rosary

Isteni Irgalmasság Rózsafüzére a világ városainak utcáin

Isten békéje szétárad a hívők szívében, mikor bizalommal állnak az Úr elé, Rózsafüzérrel a kezükben és átadva magukat az Isteni Irgalmasságnak így szólnak: Jézusom, bízom Benned!

Már négy éve, ugyan azon a napon, ugyan abban az időben megállunk az utcasarkokon a tömött városokban, álmos kisvárosokban és falvaink útelágazásainál, hogy kérjük Isten irgalmasságát önmagunk és az egész világ számára.

Ennek az apostoli akciónak az „Isteni Irgalmasság Rózsafüzére a világ városainak utcáin” címet adtuk. E napon sokan állnak majd meg alázattal a járdákon, a kereszteződéseknél, hogy egyedül, párban vagy kisebb csoportban elmondják ezt a szent imádságot. 

Téged is hívunk, hogy állj oda velünk 2011. szeptember 28-án 15.00 órakor a kereszteződéshez házad, munkahelyed, iskolád, templomod előtt és egyesülj a kereszten haldokló Jézussal, majd velünk együtt mondd el az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét, ezt a csodálatos imát, amely képes megváltoztatni nem csak Téged, hanem az egész világot.

15.00 óra Jézus halálának időpontja (az Irgalmasság Órája), a hatalmas kegyelem ideje azok számara, akik az Ő kínszenvedésének értékeire hivatkozva bizalommal könyörögnek az irgalmasságért saját maguk és felebarátaik számára. Ezért mielőtt az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét elmondanánk, egyesülhetünk a kereszten haldokló Jézussal például e szavakkal:

„Oh, Jézus Legszentebb Szívéből kiömlő Vér és Víz, aki az irgalmasság forrása vagy mindannyiunk és az egész világ számára, bízunk Benned!”, és ha csak egy pillanatig is, de elmélkedjünk Jézus kínszenvedéséről, amelyet értünk szeretetből vállalt, lélekben fogalmazzuk meg szándékainkat és Jézus kínszenvedésének értékeire hivatkozva kérjük, hogy imáink meghallgatást nyerjenek. 

Ily módon megtanuljuk az Irgalmasság Órájának imáját, amely után elmondjuk az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét. Ezt az imádságot (épp úgy, mint az Irgalmasság Óráját) személyesen Jézus Krisztus adta át Szent Fausztina Kowalskának, ezt a kivételes imát, amelyet hűséggel kell mondani és másoknak megtanítani. Ez az ima korunk imája.

Kérd tehát bizalommal az Irgalmas Istent, hogy bocsássa meg bűneinket és áldja meg a mindennapjainkat. Ez egy személyes meghívás Neked egy apróságra, amely hatalmas dolgokra képes

Letölthető plakát 

Létrehozva 2011. szeptember 23.