Imádság az Atya segítségében való bizalomért

Atyám, mint beteg gyermeked, úgy kérlek Téged, segíts rajtam, mert nem bírom elviselni ezt a szenvedést! Ki segíthet nekem Rajtad kívül? Te teremtettél engem, ismered testi hiányosságaimat, és egyedül Neked van hatalmad arra, hogy megváltoztasd betegségem menetét.

Eléd viszem szükségleteimet és így kérlek Téged. Ha akaratoddal megegyezik, kérlek, avatkozz be a helyzetembe! Segíts meggyógyulnom, hogy szolgálhassalak a családomban. Te adtad nekem őket, s ők várnak rám. De ha másként döntesz, ezt mondom – Legyen meg a Te akaratod! – hiszen az a legjobb nekem, amit Te akarsz véghezvinni bennem.

Igazi gyermeked leszek, s megalázom magam fenyítő kezed alatt, aztán terhem megkönnyebbül, mert Atyám kezéből kapom azt. Lélekben megcsókolom a kezed, Atyám és ezt mondom – Igen Atyám, teljes odaadással elfogadom, amit Te parancsoltál! Tudom, hogy szeretettel rám tekintesz, ahogy írva van:
– Mert akit szeret az Úr, megdorgálja azt… Te vezetsz át ezen a betegségen örökkévaló javaim érdekében. Megszentelsz az örökkévalósára, s e betegség szenvedései által felkészítesz arra, hogy Hozzád menjek örökre. Minden kívánságomat és vágyamat kezedbe teszem, tedd velem, amit akarsz! Addig tartson betegségem, ameddig Te akarod, hogy tartson! Tudom, hogy tökéletes munkát végzel. Ámen.

Helyezd reményedet az élő Istenbe, mert még az orvosok és a gyógyszerek is az Ő uralma alatt vannak, Neki engedelmeskednek, s ezek az Ő eszközei. Ismerd fel, hogy bármelyik nap az Ő szava egészségre változtathatja betegségedet. Helyezd bizalmadat egyedül Istenbe, a Menny és Föld mindenható Teremtőjébe, mert Neki minden hatalma megvan betegséged fölött! Mint beteg ember, soha ne felejtsd el, hogy Jézus a Te Orvosod és Megváltód! Hívd segítségül a Megváltó gyógyító Nevét!

Imádság nehéz éjszakákon

Uram Jézusom! Látod fájdalmas éjszakámat, s segítesz nekem a fájdalmamat hordozni. Hadd, szenvedjek Veled együtt, fájdalmak Férfija!
Segítesz rajtam, hogy türelmesen hordozzam a fájdalmat. Köszönöm Úr Jézus, hogy minden fájdalom megkísértett Téged, amiben most egy kicsit nekem is részem van. Ezért sem hagysz erőmön felül kísértésbe esnem, s hálát adok Neked a példádért. Megtanítottad, s bebizonyítottad nekem, hogy a fájdalom dicsőséget szerez. Ezért hiszem, hogy gazdag áldás fakad Kezedből, ha alázattal elfogadom betegségemet, ha Veled együtt és az Irántad való szeretetből hordozom. Ámen.

(forrás: Irgalmas Újság, 2012/08)

Létrehozva 2021. április 17.