Adoptálj egy püspököt!

alt

Dicséretes kezdeményezés indult német nyelvterületről, melynek célja a szinódusi atyákért történő imádkozás, hogy a Szentlélekkel történő töltekezés segítse munkájukat a szinódus teljes időtartama alatt.

Imát és böjtöt várnak minden jelentkezőtől - a név és email cím megadása  után (minden adatot törölnek a szinódust követően) véletlenszerűen ajánlanak püspököt az imában történő adoptálásra, hiszen mindegyiküknek szüksége van az imára - nem csak a "népszerű" avagy sok katolikus hívővel rendelkező országok püspökeinek.

A honlap jelenleg csak angol és német nyelven elérhető, de ez nem okozhat nehézséget a nyelvet alig ismerők számára, hogy adataikat megadják és cserébe megkapják a véletlenszerűen kisorsolt püspök nevét és rövid bemutatását.

A vatikáni honlapon megtalálható a Szentatya imája, melyet kér elmondani a szinódusi atyákért (az angol verzió itt található), bizonyára kis kereséssel más nyelveken is rá lehet bukkanni ezekre az imákra.

Ha választottál püspököt, küldd tovább ezt a cikket másoknak is, hogy minél többen tudjanak imádkozni a Szentlélek vezetéséért.

Köszönet Gabi testvérünknek, aki felhívta a figyelmet erre a kezdeményezésre. A szerk.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.