Egy csésze kása  – Medjugorje is segít az éhező gyermekeken

alt

A Mary's Meals [Mária étele. A ford.] új információs központot nyitott a zarándok faluban, ahonnan a szervezet elindult.

Az innovatív új létesítményt – egy újrahasznosított szállítókonténerben - Bosznia-Hercegovinában, Medjugorjében állították fel. Az információs központot úgy tervezték, hogy  részben tartalmazza egy osztályterem elemeit, színes fényképekkel díszítve a Mary's Meals projektekkel, a világ minden tájáról.

A konténer június végén fogadta az első látogatókat, hivatalosan augusztus elején adták át a Mladifest - a Medjugorje ifjúsági fesztiválon.

A Mary's Meals globális projekt számos tagja csatlakozott a kis megnyitó ünnepségen a medjugorjei csapat munkatársaihoz és önkénteseihez. A rövid megnyitót a karitatív szervezet alapítója és globális ügyvezető igazgatója, Magnus MacFarlane-Barrow tartotta. Két tehetséges iskolás lány Malawiból, Joyce és Vanessa  elénekelt egy dalt egy csésze kásáról. A dalt azok az árvák írták, akik a szervezet jacarandai iskolájába jártak. A lányok a színpadon élőben is felléptek a sok tízezres zarándoktömeg előtt a fesztivál ideje alatt, hogy segítsék a figyelmet ráirányítania Mary's  Meals tevékenységére.


A központ feladata, hogy tájékoztatást adjon a világ (gyermek) éhezőinek helyzetéről és a Mary's Meals egyszerű megoldásáról, amellyel

naponta több mint 1,2 millió gyermeket táplálnak a világ tizenöt legszegényebb országának minden iskolájában.

Fontos szerepe lesz továbbá abban, hogy tartsa a kapcsolatot a Mary's Meals, egy növekvő nemzetközi mozgalom és annak elindulási helyszíne, Medjugorje között.

A konténer látogatói többet is megtudhatnak a Mary's Meals munkájáról a helyszínen könyvek, filmek, élő prezentációk, tájékoztató füzetek, imák, interaktív kijelzők által, továbbá a Mary's Meals történetének kulcsfontosságú pillanatait megörökítő idővonalról.

Medjugorje évente mintegy kétmillió zarándokot fogad a világ minden tájáról. A medjugorjei főutcán található ez az információs központ, melynek célja, hogy segítse a látogatókat a zarándokúton, lehetőséget nyújtva, hogy részt vegyenek ebben a szeretetmisszióban, imádság és böjt által. Barátságos személyzet és önkéntesek segítenek a központban, hogy megválaszolják a kérdéseket, a vendégek kiszolgálhatják magukat böjti táplálékkal (kenyér, víz és forró italok) egy önkiszolgáló pultnál.

A Mary's Meals alapítója és globális ügyvezető igazgatója, Magnus MacFarlane-Barrow azt mondta: „Nagy örömmel jelentem be a Medjugorje információs központ megnyitását. Örömmel üdvözlünk mindenkit az új otthonunkban ezen a rendkívül különleges helyen, ahol megkezdtük a munkát, és arra hívjuk a zarándokokat, hogy osszák meg velünk ezt az egyszerű küldetést a böjt és imádság által.

Medjugorje a Mary's Meals szíve közepén található, innen növekedett a világ minden táján működő hihetetlen mozgalommá, ahol az emberek együtt dolgozva figyelemre méltó dolgokat értek el. A munkánkat segítő nemzetközi csoportokat sokszor olyan elkötelezett támogatók indították el, akik először itt hallottak rólunk ebben a gyönyörű kisvárosban.

Az új információs központunk egy átalakított szállítókonténerben működik – ilyen konténerekben szállítják a tengerentúlra a segélyeket. Emlékeztet bennünket arra, amikor először indultunk el ezen az úton - emlékeztet arra, hogy miért kezdtük el ezt a munkát és egyben a jövőképünk egyszerűségére.”

Azok, akik az első Mary’s Meals projektekben részt vettek, olyanok voltak, akiknek életét megváltoztatta egy medjugorjei zarándoklat. Ezért nevezték el a szervezetet Máriáról, Jézus anyjának tiszteletére, aki szegénységben nevelte fel saját gyermekét..

A cikk forrása angol nyelven

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.