Az érsek azt mondja a püspököknek, hogy a „pokolba kerülnek”, mert arra kényszerítik a hívőket, hogy kézbe áldozzanak

alt

Jan Pawel Lenga érsek azt mondta, hogy „felszólítja őket, hogy hagyják abba, különben a pokolba kerülnek ezért”.

LENGYELORSZÁG, 2020. június 25. ( LifeSiteNews ) - Egy nyugdíjas lengyel érsek figyelmeztette püspök testvéreit és a papokat, hogy a „pokolban végzik majd”, mert arra kényszerítik a hívőket, hogy csak kézbe áldozást végezzenek, a koronavírus járványra reagálva.

Jan Pawel Lenga érsek nem kertelt, amikor azzal vádolta azokat a papokat, akik kitartanak a kizárólag a kézbe áldozás mellett, hogy tudatlanok a történelemre vonatkozóan, és hiányzik belőlük az Oltáriszentség tisztelete. Megjegyzéseit egy március 21-i video interjúban adták közre, ahol a Katolikus Egyháznak a járványra adott reakcióit tekintették át.

Az ilyen papok nem tartják tiszteletben azt, ami szent, és arra kényszerítenek másokat, hogy erőszakot tegyenek lelkiismeretükkel - mondta az érsek a wRealu24 lengyel internetes TV-nek adott interjúban.  

„Lengyelország továbbra is buzgó a hitben, és a lengyel emberek nem akarják a kézbe áldozást és megjelenni úgy, mint az elkorcsosult nyugati világban” - mondta Lenga. „A koronavírust arra használják, hogy megtörjék az emberek lelkiismeretét.”

Lenga szigorú figyelmeztetést küldött azoknak a püspököknek és papoknak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy az Eucharisztiát kizárólag kézbe adják szentáldozáskor: „Felszólítom őket, hogy hagyják abba, különben a pokolban végzik, ha ezt teszik”. 

A hét elején John Henry-Westen katolikus kommentátor, a LifeSiteNews társalapítója és főszerkesztője, részletezett öt okot, amiért a katolikusoknak csak nyelvre lenne szabad kapniuk a szentáldozást.

„A kormányzati egészségügyi hatóságoktól, sőt néhány püspöktől kapott utasítások miatt (hogy elutasítsák a hívőket, ha nyelvre történő szentáldozást kérnek) meg akartam adni azokat az okokat, amelyek miatt soha nem kérnék Szentáldozást a kézbe. És ha az ügyet erőltetik, akkor meghoznám az áldozatot, hogy csak lelki áldozást végezzek”- mondta.

Az öt ok megfogalmazása után Westen világossá tette saját véleményét, hogy „a katolikusoknak nem szabad kézbe áldozást végezniük.”

„Ha olyan helyzetbe kerülnék, hogy elutasítják a Szentáldozást, hacsak nem kézbe kérem, akkor csak lelki áldozást végeznék, majd kapcsolatba lépnék a megfelelő hatósággal a helyzet orvoslásához” - mondta. 

Lenga előrevetíti, hogy amikor a világjárvány véget ér, a papság azt fogja mondani, hogy az emberek már megszokták a kézbe áldozást, így folytatni kell ezt a gyakorlatot.   

Majd így folytatta:  

Megszokták, hogy nem mennek szentgyónásra? Nagyszerű! Ez nekünk is könnyebb.

Nem lesz különbség köztünk és a német, vagy a világ többi részén levő protestáns között. Ide vezet ez a gonoszság.

Lenga azzal folytatta, hogy az egyház vezetői szükséghelyzetben magukra hagyták a hívőket.  

„Hol vannak a püspökök? Hol vannak a bíborosok?” panaszkodott. "Hol van az egyházi hierarchia, ami általában annyira magabiztos és fontos?”

"Elrejtőztek, miután magukra hagyták az embereket" - mondta. 

"A püspökök bezárták az összes templomot, nincs sehol mise” - panaszolta. "Ez sokat mond azokról a püspökökről és papokról, akik elkülönítették magukat a hívőktől, mintha azok nem léteznének.”  

Lenga összehasonlította azokat a püspököket és papokat, akik „eltűntek az ütközetben”, azokkal az orvosokkal és ápolókkal, akik a frontvonalon dolgoznak a vírus elleni küzdelem során, saját egészségüket és néha életüket is kockáztatva.  

„A papok elmenekültek mindettől. Csak hosszú ideig akarnak élni”- mondta Lenga. „Ez azt mutatja, hogy messze vannak az igaz hittől és Istentől.” 

Lenga elmondta, hogy ezek a papok elveszítették a szent iránti érzéküket és egyszerűen „adminisztrátorokká” váltak. Megmondják másoknak, hogy mit kell tenni, de nem igazán tisztelik Krisztust, mint Istent. 

"Ne csak ész nélkül hallgassanak a kormányra, és tegyenek bármit, amit mondanak" - mondta Lenga. „Készen állnak arra, hogy megtagadják Jézust, és mindent elpusztítsanak.”

„Mindenütt pánik van a haláltól ahelyett, hogy az Ítélet Napjától vagy Isten büntetéseitől félnének, ami majd eljön!” mondta az érsek.  

„[Ferenc pápa] elrejtőzik a palotájában" - mondta Lenga. – „A bíborosok is elrejtőznek.”  

„Mi történt a katolicizmussal?” kérdezte. „Ez egy katasztrófa.”

„Uraim, térdre” - fejezte be.  

Lenga érsek gyakran kritizálta Ferenc pápát, és az év elején szankcionálták azért, mert „uzsorásnak és eretneknek” hívta. 

CNA által ismertett lengyel Więź folyóirat cikkben Lenga azt mondta: „Bergoglio igazságtalanságot hirdet, bűnt hirdet, és nem egy tradícióról prédikál, amely sokáig, 2000 évig tartott. Kinyilatkoztatja az e világ igazságát és ez az igazság az ördögé.”

Ennek eredményeként a włocławeki egyházmegye, ahol az érsek nyugdíjas idejét tölti, megtiltotta Lenga számára februárban a nyilvános szentmisék ünneplését. Egy kommentátor azt mondta abban az időben, hogy Lengára már „szájkosarat tettek.”    

Tavaly Lenga csatlakozott Raymond Burke bíboroshoz és Athanasius Schneider püspökhöz, amikor kiadtak a vallás 40 igazságáról szóló nyilvános nyilatkozatot annak érdekében, hogy orvosolják azt a „szinte egyetemes doktrinális zavart”, amely veszélyezteti a spirituális egészséget és a lelkek örök üdvösségét ma az egyházban. 

A nyilatkozat címe „A leggyakoribb hibákkal kapcsolatos igazságok kinyilatkoztatása korunk egyházának életében” volt, hogy megvédje az egyház örök tanítását az Eucharisztia, a házasság és a papi cölibátus kérdésében. 

Egyes pontok implicit módon hivatkoztak Ferenc pápa nyilatkozataira, míg mások a zavart okozó dolgokra vonatkoztak, amelyek a jelenlegi pápaság alatt merültek fel vagy fokozódtak. Mások a társadalom erkölcsi hibáival foglalkoztak, amelyek súlyosan károsítják az életet, mint amennyire a hierarchia kitart emellett.

Lenga legutóbbi üzenete a lengyel papok és prelátusok számára visszhangozza a tavalyi nyilatkozatot, amelyben azt állították, hogy a hívők „magukra hagyottnak” érzik magukat, és talán előrelátó módon azt is, hogy az Egyház a történetének egyik „legnagyobb spirituális járványát” éli.

A cikk forrása angol nyelven

Lásd még az alábbi cikket a témában:

21 orvos figyelmeztetése a püspököknek: nyelvre áldozni biztonságosabb, mint kézbe

 

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.