Felajánló ima Krisztus Szent Vérének

A Te végtelen fenséged és saját semmiségem tudatában borulok lábaidhoz, ó irgalmas Megváltóm, hogy hálát adjak számtalan jótéteményedért, amelyekkel engem, hálátlan teremtményt elhalmoztál. Kiváltképpen pedig azért adok hálát Neked, mert drágalátos Szent Véreddel megmentettél engem a Sátán káros befolyásától.

Ezért mennyei Édesanyám, a Boldogságos Szűz Mária, őrangyalom, védőszentjeim és az egész mennyei udvar színe előtt őszinte szívvel és elhatározással felajánlom magam drágalátos Szent Vérednek, amely által Te megmentetted az emberiséget a bűntől, a haláltól és a pokoltól.

Megígérem, hogy terjesztem drágalátos Szent Véred tiszteletét, hogy minden ember imádja és dicsőítse. Ezáltal szeretnék hűtlenségemért engesztelést nyújtani szeretetednek, amit Te drágalátos Szent Véred kiontásával bizonyítottál be; ezenkívül engesztelést szeretnék nyújtani azért a sok tiszteletlenségért is, amivel az emberek üdvösségünk drága díja ellen vétkeznek. Bár ne vétkeztem volna, és ne lettem volna Veled szemben soha hideg és tiszteletlen!

Jóságos Jézusom, elébed járulok, hogy lábad elé tegyem Szent Édesanyád, hűséges tanítványaid és minden szent szeretetét és imádatát. Kérlek Téged, felejtsd el hidegségemet és hűtlenségemet, és bocsáss meg mindazoknak, akik megbántottak Téged! Tisztíts meg engem és minden embert Szent Véred által, ó megváltó Istenem, hogy mostantól fogva odaadóan szeressünk Téged, ó keresztre feszített Szeretet, és hogy méltóvá váljunk megváltásunk drága díjára! Amen.

(Ha lehetséges, mondjuk el minden nap!)

Létrehozva 2023. szeptember 30.