Félelmetes ez a hely

foldi-tiborSzeretettel köszöntjük a világhálón Földi Tibor atyát, aki Kisboldogasszony napján elindította saját blogját.

Jahve megemlékezett

– Futva és zihálva érkeztem meg a templomtérre, a könnyeimet nyeldesve. Szoknyám összecsavarodott a futástól és csodálkozó ismerőseim, akik szintén a piacról tartottak hazafelé most legalább egy kis beszédtémát is tehettek a zöldségeskosárba. Én azonban végre ott álltam a templom előtt. Az előtt a bizonyos előtt, amelynek most csak a körvonalait láttam, és amely úgy állt ott előttem, mint Mórija hegye.

Most viszont már nem féltem tőle. Sötétlő, puha alakjában, könnyeimen keresztül felnézve, az irgalom napfénye ellenállhatatlanul vonzotta magához, az izgalomtól majd kiröppenő szívemet. Nem bántam, hogy erősen fújtatok, mert éreztem, hogy minden kilégzéssel tonnányi szikladarabok szakadnak le és távoznak el, megkérgesedett szívemből. Engedtem, hogy a váratlan boldogság, az öröm és a régi fájdalom egészen átjárjon. Szinte éreztem, amint metsző késeik kiforgatták erős sarkaiból a szívem kapupántjait. Egyre szabadabban járt bennem ki és be az éltető lélek, amely most átalakult beszélő Lélekké, és mondta, mondta gyógyító szavait...

Tovább Tibor atya blogjára

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.