Imádság a reményről

altAdj nekünk, Uram, látó szemet, szerető szívet és mély lélegzetet.

Amikor látó szemet kérünk tőled, ezért könyörgünk: add nekünk a Te szemedet, hogy mint Te, úgy lássuk a világot, az embereket és történelmüket, és a magunk élete történetét.

Add, hogy napról napra, óráról órára olyanok legyünk, amilyennek elgondoltál. Tégy bennünket lassan-lassan azzá, amire teremtettél. Add, hogy a Te tekinteteddel lássunk, a Te szemszögedből. Tégy készségessé szavad iránt, mely megvilágosít és átformál minden életet.

Adj nekünk szerető szívet, húsból valót, nem kőszívet, hogy szeressünk Istent és embert. Add nekünk a saját Szívedet, hogy igazán szeressünk, megfeledkezve önmagunkról. Kell, hogy a Te szívedet ültesd belénk a mienk helyébe, melynek verése olyan kihagyó, amikor másokról van szó. Uram, Te szeress általunk!

Add nekünk szívedet, hogy szeressük Atyánkat, add nekünk szívedet, hogy szeressük Anyánkat, Máriát, add nekünk szívedet, hogy szeressük testvéreidet, akik nekünk is testvéreink, hogy szeressük már idelenn azokat, akik megelőztek az égben - őket bizony könnyebb szeretni azokat is szeressük, akik itt vannak mellettünk a földön, és meg is löknek néha, tudva vagy öntudatlanul.

És adj lélegzetet, hogy ne fulladjunk ki az úton, hogy tüdőnk állandóan tele legyen oxigénnel, tiszta levegővel. Hogy segítsük egymást előre a holnap felé, hátra nem tekintve, nem méricskélve, mibe kerül. Lélegzetet, mindazzal szembenézni, amit az emberek - tehát Te - várnak, vársz tőlünk.
Lélegzetet mindig újra remélni, mintha ma reggel kezdődnék az élet, remélni a viharos tengeren is, mert Te jelen vagy és Te megígérted.

Magunkban hordva az emberek minden reményét és minden szenvedését. Adj lélegzetet, vagy inkább a Te leheletedet: azt, akit elküldöttél az Atyától, Lelkedet, aki ott fú, ahol akar. Viharban, forgószélben, vagy lágy szellőben, amikor hívsz, hogy kövessük sugallataidat.

Add nekünk a Te leheletedet, hogy lehelje belénk a mélységek imáját, amely Belőled száll fel bennünk, dicsőséges visszatérted hívogatja, Isten teljessége után kívánkozik.

Uram, szükségem van a Te szemedre, adj nekem eleven hitet. Szükségem van a Te szemedre, adj nekem eleven hitet. Szükségem van a Te szívedre, adj mindent elbíró szeretetet. Szükségem van a Te leheletedre, add meg nekem a Te reményedet, Hogy az Egyház legyen ma bizonyságtétel a világnak, és hogy ez a világ fölismerje a keresztényeket ragyogó, derűs tekintetükről, szívük melegéről, és törhetetlen optimizmusukról, amely örvendező reményük rejtett, változhatatlan forrásából fakad.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.