A szent tér szekularizálása (134)

A Würzburg egyházmegyei Frammersbach 65 éves plébánosa, Bernhard Albert arra kéri híveit, hogy műanyag dobozban hozzanak egy szelet kenyeret magukkal a szentáldozásra – írja a MainPost.de (június 8).

Az offertóriumnál Albert arra utasítja követőit, hogy nyissák ki a dobozt, majd megáldja a kenyeret. A szentáldozás alatt mindenki a saját kenyerét eszi meg: “Ez a leghigiénikusabb” – mondta Albert. Mellette ez a legprotestánsabb is.

Albert szerint “Jézus pont ezt csinálta”. A követői lelkesek: “Azt mondják, hogy így sokkal intenzívebb a szentáldozás”.

Albert továbbá egy szöveget is írt, amit a hívek pünkösd vasárnapi misének otthon mondhatnak el. Íme:

“Kérlek, vedd kezedbe a kenyeret, vess keresztet és mondd el a következőt: Elvesszük és megesszük a kenyeret: ez számunkra Jézus teste + mindaz, amit feladott értünk. Ezt emléke nevében tesszük.

Communio: Edd meg a megáldott és átalakult kenyeret Jézus emlékére, tudván, hogy szeretetével velünk van”.

Stefan Redelberger urspringeni atya szerint Albert hozzáállása nagyon jó, ezért ő is be akarja vezetni azt a saját plébániájában.

A Würzburg egyházmegyei Duttenbrunn plébániában a papok továbbra is szentostyákat osztanak, de muffin papírhoz hasonló csomagolásokban osztják azokat (kép lent).

Forrás

Létrehozva 2020. június 12.