Luisa Piccarreta könyvei magyar nyelven

alt

FRISSÍTVE: az összes, általuk fordított magyar nyelvű könyv letölthető a Schola Mariae oldaláról. A szerk. 

Az utóbbi időben egyre többen érdeklődnek az olasz misztikus, Luisa Piccarreta művei iránt. 

Könyvei don Pablo Martin Sanguiao atya gondozásában jelentek meg Olaszországban. A www.ladivinavolonta.org oldalon minden kiadvány megtalálható eredeti nyelven (pdf formátumban ).

Share
Bővebben...

Cecy mennybéli történetei

alt

Cecy Cony, a későbbi Maria Antonia nővér, O.F.M., önéletrajzán alapuló igaz történet. Cecy 1900-ban született Brazíliában, és abban a kiváltságban volt része, hogy – ahogy ez a történet elmeséli – gyermekkorától 30 éves koráig láthatta és hallhatta őrangyalát. Maria Antonia nővér 1939-ben halt meg.

Share
Bővebben...

Nem az a kérdés, Isten hol van a bajban, hanem az, hogy te hol vagy?

alt

Annyi mindenen keresztülvitt már az Isten és mi mégis itt vagyunk. Annyi csalódás és támadás ért már bennünket, de mégsem tudtak eltiporni bennünket. Mert az Isten sosem hagyott el bennünket. Hogyan is feledkezhetnék meg róla?

Nem tudom, önök hogyan vannak vele, de nekem nem a csokinyuszi és a piros tojás jut eszembe, amikor arra az önkéntes áldozatra gondolok, amit Jézus hozott meg értünk. Gondolkodtak már azon, hogy mindezt miért vállalta? A válasz szerintem egyszerű: tudta, mi Isten akarata, és azzal is tisztában volt, hogy az ő küldetése lesz legyőzni a halált. Tudták, hogy a Szentírás közel háromszáz próféciát tartalmaz Jézusról? A többezer évvel ezelőtti bibliai jövendölések pedig pontos leírást adtak mindarról, ami ott, akkor történt a Megváltóval, akinek a sírja végül üres maradt. Krisztus feltámadt.

Share
Bővebben...

Sarah bíboros: Mire van ma „tragikusan” szüksége az egyháznak

alt

Sarah bíboros új könyvének bevezetőjéből.

Amikor a papok érdemtelenül ajánlják fel a szentmise áldozatot, amikor az Eucharisztikus Jézust olyan bűnösöknek adják, akiknek eszük ágában sincs bűneik bocsánatát kérni tőle, vagy az Evangélium szerint élni, akkor ismét elárulják Jézust.

Share
Bővebben...

Hírböjt

feltamadas
 

Az elkövetkező időszakban a honlap egy ideig nem frissül.

A problémák egy része technikai jellegű, melyen folyamatosan dolgozunk, köszönjük a türelmet. Biztonsági okok miatt a honlap másik tárhely szolgáltatóhoz kerül, a költöztetés nem várt akadályokba ütközik folyamatosan.

A problémák másik része spirituális jellegű - kérjük imáitokat és fohászaitokat, hogy ez a helyzet mielőbb megoldódjon, a honlap rendszeres frissítése elindulhasson - mindent Isten nagyobb dicsőségére.

Kérlek, te is töltsd elmélkedéssel ezt az időt az internet fokozott használata helyett. A szerk.

Share

Sötét január?

alt

A januárról gyakran csak úgy beszélünk, mint az a hónap, amikor tervezni lehet, sőt kell is, és célokat tűzünk ki, azokat pedig felosztjuk kisebb részcélokra, hogy tartani tudjuk a kitűzött irányt. Erről szóltak az elmúlt hetek Mannái is, teljesen jogosan és hasznosan.

Ugyanakkor arról nem szoktunk beszélni, hogy a január sötét is tud lenni. A statisztikák szerint ekkor kezdeményezik a legtöbb válást a házasok, szakítanak a párok és az öngyilkosságok száma is megugrik. Mindennek okát az ünnepek elmúlása miatti levertséggel, a rövid nappalokkal és a hideggel magyarázzák a szakemberek.

Share
Bővebben...

Anthony atya Magyarországon

alt

Szeretettel és nagy örömmel küldöm Anthony Parankimalil atya Szent Vincés Rendi szerzetesatya programjának tervezett idejét.

Kérek szépen Mindenkit, aki teheti, hogy a másik városban lévő lelkigyakorlatról is értesítse azokat az ismerőseit, akik ott laknak vagy a környéken élnek.

Share
Bővebben...

A Szűzanya Palástja

altSokat lehetne írni arról, hogy milyen palásttal ábrázolják a Mária szobrokat és képeket, a "Köpenyes Madonnát" szerte a világon. Ám most nem a külsődleges ábrázolásokra irányul figyelmünk, hanem a benső lényegre, amelyet Mária palástja szimbolizál számunkra.     

A Szent Szűz Guadalupéban, Párizsban, Lourdes-ban, Fatimában, Montichiariban és más jelenési helyeken is többnyire köpenyszerű palástban mutatkozott meg.

Ez a ruhadarab Mária földi életében annak idején, a keleti nőknél szokásban volt, melyet a nők fejükre vagy kisgyermekük fölé tudtak hajtani védelmezőn, amiként a Boldogságos Istenanya is a Kisded Jézus fölé.

Share
Bővebben...

Személyes idő

alt

 „Aki kevesebbet tesz, mint amit tennie kellene, az depressziós lesz. Szomorú ember. Aki többet tesz, mint amennyit tennie kellene, az fáradt és kimerült ember lesz. De aki megragadja saját idejét; aki Isten Szentlelke által kiragadja az objektív időből a szubjektív időt; a személytelen, hömpölygő időből a maga személyes idejét – az boldog lesz.” (Gyökössy Endre)

Szemlézte: Soós Szilárd (Fotó: Sasin Tipchai from Pixabay)

Forrás

 

Share

Remete Szent Pál emléknapja

alt

 Remete Szent Pál, vagy Thébai Szent Pál az első ismert nevű keresztény remete, a sivatagi atyák egyike. A 13. századi, egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a Pálos rend névadója, akit szellemi ősként, példaképeként tisztelnek.

Azt a keveset, amit az első, név szerint ismert remetéről tudunk, Szent Atanáznak és Szent Jeromosnak köszönhetjük. Remete Szent Pál gazdag thébai családból származott, 228 körül született. Kiváló képzésben részesült, jól ismerte a görög és egyiptomi irodalmat. A hagyomány szerint 16 évesen elvesztette szüleit, és egyedüli örökösként nagy vagyon birtokosa lett.

Share
Bővebben...

Programajánló

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.