#Imatipp - utcai imák

alt

Egy ideje meguntam a panaszkodást… Nem általánosítok, hogy a magyarok így meg a magyarok úgy… De valljuk be: a hétköznapjaink elég nagy része panaszkodással telik. Magamon talán közlekedés közben tapasztaltam ezt legjobban.

Állandóan találok valami kifogásolnivalót: tömeg van, büdös a bácsi, tolakodik a néni, nyávog a kisgyerek, hangosan hallgatja a zenét a rocker, túl erős a parfümje… stb. Rájöttem, hogy ezzel a hozzáállással annyira a saját kedvemet ásom alá! Pillanatok alatt bepörgetem magam és máris rossz napom van. Nem is beszélve a felebaráti szeretetről meg ilyesmi “sallangokról”, ugye?

Szóval elkezdtem egy új gyakorlatot, ami talán nektek is segíthet, ha még nem próbáltátok: rövid imákat mondok ezekért az emberekért, azon nyomban, magamban. Most már nem csak a tömegközlekedésen, hanem csak úgy, az utcán is. Képzeljétek, nagyon könnyű műfaj!

Eltereli a figyelmed a rossz dolgokról – az Isten rögtön működik, az Ő közelsége és az, hogy behívom Őt egy helyzetbe, egy másik ember életébe, annyira sokat számít! Ráadásul sosem tudom, hogy lesz-e eredménye az imának. Ez a nem-kitartó személyiségem miatt igencsak előnyös velejárója a műfajnak… 

Azért vannak, akik mégis közel kerülnek hozzám valamiért. A bácsi, aki 3 megálló alatt mindennek elhordta a Jóistent… Nagyon fájt, majdnem meg is szólítottam, hogy értem (azaz nem értem), hogy mérges valamiért, de az *összes* olyan csúnya szóval illetni az Istent, amit én önmagában sem használok… Egyszerre volt nehéz és könnyű imádkozni érte, ilyen istenkáromlással még sosem találkoztam. Vagy a stewardess, aki olyan mélyen szomorúnak tűnt… Szerintem befelé sírt, mert kifelé nekik aztán semmit nem lehet.
Rájuk a mai napig gondolok néha egy rövid fohász erejére, amikor eszembe jutnak. 

Jó dolog érzékenynek lenni a körülöttem lévőkre – és végre jobb értelemben!
Nem, nem azt állítom, hogy ettől tökéletes lettem vagy mindenkinek ezt kell csinálnia. Csak annyit akartam megosztani, hogy nekem bejött. 

Forrás

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.