Nyomtatás

Prof. Dr. James Mariakumar SVD lelkigyakorlata

Esemény

Cím:
Prof. Dr. James Mariakumar SVD lelkigyakorlata
Mikor:
ked, 28. május 2019, 09:00 - szo, 1. június 2019, 13:00
Hol:
Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház - Gödöllő-Máriabesnyő,
Kategória:
lelkigyakorlat

Leírás

alt„Belső gyógyulás és növekedés az életszentségben”

JAMES MARIAKUMAR atya SVD (India) a verbita missziós rend tagja, a filozófia professzora. „Főfoglalkozású” misszionáriusként 1978 óta hirdeti Isten Igéjét Indiában, 1999 óta Európában.

India Kerala államában született szegény családban, szülei nem tudták finanszírozni iskolai tanulmányait. Sok nehézség és viszontagság árán valósult meg mindkét dédelgetett álma: pap lett és tanulhatott.

  1. 1970. október 24-én szentelték pappá, Jézus ekkortól különleges módon kezdte el használni őt. Papságának mottója: „A Szentlélek eljövetele pedig erővel tölt majd el benneteket, hogy tanúságot tegyetek rólam Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, egészen a Föld határáig.“ (Apcsel. 1,8) Ez életében akkor teljesedett be, amikor a 2000. esztendő után esélyt kapott Isten igéjének hirdetésére nemcsak Indiában, hanem Európában is.

Lelkigyakorlata során a kereszt, a szenvedés, a szellemi harc témája kiemelkedő helyen szerepel, mely mindig Krisztushoz kapcsolódik, aki egyedül hordoz terheinkkel minket.

A lelkigyakorlatok alkalmával Mariakumar atya segít felismerni és megtanítani a résztvevőknek, hogyan tudnak Isten Igéjére épülő életet élni, amely elvezet:

  • a minden bűntől való határozott és teljes elforduláshoz
  • a jó szentgyónáshoz, hogy semmi ne akadályozza Isten hatékony kegyelmének áramlását
  • a keresztségi fogadalom megújításához
  • egyedül Istennek adjuk a dicsőséget és az első helyet életünkben
  • a szentségek szeretetének megerősítéséhez, különös tekintettel az Eucharisztia tiszteletére
  • a világos és mély megértésre, hogy keresztényekként hordozzuk mindennapi keresztünket, de Krisztussal az “igánk édes a teher könnyű” lesz.

A mély személyes megtérés elvezet a félelmektől, kétségektől, káros és romboló függőségektől, depressziótól, és a sérelmek dédelgetésétől stb. való megszabadulás által a belső gyógyuláshoz, ugyanakkor a megbocsátás és Isten szerető gondoskodásának befogadása által ösztönöz az életszentségben való növekedésre.         
A résztvevők jellemzően belső örömet, békességet és lelki szabadságot tapasztalnak a lelkigyakorlat során, és nyitottá válnak Isten akaratának el(be)fogadására, valamint hitük mélyebb megértésére és megélésére.

Az atyát evangelizációs útján és lelkigyakorlatán MARY PEREIRA világi misszionárius kíséri, aki gyermekkorától mélyen hívő családban nevelkedett, és világi egyedülállóként, tanításaival és egyéni lelki vezetéssel szolgálja Istent és az Egyházat.

Missziós szolgálatukat kizárólag a lelkigyakorlatozók nagylelkű adományaiból végzik.

Bővebb információ, gyógyító, szabadító imák angol, német nyelven https://www.mariakumar.org honlapon található.

A 2019. május 28- június 01. között  Máriabesnyőn tartandó lelkigyakorlatra itt lehet jelentkezni az űrlap kitöltésével (továbbá információk a szállásról, étkezésről, részvételi díjról) .

Az esemény Facebook oldala (kérjük, hogy osszad meg másokkal is)

Ismertető az atyáról (letölthető)

A lelkigyakorlat szórólapja (letölthető)

Share


Helyszín

Hely:
Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház - Weblap
Út:
Kapucinusok tere 3.
Irányítószám:
2100
Helység:
Gödöllő-Máriabesnyő
Ország:
Hungary