Lelkigyakorlat Zachariás indiai atyával Nagykanizsán

zakariasA Mécses közösség nevében szeretettel meghívunk Benneteket és ismerőseiteket, barátaitokat Zachariás atya lelki napjaira Nagykanizsán (okt. 14-15).

Pár információ az atyáról: Missionary Society of St Thomas the Apostle ez a közösségének a neve. Zacharias Thudippara MST 1940. február 13-án Keralában született. Dél-India egyik tartományában. Iskolai tanulmányai végeztével papi szemináriumba ment. 1966 március 12-én szentelték Pala egyházmegyében pappá.1983-ban fejezte be teológiadoktori tanulmányait Rómában. Sok éven át misszióban volt és a Közép-India papi szemináriumban is tanított. Ezt követően missziós társasága Németországba küldte és ott plébánosként tevékenykedett.

A nyugati kultúrában gazdag pasztorális tapasztalatokra tett szert, ennek következtében elsősorban német nyelvterületen tevékenykedett a hit megújításán. Sok megrendítő hitbeli tapasztalat megváltoztatta az életét, aminek sok meghívás lett a következménye, hogy Isten Igéjét több kontinensen is hirdesse. Miután az élete teljes fordulatot vett a hitben, a szolgálatát a Szentlélek erejében látja el, hogy válaszoljon Jézus hívására, Isten Igéjét a világ végéig hirdesse, az embereket Jézus nevében és Jézus erejével megszabadítsa és gyógyítsa.(Mk 16,16-20)
A missziós társasága felmentette őt minden szolgálata alól, hogy evangelizálhasson. Különböző országokban tart lelki napokat, hogy felébressze és megújítsa a hitet az emberekben. Ezután sokan tanúságot tesznek arról, hogy hogyan változtatta meg Isten Igéje az életüket.
Nagy örömmel tesz eleget a Szentatya felhívásának, hogy evangelizáljunk és újítsuk meg az Egyházat. Igehirdetése két nyelven történik, angolul és németül, szimultán fordítják több nyelvre. Prédikációit a médiák is közvetítették. Lelki segítséget nyújt a könyvein keresztül is kétségbeesett, tanácstalan embereknek. Személyek, imacsoportok, plébániák részesednek segítségben a neki ajándékozott lelki adományok által.

 
ZAKARIS
 
Share

Programajánló

Anthony atya Magyarországon

május
kedd
30

Szeretettel és nagy örömmel küldöm Anthony Parankimalil Szent Vincés Rendi szerzetes at…
Ma

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
23 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
86 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.