Ave Maria – meglepetés előadóval

 

Lengyel barátaimtól van egy jó sztorim róla: sokat síelt a Kárpátokban, nagy-nagy hobbija volt ez. Egyszer elindult kora délután valahol a Beszkidekben, s beesteledett, amire egy nagy kanyarral végre, egy kis faluhoz leért.

Az erdőszélen két határőr állt elé azzal, hogy mit csinál itt, kicsoda, honnét jött ?

Akkor derült ki, hogy ez bizony már Szlovákia. Semmi papír nem volt nála, de azért megmondta, hogy ő Karol Wojtyla , a krakkói érsek a szomszédból.

A két határőr  ugyan nem nagyon hitte, de békés volt a sötétkék overallos, piros sapkás férfi, akinél ugye nemcsak igazolvány, de fegyver sem volt, így bekísérték az irodába, főztek neki egy teát, s elkezdtek telefonálgatni. Kiderült, valóban eltűnt délután Karol Wojtyla  az egyházközségi kis csapatból, s  nem jelentkezett, ekkor még ugye    – 70-es évek legeleje –   nem volt mobil.

Mindenesetre már jó késő volt, amire megérkezett érte a nagy terepjáró, de addigra már be is szalonnáztak a határőrökkel, s nagy billiárd partiban voltak a népekkel a helyi kocsmában.  

Ave Maria – a későbbi Szent II. János Pál pápa énekel ezen a videón (1976-ban készült felvétel).
Bizonyára tudjátok, hogy színésznek készült. Gyönyörű hangja van és ez az ember, metszett gégével, megnémulva fejezte be az életét.  

 

Létrehozva 2019. december 31.