Kapcsolatok

A Mindszentyt elítélő vérbíró egy pap vállán zokogva kért feloldozást

altMindszenty bíboros képeit és elmélkedéseit hivatott felidézni a nevét viselő Facebook fiók, ahol az alábbi cikk is megtalálható. A szerk.

A kommunista vérbíró Kerényi Lajos kórházlelkész vállain zokogva kért bocsánatot bűneiért. Olty Vilmos katolikus cserkészként kezdte, nyilas párttagként, majd kommunistaként folytatta, mielőtt betegágyán számot vetett volna bűneivel.

Share
Bővebben...

Segítő beszélgetés

altTársblogunk (Hortus Carmeli) szerzője, Templom Kata keresztény pszichológus. Írt egy összefoglalót az általa alkalmazott terápiáról. Ez itt reklámnak tűnhet, nem annak szánom - tudom, hogy nagyon sokan keresnek megbízható, keresztény pszichológust. Segítő hozzáállása és megjelent írásai alapján jó szívvel ajánlom. A szerk.

Share
Bővebben...

Linkek

alt

Magyar Katolikus Püspöki Kar

Katolikus Lexikon

Napi evangélium 365

Share
Bővebben...

1 százalék

ado-1A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ köszönetet mond azoknak a magánszemélyeknek, akik az elmúlt évben a személyi jövedelemadójuk egy százalékát az egyház részére ajánlották fel. Az idén is kérjük katolikus híveinknek és mindazoknak a támogatását, akik jövedelemadójuk egy százalékával segíteni szeretnék egyházunk hitéleti, karitatív és nevelő tevékenységét. Felajánlásukat a 0011 technikai számra tehetik meg, melyért előre is hálás köszönetet mondunk. (A132743)

Share
Bővebben...

A Mária Rádió új kiadványa

altMindig hálás szívvel gondolok arra, hogy a Mária Rádió küldetésének fontosságát milyen sokan felismerik és milyen sokan támogatják nem csak önkéntes munkájukkal, hanem anyagi áldozatukkal is. Éppen ezért örömmel adom hírül, hogy hogy Az Úrral mindent lehet! címmel megjelent Ferenc pápa 2013-as audienciáiból készített MP3-lemezünk, amit egy kis viszonzásként, ajándékként készítettünk. A Szentatya gondolatai Sinkovits-Vitay András tolmácsolásában hallhatóak. 

Share
Bővebben...

Katolikus elektronikus könyvtárak, adattárak

crstriuErre az oldalra gyűjtjük össze az interneten elérhető katolikus könyvtárakat és gyűjteményeket. Köszönjük, ha segítesz a lista bővítésében.

Share
Bővebben...

Erre nyugodtan rákattanhatsz - AndroKat

altAz AndroKat egy magyar katolikus alkalmazás, ami okostelefonon elérhető - sokoldalú, gyors és ingyenes. Nem cséplem a szót, inkább idemásolom az alkalmazás ismertetőjét. A fejlesztőkre Isten áldását kérem. (A szerk.)

MOTTÓ

"Az istentisztelet, az erkölcsi élet, a hivatalok és funkciók s minden más arra való az Egyházban, hogy ezt az isteni szeretetet viszonozza Istennek, illetve megjelenítse, közvetítse a világ számára." (Barsi Balázs)

Share
Bővebben...

Segíts nekünk

Ha van saját honlapod, kérünk, népszerűsíts bennünket az alábbi hirdetések egyikével - ha tetszik, másikat  is feltehetsz egy újabb oldalra  :-)

A képhez az alábbi linket kérjük megadni:

https://www.karizmatikus.hu

Ha ezek után még értesítesz bennünket, azt külön megköszönjük és cserébe egy névre szóló, saját készítésű igekártyát küldünk elektronikus levélben.

Share
Bővebben...

Terápia online - segítő beszélgetés az interneten keresztül

altTársblogunk szerzője új szolgáltatást indított.

Így interneten keresztül különösen alkalmas azok számára, akik nem találnak a környezetükben megfelelő pszichológust vagy külföldön élve nincs is lehetőségük arra, hogy helyben magyar pszichológushoz forduljanak.

Share
Bővebben...

A kegyelem áradata

2017 júniusában, Pünkösd alkalmával, 127 országból, több mint 50 000 ember gyűlt össze Rómában, hogy megünnepeljék katolikus karizmatikus megújulás 50. évfordulóját. Ez a valóságos „kegyelemáradat”, ahogy Ferenc pápa jellemezte, az Egyesült Államokban született 1967-ben és azóta elterjedt az egész világban.

„50 év, itt az ideje haladni előre, még nagyobb erővel.” Ferenc pápa e szavai arra hívnak minket, ntekintsünk a Szentlélek-keresztség gyümölcseire és keressük, hogyan tudnánk hagyni, hogy Ő vezessen minket, Ő, aki „Urunk és éltetőnk” (niceai hitvallás). A Net for God csapata ott volt Rómában Pünkösdkor a jubileum ünnepén és lehetőségünk volt filmezni, valamint számos interjút készíteni.

Legyen ez a film az egész Nemzetközi Ökumenikus Testvériség számára egy lehetőség arra, hogy rábízzuk ezt az évet a Szentlélekre és új módon fogadjuk ajándékait és karizmáit, hogy együtt megvallhassuk, egyházaink egységében, hogy „Jézus az Úr!”!

Share

Hol lesz legközelebb szentségimádás?

monstrancia"Mit jelent nekem a Szentségimádás? A Szentségimádásban Magával az Oltáriszentséggel találkozom, Aki nem más, mint Maga Jézus. Amikor Szentségimádáson veszek részt nagyon közel érzem magamhoz az Úristent. Annyira, hogy abba még belegondolni is gyönyörűség. A Szentségimádás egy olyan csodálatos dolog, ahol szinte Jézussal eggyé válva imádkozhatok és ez nagyon jó érzés. Köszönöm az Úristennek, hogy adta nekünk ezt a fantasztikus imádkozási lehetőséget! :)"

Virág (16 éves)

Share
Bővebben...

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.