A genderideológia első áldozatai: a Reimer ikrek

alt

Miközben az LMBTQ-lobbi ellentmondást nem tűrő módon próbálja ráerőltetni akaratát a többségi társadalomra, érdemes megemlékezni az első, 1966-os emberkísérletről, amelyről méltatlanul kevés szó esik a nemváltásról szóló diskurzusban. Dr. John Money, a genderideológia úttörőjének ámokfutása egy életre megnyomorította a kanadai Reimer család életét, és később az ikerpár mindkét tagja az orvos által okozott traumák következtében követett el öngyilkosságot.

A genderideológia valódi arca

Napjainkban a progresszív napirend nyomása révén megkerülhetetlenné vált a genderideológián és LMBTQ-lobbin alapuló konstruált csoportok szélsőségesen egalitárius küzdelmének kérdése, amely propagandának ráadásul a gyermekek kerültek a középpontjába az elmúlt években. A genderideológia hosszú utat tett meg az 1960-as évek óta, amiben úttörő szerepet játszott dr. John Money kanadai pszichiáter, aki az első kutatók között hangoztatta, hogy „a társadalmi nem egy szociális konstrukció”, vagyis azok a normák, viselkedési szokások és szerepek, amelyeket a nőkre, férfiakra, lányokra és fiúkra oszt a társadalom, valójában mesterségesen erőltetett identitásokat és tanult magatartásformákat hoznak létre.

Leghíresebb esete a kanadai Reimer ikrekhez kapcsolódik, akiknek életére örökre rányomta a bélyegét az orvos genderideológiától vezérelt emberkísérlete. Az ikerpárt 1966-ban, 7 hónapos korukban körülmetélésre utalták be egészségi problémáik miatt, azonban egyiküknél, Bruce-nál orvosi műhiba történt, aminek következtében a nemi szerve súlyosan megsérült. Ekkor lépett közbe dr. Money, aki manipulálta a nem túl képzett szülőket, és szakmai tanácsára nemátalakító műtétet végeztek a 22 hónapos csecsemőn. Lányként nevelték Brenda néven, és a pubertáskorba lépve női hormonokat is elkezdtek adagolni neki.

Money kényszeresen akarta bizonyítani, hogy az emberek „gendersemlegesnek” születnek, és csak a szocializáció által alakul ki nemi identitásuk. Ennek alátámasztására használta volna a „nemiidentitás-kapu” („gender-gate”) elméletét, amely szerint ha a kétévesnél fiatalabb gyermekeknek műtéti úton alakítják ki a biológiai nemét, majd annak megfelelő szellemben nevelik őket, akkor azonosulni fognak ezzel a ráerőltetett nemmel.

Az orvosi műhiba egyedülálló lehetőséget biztosított Money-nak elméletei bizonyítására, hiszen egypetéjű ikrek lévén a másik gyermek, Brian kontrollcsoportot biztosított a kísérlethez, mivel ugyanolyan génekkel rendelkezett, és ugyanabban a családi környezetben szocializálódott, mint az emberkísérletnek alávetett Bruce. Mivel egy gyermeknek tizenéves kora előtt nincs kialakult nemi öntudata, Bruce csak annyit tudott, hogy „valami nincs rendben vele”, mivel a ráerőltetett identitással soha nem tudott azonosulni.

A teljes cikk elolvasható itt.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.