Kilenced a Csodás Érem Szűz Máriájához

A csodás érem (latinul: numisma mirabile; franciául: La médaille miraculeuse,németül: Die Wundertätige Medaille; angolul: Miraculous medal) a szeplőtelen fogantatást ábrázoló kegyérem, története egy Mária-jelenéshez kötődik.

„A Szent Szűz félgömbön állt. Hófehér ruhája a hajnalpír színében játszott. Kezében egy kisebb gömböt ajánlott fel Istennek: E gömb jelenti az egész világot, és minden egyes embert. A Szűzanya ujjain ékköves gyűrűk fényt sugároztak a földre: ´Ezek a kegyelmeket jelentik, melyeket azokra árasztok, akik kérik.´ Majd eltűnik a kis gömb. A Szent Szűz anyai szeretettel tárja kezét a föld felé, alakja köré ovális keret képződik a felírással: Ó, bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, akik hozzád menekülünk! ´Készíttess érmeket erre a mintára. Akik bizalommal hordják, sok és nagy kegyelemben részesülnek´ – hallom a megbízást, majd megfordul a kép. Nagy M betűt látok kereszttel, alatta a két Szent Szív: Jézusé töviskoszorúval és Máriáé tőrrel átszúrva. Az egészet 12 csillag veszi körül. Amikor arra gondolok, hogy nem kell-e ide is felírás, hallom a feleletet: ´az M és a két szív eleget mond´ – ezzel a jelenés véget ért.”
– Labouré Katalin nővér beszámolója a jelenésről

Használatát és viselését a római katolikus egyház jóváhagyta, sőt a skapuláréval egy rangra emelte és búcsúkkal gazdagította, a Szűzanya megjelenésének napját emlékünneppé rendelte.

A csodás érem előlapjának képe a Boldogságos Szűz földgömbön álló alakja. Kezéből sugarak indulnak ki, lábával egy kígyó fejét tapossa. Körirata: „Ó, bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik hozzád menekülünk!”. A hátlapon 12 csillag közepette a kereszttel koronázott Mária-monogram, alatta Jézusnak töviskoronával körülvett, s Mária tőrrel átdöfött szíve.

Forrás: Wikipedia

 


Az első jelenés

Keresztvetés

Kezdésre
Őszinte bűnbánat felindítása
3x:
Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj értünk, kik hozzád menekülünk.

Elmélkedés
Labouré Szent Katalin egész életében Isten akaratát kereste. Imádsága, munkája, Isten- és emberszeretete a nehézségek ellenére is benső örömmel, békével töltötte el. Szenté akart lenni, s ezért volt nyitott a szíve, hogy különleges módon is találkozzon a Szűzanyával. A mi életünk is boldog, örömteli élet lehet, ha követjük Katalin példáját, imádkozunk, szentségekhez járulunk, teljesítjük kötelességeinket és törekszünk az Isten- és emberszeretetre. Ezt a boldogságot a világ soha nem adhatja meg. Labouré Szent Katalint őrangyala vezette a Szent Szűzhöz. Őrzőangyalunk bennünket is kísér és támogat Istenhez vezető utunkon. Hallgassunk suggalataira, hiszen ő is Isten akaratának teljesítésére sürget.

Zárásra
3x:
Üdvözlégy
+ Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj értünk, kik hozzád menekülünk.

Szentséges Szűz Mária, hiszem és vallom szent és szeplőtelen fogantatásodat. Tisztaságos Szent Szűz, szeplőtelen fogantatásod és dicsőséges kiválasztásod által Isten Fiának anyja lettél. Esd ki számomra szeretett Fiadtól az igazi alázat, a tiszta szeretet, a hűséges engedelmesség és az Istennek való osztatlan szívű önátadás kegyelmét. Könyörögd ki számomra, hogy egész életemben megismerjem és betöltsem Isten akaratát, hiszen csak így tisztelhetem Őt igazán és így dicsérhetem szívből szent nevét. Drága Szűzanyám, könyörögd ki nekem ezt az isteni kegyelmet most és örökre! Irgalmas közbenjárásodért örök hála és dicséret illet Téged, Szűzanyám.
Ámen.

Mária könnyei

Keresztvetés

Kezdésre
Őszinte bűnbánat felindítása
3x:
Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj értünk, kik hozzád menekülünk.

Elmélkedés
Az utóbbi idők Mária-jelenései közül szinte mindegyik utal a Szűzanya könnyeire. Mária édesanyai szívvel szeret bennünket. Siratja a bűnösöket, mert megsértik szent Fia, Jézus szívét; megvetik a keresztet és üldözik Krisztus követőit. Siratja Krisztus Testének, az Egyháznak sebeit. Bízzuk rá magunkat s Szűzanya együttérző, anyai szívére, kérjük Őt, hogy járjon közben értünk, bűnösökért. Kérjük Őt, segítsen nekünk, hogy ne ítéljük el a bűnöst, de soha ne értsünk egyet a bűnnel. Imádkozzunk Vele együtt a bűnösök megtéréséért, önmagunkért is, s átélhetjük anyai vigasztalását.

Zárásra
3x:
Üdvözlégy
+ Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj értünk, kik hozzád menekülünk.

Szentséges Szűz Mária, hiszem és vallom szent és szeplőtelen fogantatásodat.
Tisztaságos Szent Szűz, szeplőtelen fogantatásod és dicsőséges kiválasztásod által Isten Fiának anyja lettél.
Esd ki számomra szeretett Fiadtól az igazi alázat, a tiszta szeretet,
a hűséges engedelmesség és az Istennek való osztatlan szívű önátadás kegyelmét.
Könyörögd ki számomra, hogy egész életemben megismerjem és betöltsem Isten akaratát,
hiszen csak így tisztelhetem Őt igazán és így dicsérhetem szívből szent nevét.
Drága Szűzanyám, könyörögd ki nekem ezt az isteni kegyelmet most és örökre!
Irgalmas közbenjárásodért örök hála és dicséret illet Téged, Szűzanyám.
Ámen.

Az ima megtalálható itt.

Létrehozva 2021. november 27.