Kalákakör-az összefogás gyönyöreiről

Rendhagyó kezdeményezésről értesültem, melyet a pécsi  bazilika nagycsaládos egyesülete is támogat - adaptálható más helyszínekre és közösségekhez is.

Miért  jó  együttműködni  egy  individualista  világban?  Hogyan  tudunk  egymásnak sokat segíteni, hogyan tudjuk a gazdasági függőségünket csökkenteni? Kell-e több pénz a több boldogsághoz? Milyen szerepet tölt be a pénz a helyi gazdaságban? Mitől szép az egymásnak való segítés? Hogyan működhet jól a gyakorlatban a közösségi gazdaság?

A Zengő-Pengő Cserekörről
Villanyszerelésért  cserébe gyermekfelügyelet?  Pulóverkötésért  cserébe  fizikakorrepetálás? A KÖR-ben mindez lehetséges! A Zengő-Pengő Cserekör egy olyan úgynevezett körcserés rendszer,  melynek  célja,  hogy  tagjai  egymás  között  cseréljenek  termékeket  vagy szolgáltatásokat. A rendszer azért jött létre, hogy a helyi kapacitásokat helyben aknázza ki. A tagok által képviselt erőforrás ellenértéke helyben marad, ott cirkulál és szaporodik, hiszen minden tárgy és szolgáltatás értékét virtuális pénzben, Zengő Pengőben határozzák meg. A cserekör arra ösztönzi a tagjait,  hogy azok felfedezzék  rejtett tudásukat és képességeiket, kreatívan álljanak önmagukhoz, és felismerjék, hogy milyen sokféleképpen lehetnek részesei a közösségnek.

További információ a HÉT-KÖR - Hosszúhetényi Érték- és Természetvédő Körről itt található.

Hosszúhetény

 

 

 

Share

Programajánló

Anthony atya Magyarországon

május
kedd
30

Szeretettel és nagy örömmel küldöm Anthony Parankimalil Szent Vincés Rendi szerzetes at…
Kezdődött 3 napja

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

június
csütörtök
22
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
20 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

augusztus
csütörtök
24
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
83 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.