Kilenced Szent Ritához

Első nap 

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek! Miképpen kezdetben, most is mindörökké, Ámen!
Szent Rita szülei, Ammatta és Antonio Lotti, Olaszország egyik legszebb vidékén, Perugiaban éltek, egy kis faluban, a hegyek között Roccaporenaban, mint e kis falu megbecsült polgárai. Idősek voltak, de nem szűnnek meg bizakodva imádkozni, Istentől gyermekáldást kérni. 1381-ben imájuk meghallgatásra talált, és lányuk született, kit Margaritának, (Margitnak) kereszteltek meg, de szeretettel csak Ritának becéztek.
Elmélkedjünk az élet befogadásáról: Vajon megvan bennünk Szent Rita szüleinek tisztelete, őszinte, kitartó vágyakozása az élet iránt? Tudjuk, hogy földi létünk, életünk kiteljesedése a gyermekáldásban lesz teljes? Egyéni, közösségi létünk, megmaradásunk az élet melletti döntésünktől függ. Imádkozzunk a fiatalokért, idősebbekért, hogy merjenek, akarjanak tudatosan dönteni az élet mellett, a gyermek vállalása mellett és, hogy a megfogant életet tiszteljék, lássák meg benne az Isten ajándékát, a világot megszentelő holnap Szentjét.
Könyörögjünk: Mennyei Atyánk, Szent Rita szülei tudták, hogy ha együtt közösen kérik tőled az életet, a gyermekáldást, akkor Te jóságosan meghallgatod a hozzád esdeklők imáját. Tiszta szívből kérünk, hogy hallgasd meg a hozzád forduló családok imáját és ajándékozz nekik ép, egészséges kisbabát, hogy gyermekeiket átölelve, hálatelt szívvel dicsőítsenek, hirdethessék, hogy Te vagy az élet Ura. Adj nekünk Mennyei Atyánk, tiszta szívű édesanyákat, édesapákat és sok-sok kacagó kisbabát.
Gyermekáldásért imádkozzunk: 
Miatyánk… Üdvözlégy Mária…
A kilenced megtalálható itt.

Létrehozva 2021. március 22.