Isteni Szeretet Közössége

Vezető: Regina Collins nővér

A közösség alapítása 1985-ben történt. Vezetője Regina Collins nővér, akit Jézus a Szentlélek Leányai Kongregációjában arra kért, hogy hozzon létre egy új közösséget, amely az evangelizációnak legyen szentelve. Nem sokkal később egy házat adományoztak a közösség számára Birminghamban (Anglia). 

1995-ben Törökbálinton (Magyarország) adományokból felépült a lelkigyakorlatos házunk. Isten csodálatos módon gondoskodott és gondoskodik ma is közösségeiről. 

Az Isteni Szeretet Közösség küldetése tanúsítani 

  • - az Atyaisten szeretetét, 
  • - a Jézus által hozott megváltást, 
  • - a Szentlélek erejét, az Evangélium szóban és tettben való hirdetése által. 

Magunkat az imádságnak és az Ige szolgálatának szenteljük (ApCsel 6,4). Fő feladatunk az evangelizáció. Imádkozunk és áldozatot hozunk különösen is  a lelkek üdvösségéért, a tisztítótűzben szenvedő lelkekért, a beteg és bajban lévő emberekért. 

Szolgálatunk részét képezi a tanítás és a segítség, mások Krisztussal való kapcsolatának elmélyítésében, valamint a Szentlélek ajándékaiban való növekedésben. Törekedünk a szükségben levők alázatban való szolgálatára, felismerve saját hiányosságainkat is. A közösségben mindnyájunknak különböző szolgálata van. Néhányan főként a közbenjárásra, mások az Evangélium hirdetésére, és mások Isten szeretetéről alázatos szolgálatban való tanúságtételre  hivatottak. 

Isten eszközeivé akarunk válni, hogy neki tetsző módon használhasson bennünket. Arra törekszünk, hogy a példánkkal utat mutassunk Jézus felé. Szeretnénk a dicsőítés emberei lenni, ezért időt szentelünk a dicsőítésre és a szentségimádásra. Istennel való találkozásunk által az imában és a szentségekben szerető jelenlétté válunk. 

A közösségünk nyitott férfiak és nők számára. Néhányan egy vagy több évet Istennek szentelnek a közösségben mielőtt férjhez mennek vagy megházasodnak. Mások Istennek szentelik egész életüket a közösségben, a szegénység, tisztaság és engedelmesség fogadalmával. Házaink Angliában, Magyarországon és Romániában vannak. 

Magyarországon, Törökbálinton egy lelkigyakorlatos házunk van, ahol lehetőség van néhány napot Istennel, imában tölteni. A közösség egyházmegyénk katolikus püspökének van alárendelve. Állandó programjaink: Minden hét szerdáján este 7 órai kezdettel ima-összejövetel. 

Minden hét csütörtökjén este 7-10-ig szentségimádás. 

Lelkigyakorlatok hirdetéseink szerint. 

CÍMÜNK: 2045 Törökbálint, Baross G. u. 2.  
EMAIL: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.  
FAX:  23 339-029 

Házunk megközelíthető: Budapestről a Kosztolányi Dezső térről a 72-es  és  a piros 172 busszal, Budaörsről a 88-as és 140-es busszal. 

Törökbálinton a főút, és a busz megálló mellett található a lelkigyakorlatos házunk. Házunk előtt egy, nagy, zöld harangláb áll.

  • egy korábbi lelkigyakorlat összefoglalóját Regina nővérrel itt olvashatod.
Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.