Napi Evangélium - mobilra

iphone2011. szeptember 25-én, a Szentírás vasárnapján új evangelizációs lehetőség indult el. A napi evangélium magyarul már nem csak e-mailben, hanem mobiltelefon készüléken is elérhető.

pope2youAndroid rendszerű telefonok tulajdonosai az Android Market-ben kereshetik az evangelium365 alkalmazást. Az iPhone készülékkel rendelkezők pedig az App Store-ban találják meg az evangélium365 alkalmazást. A mindennapi evangélium olvasásán kívül az alkalmazások lehetővé teszik a naptár szerinti keresést, amióta létezik (2004. július 9.) az e-vangélium. A kedvenc részeket el lehet menteni és egy Facebook megosztási lehetőséget is beépítettek.

Szimbolikus jelentősége is van, hogy az első magyar, katolikus mobil alkalmazás az Evangéliumot nyújtja az embereknek és az Új evangelizációhoz kapcsolódik. Szeptember utolsó hetében Magyarország 1400 plébániájára 4500 plakátot küldenek az új lehetőségről. A mostani alkalmazást és az e-mailes lehetőséget is bővíteni szeretnék, hogy hallgatható legyen (audio fájl letöltési lehetőség).

Már elkezdték az újabb alkalmazások fejlesztését (Facebook, YouTube), amelyek különböző célcsoportok, a kereszténységgel ismerkedők, a fiatalok és a gyerekek számára készülnek. S ha valakinek kétségei volnának, hogy e területen érdemes-e hirdetni az evangéliumot, számolja meg, hogy családjában hányan használnak mobilt.

Pope2You.NetA téma érdeklődők figyelmét felhívjuk a népszerű a Pope 2U internetes oldalra is, amit fiatal, 20-as, 30-as éveikben hívek készítenek és a Vatikán saját szerveréről fut - többek között angol nyelven. A Szentszék honlapjára „minden felkerül, amit a pápa mond vagy cselekszik”, mondta el a hivatalvezető, bár az oldal egyelőre nem interaktív.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.