Az ördögűző szerint a sátán ideje fogytán van

(LifeSiteNews) – Egy híres amerikai ördögűző mondta, hogy a sátán azt mondta neki egy ördögűzés során, hogy Isten „hamarosan elveszi tőlem a hatalmat.”

Egy múlt heti podcast során Chad Ripperger atya azt mondta, hogy „megparancsolta” a szellemnek, hogy magyarázza meg viselkedésének indítékait. Ripperger szerint az ördög – akit ő Belzebubként azonosított – sírni kezdett, és elismerte, hogy Isten készen áll, hogy eltörölje [az ördögnek] az egyházi ügyekre gyakorolt befolyását.

A pap elmondta, hogy nem tud intim részleteket mondani a megszállottságot övező okokról, mert nincs meg „püspökének engedélye, hogy beszéljen” az ügy belső dolgairól. Elmondta, hogy a démoni támadás hátterében „bizonyos egyházon belüli ügyek” álltak.

Ripperger úgy véli, hogy az ördögi beismerés Istenről, mely szerint korlátozza a bukott angyalok befolyásának mértékét az egyházi ügyek felett, alkalmazható a tágabb „geopolitikai helyzetre vonatkozó alkalmazásokra.”

Az ördögi befolyást a politikai szférára a Doug Barry és Fr. Richard Heilman által vezetett U.S. Grace Force podcastban tárgyalták. A trió a katolikus egyház válságáról beszélt – amit Ripperger így nevezett: “ez a sötétség, amit tapasztalunk” -, valamint a marxista filozófia jelenlétéről a kormányzásban világszerte.

Az exorcista azt állította, hogy a kommunizmus az egész világon elterjedt, amit szerinte az is bizonyít, hogy „a mély állam világszerte képes volt kevesebb mint két hét alatt leállítani a világgazdaságot.”

A globális leállás megjelenése a bejelentett járvány kezdetén Ripperger számára bizonyíték volt arra, hogy a marxista befolyás a „narratíva irányításához” vezetett, amely a COVID-19 körüli üzenetváltások fölött döntőbíráskodott.

A spirituális és vallási kérdésekben való jártasságán kívül Ripperger sokat publikál az emberi pszichológia területén. Az interjúban elmondta, hogy a megszállottakkal végzett munkája arra késztette, hogy megvizsgálja a pszichológiát, hogy hatékonyabban tudjon segíteni a hozzá fordulóknak. Ennek eredményeként egy előadássorozatot készített arról, hogy

„az ördögi pszichológia és a kommunista pszichológia alapvetően … ugyanaz.”

Ripperger elmondása szerint nemrég „döbbent rá” arra, hogy a jelenlegi kormányok és a démonok emberekkel való bánásmódjának „struktúrája” nem különbözik egy „bántalmazó kapcsolattól”. Hivatkozott pszichológiai kézikönyvekre, „ahol a családon belüli bántalmazási esetek struktúrájáról beszélnek”, és azzal érvelt, hogy a „gaslighting” a bántalmazó viselkedés egyik összetevője.

A gaslighting definíciója az, amikor valakit pszichológiai eszközökkel manipulálnak, hogy megkérdőjelezze saját épelméjűségét. Ripperger szerint a démonok és a kormányok ezt úgy teszik – akárcsak egy bántalmazó házastárs -, hogy olyan állításokat fogalmaznak meg a bántalmazottal szemben, melyek nem igazak, majd bántalmazó viselkedéssel elítélik az illetőt, amiért nem hiszi el a hazugságot.

Ripperger úgy véli, hogy a gaslighting egyik példája az, amikor a „fehér felsőbbrendűségpárti” kifejezést pejoratív módon használják egy olyan személyre, akinek nincs rasszista viselkedést mutató múltja. Az illetőt aztán „gázlámpásítják”, amikor meg kell védeniük saját magukat a rasszista vádakkal szemben, melyek nincsenek bizonyítva.

Az exorcista úgy vélekedett, hogy a kormányok viselkedése a „pánik” bizonyítéka, mivel „csak azt teszik, amit csak tudnak… olyan gyorsan, ahogy csak tudják, gondolkodás nélkül.” A kormányügyekben látott pánikot azzal a pánikkal hozta összefüggésbe, amit az általa kiűzött démonban látott. Ripperger úgy véli, hogy a kormányban és az egyházban a tisztviselők jelenleg „hajlamosak túlfeszíteni a húrt”, mert „elkapkodják a dolgokat … rájönnek, hogy az idejük fogytán van, és ezért tenniük kell valamit”.

„Ez a pánik, amit látunk … szó szerint kapkodnak [a] geopolitikai helyzetben … és bizonyos mértékig még az Egyházon belül is” – tette hozzá.

„A démonok tudják, hogy idejük véges, ezért megpróbálnak mindent elnyomni… így azt fogjuk látni, hogy a kormányok egyre zsarnokibbá válnak … ez annak a jele, hogy túljátsszák a szerepüket… mert annyira blöffölnek … hazudnak amiatt, mert az idejük nagyon rövid.”

Ripperger nem utalt arra, hogy a társadalom és az Egyház megtapasztalná az azonnali békét vagy rendet még a szellemi zsarnokság szétoszlatásával is. Azt mondta, hogy „a gonosz nem tűnik el csendben, hanem toporzékol, mint egy csecsemő … tudják, [az] erőszakos gyermek.”

Arra a kérdésre, hogy a laikusok hogyan tudnának felkészülni arra, hogy „tényleg meghúzzák magukat és részt vegyenek ebben a harcban,” Ripperger azt válaszolta, hogy a katolikusoknak „a Szűzanya köpenye alatt kellene tartaniuk magukat, erős odaadással iránta, kérve az ő védelmét.”

A cikk forrása angol nyelven

Létrehozva 2021. december 27.