem vendégprofesszora. Etika és felelősség a pénzügyi életben című könyvében nem a pénzügyi válság okaival foglalkozik, hanem arra biztat mindenkit, hogy térjen vissza az etikus gondolkodáshoz.

Share
Bővebben...

Katolikus Társadalmi Napok, Pécs

alt

A Pécsi Egyházmegye ad otthont az idei Katolikus Társadalmi Napoknak (Kattárs). A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága által 2013 óta minden évben megrendezett, több ezer látogatót vonzó programsorozatot szeptember 27-29. között tartják Pécsett. Az ország különböző nagyvárosaiban megszervezett eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az Egyház értékeinek sokszínűségére és társadalomformáló szerepére.

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.