Az én újévi imádságom

„Halld csak leány, nézd csak; hajtsd ide füledet!…Szépségedet a király kívánja; hiszen urad ő, hódolj hát néki!” (Zsolt 45,10-11)

Ez az ige ma neked üzen: a Király vágyik rád. De nemcsak vágyik utánad, az életét adta érted. A neve Jézus. Ő az, „aki van, és aki volt, és aki eljövendő” (Jel 1,4).

Hallottad, mit mondott János? Most jön. Alleluja! Jön a Király!

És azon a napon

– eljön a felhőkön teljes dicsőségben (Jel 1,7),

– vérbe mártott ruhában jön, rajta a neve: az Isten Igéje (Jel 19,13),

– szeme tűz lángja, és fején sokágú korona lesz (Jel 19,12),

– ruhájára és derekára az a név lesz írva: KIRÁLYOKNAK KIRÁLYA ÉS URAKNAK URA (Jel 19,16).

A dicsőséges napig hátralévő időre Jézus nagy ígérettel ajándékozott meg minket. Helyet készít nekünk. És mikor elkészül, visszatér hozzánk.

Egyetlen dolgot kér: készüljünk fel.

Mai alapigénk szavai rávilágítanak, hogyan kell készülnünk: „Halld csak, leány (ez te vagy, drága barátnőm)… hódolj hát néki!”

A közeledő Király leánya vagy, a Királyé, aki nagyon vágyik utánad, és aki egyetlen dolgot kér, mialatt várunk rá. Azt kéri, hogy imádjuk, hogy hódoljunk neki.

Felkészülésünk első lépése, hogy felfogjuk áldozatkész szeretetét – múltbeli életünktől függetlenül Jézus szépnek lát minket. Áldozata megszépít, letörli bűneink utolsó foltját is. Mindent megújít! Ha tehát nem érzed ma szépnek magad, ha szégyenkezel valami miatt, bűntudatod vagy lelkiismeret furdalásod van, ha nincs benned remény, és értelmetlen minden, gondolj erre: Királyod, Jézus, meg tud újítani. Újra tud építeni.

Ha hasonlítunk, talán te is azt hiszed, ha az emberek meglátnák igazi valódat, a titkokat, amiket rejtegetsz a világ elől, elfordulnának tőled. Ne feledd, Szabadítód mindenről tud. Az Ő szeme elől nem rejthető el semmi. És Ő mégis nemhogy kedvel, de nagyon szeret téged.

Gyertek, húgaim és nővéreim Krisztusban, álljunk körbe, imádjuk Királyunkat, és hódoljunk előtte, imádságos lélekkel készüljünk új életünkre Jézusban. Csatlakozzatok hozzám, mondjuk együtt az én újévi imádságom:

Drága Jézus, csodállak dicsőségedben, hatalmad fenségében. Te vagy a föld Királya, és az én Királyom. Ma új év kezdődik számomra. Köszönöm ígéretedet, hogy helyet készítesz nekem. Ezt az ígéretet a szívemre tűzve szilárdan állok Benned, életem Urában. Köszönöm, hogy Lelkeddel megpecsételtél, és nevemet belevésted a tenyeredbe.

Köszönöm, hogy a Te szemedben széppé tettél, és állandóan megszépítesz. Segíts magabiztosan élnem ebben a szépségben. Készítsd elő szívemet a Veled való találkozásra örök trónusod előtt.

Reggelenként ébreszd fel a lelkemet, hogy találkozzam Veled. Szívemet kapcsold szilárd igédhez. Mutasd meg vétkeimet. Tedd lelkem alázatossá, hogy megbánjam őket. Szitálj át, ha kell, Uram. Pusztíts el bennem mindent, ami akadálya szeretetemnek Irántad. Adj nekem engedelmes, alattvalói szívet.

Vonj közel magadhoz, hogy leghalkabb suttogásodat is meghalljam. Tölts csordultig szereteteddel, hogy bőven adhassam tovább, osztogathassam nagylelkűen. Gyújts lángot szívemben, hogy még jobban vágyakozzam Rád. Itass át Szentlelked erejének teljességével, használj eszközödként. Frissíts fel, ha lankadok.

Erősíts belülről, hogy tudjak mindig nekem szánt terveid szerint élni, kövessem akaratodat akkor is, ha nehéz. Add, hogy mindenben Rád bízzam magam. Mutasd meg ösvényeidet, és irányítsd szívemet, hogy azokon járjon.

Szeretlek, Jézus! Mindezt a te drága, szent Nevedben kérem. És Isten leányai hozzáteszik: Ámen.

Képzeld csak el! Egy nap mi mindnyájan, egy családként ott fogunk térdelni Annak a trónja előtt, akinek a Neve fölötte áll minden névnek. Elképzelhetetlen örömmel telik meg a szívünk, ahogy tekintetünk találkozik Uralkodó Királyunk tekintetével, és végre szemtől-szembe látjuk Őt!

(forrás: lelekerosito.hu)

Létrehozva 2020. január 1.