Harc az ördöggel: laikusok szerepe az exorcizmusban

 alt

Az ördögűzők gyakran veszik igénybe a laikusok imáit, karizmáit és szakmai szakértelmét, hogy segítsék őket szolgálatukban.

A Katolikus Egyházban csak püspökök vagy püspökök által felhatalmazott papok végezhetnek nagy ördögűzést, hogy megszabadítsanak egy személyt a démoni megszállottságtól. Ily módon az Egyház teljes súlya és Jézus Krisztus ereje, amely a pap vagy püspök személyében cselekszik, olyan erő, amely legyőzi az ördögöt.

Share
Bővebben...

Harc az ördöggel: a laikusok szerepe az exorcizmusban

alt

Elméletileg minden egyházmegyének kellene legyen ördögűzője (a püspökön kívül), de ezt a kritériumot évtizedek óta nem teljesítik a püspökök. Magyarországon a püspökök egyáltalán nem tartják fontosnak az exorcizmus szolgálatot, alig van ördögűző pap, és gyakorlatilag nincsenek laikus segítők sem. A szerk. 

Az ördögűzők gyakran veszik igénybe a laikusok imáit, karizmáit és szakmai szakértelmét, hogy segítsék őket szolgálatukban.

A Katolikus Egyházban csak püspökök vagy a püspökök által felhatalmazott papok végezhetnek nagyobb ördögűzést, hogy megszabadítsanak egy személyt a démoni megszállottságtól. Ily módon az egyház teljes súlya és Jézus Krisztus ereje, amely a pap vagy püspök személyében hat, olyan erő, amely legyőzi az ördögöt.

Share
Bővebben...

A válásról szóló csend megtörése

alt

Az Életadó sebek segít a válás és különélés után felnőtt gyermekeknek, hogy hangot adjanak szenvedésüknek, hogy tudják, hogy nincsenek egyedül, és hogy gyógyulást találjanak Isten irgalmasságában.

MENLO PARK, Kalifornia - Hallie Colorado klinikai pszichológus a válás gyermekekre gyakorolt hosszú távú hatásairól írta a disszertációját. A hatgyermekes édesanya azonban egészen a közelmúltig nem sokat foglalkozott azzal, hogy saját szüleinek a szakítása milyen hatással volt életére.

Share
Bővebben...

Egy amerikai ördögűző TikTok-csatornát indított, hogy segítsen a lelkeknek eligazodni a ’veszélyes területeken’

alt

Monsignore Stephen Rossetti már több ezer követőre tett szert a közösségi médiában, miután online platformokon megosztotta ördögűzőként szerzett tapasztalatát

Monsignore Stephen Rossetti, egy 71 éves katolikus pap a múlt hónapban indított egy TikTok-csatornát, amikor felfigyelt arra, hogy a népszerű közösségi médiaplatformon a gyerekek nem csak ártalmatlan szájtáncos videókat, vírusként terjedő táncos kihívásokat és az otthoni biztonsági kamerák által rögzített vicces dolgokat ismerhetnek meg.

Share
Bővebben...

Imatorony szolgálat

alt

Az Imatorony szolgálat: az idő megszentelése, s hogy minél közelebb kerüljünk az Úrhoz, becsatlakozzunk a folytonos imádságba. Célunk nem a templomból kivonni a híveket, hanem az imádságba bevonni.

A Zoom felületén az Oltárszentséget látjuk, be tudunk kapcsolódni a Divine UK Lelkigyakorlatos Központ élő szentségimádásába, s csak az előimádkozók hangját halljuk. Mindenki írhat be kéréseket a saját szándékára, de nagyon fontos imában hordozni az Anyaszentegyházat, magyar hazánkat, határon túli magyarjainkat, a Divine UK szolgálókat és a Szent Vincés Rend atyáit, s végső soron közbenjárni Európáért és az egész világért.

Share
Bővebben...

Exodus 90 – A szabadság útján

alt

Férfiak!

Most elsősorban hozzátok szólunk: egy különleges, csoportosan végezhető, 90 napos lelkigyakorlatra, az Exodus 90-re hívunk titeket.

Share
Bővebben...

Hogyan alakított át egy katolikus iskolát Kentuckyban a napi szentmise

alt

Daniel Schomaker atya 2017-es döntése szent hullámhatást váltott ki az egész plébániai közösségben.

COVINGTON, Ky. - Egy nappal azután, hogy Daniel Schomaker atya 2017-ben megkapta a Kentucky állambeli Covington egyházmegye Szent Ágoston katolikus templomának lelkipásztori megbízatását, találkozott a plébánia iskolaigazgatójával, Kathy Nienaberrel.

„Megkérdezte tőlem: ’Van valami, amit szeretne csinálni?’” mesélte Schomaker atya a Register című lapnak.

Share
Bővebben...

Az ördögűzők elszigeteltnek érzik magukat

alt

Egy képzés ezen kíván változtatni

A kutatók első alkalommal gyűjtenek adatokat az ördögűzés szolgálatáról. Az első interjúk azt mutatják, hogy sok ördögűző elszigeteltnek érzi magát. Egy régóta tartó római kurzus azonban ezen próbál változtatni.

Luis Ramirez atya, az idén május 16-20. között megrendezésre kerülő kurzus egyik szervezője a CNA-nak elmondta: „Mondjuk, 30 évvel ezelőttig az ördögűző szinte egyedül dolgozott, vagyis csak két-három emberrel”.

Share
Bővebben...

Férfiak elsőszombati rózsafüzéres körmenete

Budavari rozsafuzer

A budavári rózsafüzéres körmenetek hagyományteremtő gyakorlata katolikus férfiakat szólít Szűz Mária hitvalló seregébe. Az egyre növekvő lélekszámú közösség  a Szűzanya ikonját követve vonul fel imádkozva minden hónap első szombatján. A kezdeményezés célja, egyháztörténeti háttere, valamint a teológiai keretei figyelemre méltóak.

A budavári körmenet gondolata

A kezdeményezés felelőse az Arma Dei társulat vezetője, Szász Péter. A közösség nevét Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt levelét záró buzdításából (Ef 6,11) vette: „Öltsétek fel Isten fegyverzetét”. A körmenetek gondolatának a hátterében két jóbarát inspirációja áll. Az első a közösség korábbi lelkivezetője, megboldogult Földi Endre atya, a Szent István Bazilika szűzmáriás lelkületű hajdani káplánja, akit Szász Péter a bérmaapjaként is tisztel. A másik személy Molnár Ferenc világi krisztushívő, akinek ereiben édesanyja révén lengyel vér is csörgedez, és a lengyelhoni »Żołnierze Chrystusa« („Krisztus katonái”) közösség tagja. Az isteni gondviselés így gondoskodott arról, hogy Budapesten is elinduljon a Lengyelország nagyvárosaiban régóta zajló „Férfiak Rózsafüzére” kezdeményezés.

Share
Bővebben...

Találd meg a közösséged!

Kereshetsz itt is: kozossegek.hu

 

Share

Programajánló

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

október
péntek
20
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
18 nap múlva

Párkapcsolati Műhely Nagy Péterrrel és Judittal - …

október
szerda
25

23 nap múlva

Dr. Gál Péter atya lelkigyakorlata

november
csütörtök
9
A lelkigyakorlatok tanításokból és egyéni beszélgetésekből épülnek fel. Céljuk, hogy a napi szentmis…
38 nap múlva

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.