Az MLM és a hit

(részlet egy listalevélből)

“Egyik testvérünk most készül elmerülni az … forgalmazásban (elkeseredésében és anyagi függetlensége biztositása érdekében), ehhez próbálunk némi ellenpontot nyújtani, várjuk a véleményeket.”

Kérem, segitsd, hogy semmiképpen se tegye!

A tapasztalat szerint rámehet a családja. Arra veszik rá, hogy másokat behálózzon. A barátsággal felé forduló bizalmát arra használja ki, hogy behálózza. Nem elég a terméket eladnia, új hálózat-szemet kell kiépítenie. Ez egy szörnyűséges, jószándékúnak álcázott, de súlyosan mérgező, szellemi-anyagi pilótajáték! Akár akarja, akár nem, barátait, szeretteit teszi áldozattá, és amikor észhez tér, egyedül találja magát, mert mindenki gyanakodva néz rá, és csak az Amway ügynököt látja jószándékú szavai mögött is. A teljes bizalomvesztettségbe kergeti sajátmagát, és családtagjait is!

A termék hirdetésekor fokozottan a teljes agymosottság állapotába kerül, hisz valójában nem ismeri az előállítási folyamatokat.

Egészen össze nemtartozó típusú áruk vannak e készletben, hogy még véletlenül s legyen szakmailag átlátható. A szépen hangzó “családsegítő” ajánlatok mögött kegyetlen, adó-kikerülő üzleti szellem bújik meg, és akár placebo termékek vásárlására is képes tudatlanul rászedni szeretteit. Kegyetlen módszer, mert látszólag jószándékú, a valóságban kegyetlen. A pokol tornácát kikövező jószándék itt különös erővel érhető tetten.

Tavaly kitettem egy levelet két fiatalról, akik paptanáraikra hivatkozva járják a közösséget, és a plébániákat. Volt, hogy a plébános atyát szedték rá, hogy a híveknek és a plébániai közösségnek tanácsot adjanak a “hatékony gazdálkodáshoz”. Ez kiterjedt termékhálózat, melynek az … csak egy eleme. Mindegy, hogy előnyös termékek-e vagy csak placebok. Akármilyenek lehetnek. Kell, hogy legyen látszólag hasznos is közöttük, hisz e nélkül nem eladható. De nem erről szól az egész, hanem a szellemi rászedésről és behálózásról!

Jézus ránk hagyott szeretparancsát, baráti szeretetét ugyan hogyan tudná az befogadni, aki éppen a baráti szeretetet égeti el, adja oda az ördögnek? Ez egy nagyon ravasz, és mélységesen ördögi praktika!!! Ott sebez, ahol a leggyanútlanabb a jószándékú ember. Úgy van beállítva, mintha ez a családi élet jobbulásáért időlegesen kipróbálható, segítő megoldás lenne, mely, ha nem megy, bármikor abbahagyható.

Nem igaz! Ez nem szoft drog, hanem a kemény drogok kategoriája! Látszólag kilépsz belőle, de életre szólón hordozhatod a sebeit!

Mint mondom, ott sebez, mely az üdvösség útjának kulcshelye: a baráti szeretetre való képességben!

Bizalomban, jellemességben, hitet befogadni tudásban, kitárulkozni tudásban. Maradandó falakat épít ki a szívben, miközben ő csak mondja-mondja egyre önvédelmi beszédeit, de fél az éjszakáktól, és üresekké válnak imádságai. Depresszióra hajlamos embereknek különösen veszélyes út ez!

Kérem, mindent tegyél meg a testvéred kimentéséért, mert ez egy iszonyatos pókháló, mely lefelé, a mélységbe húz! Tudom, vannak sokan, akik részt vesznek benne gyanútlanul. Vannak plébániák, ahol számos család vesz ebben részt, és értetlenül állnak az ellenvetések előtt, mert a lelkük szabadsága, fülük hallása az, ami sérülést szenved benne, már az elején. A reakciók és a következmények azonban egyértelműek, tanúskodók. Miközben meglehet, aktív tagjai a közösségi életnek, New Age-ről, szellemi praktikákról, okkultizmusról nem lehet nekik még szót sem ejteni, lelkiatya helyett pszihológushoz járnak, lelkigyakorlat helyett csoport-tréningekre, s közben a családi életük egyre rettenetesebb kondícióba kerül, önmagukról nem is beszélve…

Búcsúzóul csak egy röpke vízió: Képzeld el, hogy felhív Téged egy régen látott, szeretett barátod. Lelkesen fogadod, érdeklődsz felőle, mirő ő belekezd valós mondanivalójába, hogy behálózzon egy zavaros hátterű üzletláncba. Úgye máris érzed a gyomorgörcsöt? És ha udvariasan elnapolod a választ, pár hét múlva újból hív, majd megint, s a régen látott barát egyre inkább  nemkívánttá válik, akitől óvni kezded a barátaidat is. Te megteheted, hogy könnyedén lerázod. De képzeld magad az ő helyébe, amint otthon izgatottan, tervezgetve ül a telefon mellett, melyik baráti kapcsolatát tudná még előszedni a talonból, s elégetni a sikeres üzletlánc kiépítés oltárán, s közben a felesége, a gyermekei mesélik, hogy a régi jó ismerőseik, barátaik átmennek az uitca túloldalára, ha meglátják őket.

Ő pedig meg van győződve arról, hogy jó úton jár, és a többiek azok, akik nem hajlandók haladni a korrral, és érthetetlenül elutasítók minden jszándékú közeledésére. Így aztán a régi baráti kör elhal, a régi közösség fölöslegessé válik. Új “barátokra” tesznek szert, akikkel azért jönnek össze, hogy a legfrissebb … híreket s módszereket oszthassák meg egymás között, arra buzdítva egymást, hogy ha a jelenkoriak már kipipáltattak, vegyék elő a régi iskolatársak és munkatársaik névjegyzékét. S közben észre sem veszik, amint a szoba sarkában vigyorogva dörzsöli markát új főnökük… Nem folytatom, hisz még ez a vízió is nagyon terhelő.

Kérem, imádkozz érte, és tégy meg mindent a megmentésére!

Köszönöm, hogy írhattam

Dénes”


Ahogyan egy atya tömören megfogalmazta: 

“Magát az … illetően annyit, hogy amit írtak róla, az meggyőző, de ettől függetlenül közösségemben több mint egy évtizede egyértelmű az álláspont, hogy az … New Age-es dolog.

Az MLM a saját teljesítőképességünkbe vetett hit filozófiája.

Hallgattam egy prédikációt, amely MLM összejövetelen hangzott el. Arról szólt, hogy Isten csak az egyik fáról tiltotta meg az embernek, hogy vegyen, mi pedig a többi fáról se merünk venni. Vegyünk csak bátran, mondta a prédikátor, vagyis igyekezzünk meggazdagodni. Csak azt a csekélységet hagyta ki gondolatmenetéből, hogy már nem vagyunk a paradicsomban.”

Létrehozva 2020. december 18.