Pi-víz - nem ajánljuk

alt

Részlet a Virtuális Plébánia egyik, hozzászólásából (2004)

Mi a baj az akpunkturával? Ugyanaz, mint a homeopátiával. Vagyis hasonló.

A "többszörösen tisztított" kémiai szempontból nem jelent valami nagy durranást. A vízben eleve van sokféle anyag. Ha a károsakat kiszűrik, akkor csapvizet kapunk, ha a jókat feldúsítják, akkor meg ásványvizet (bocs a sarkításért, de nagyjából így működik).

 

Kémiai szempontból a "többszörösen tisztított" víz sem lehet tisztább a desztillált víznél. A "rendezett szerkezetű" nem tudom mit jelent. Rendezni lehet egy kristályszerkezetet (például fémeknél), de hogyan rendezik a víz szerkezetét? Jó irányba kell rázogatni? :)

Ebben én semmi tudományosat nem találok. Miért jobb a "rendezett szerkezetű" víz az átlagosnál? Könnyebben emészthető? :)

"Pozitív energiával feltöltött" - na ez már ismerősebb. Nyilván nem arra gondolnak, hogy megmágnesezték, áramot vezettek bele, vagy esetleg Csernobil mellől egy forrásból hozták. Attól tartok, ez az energia ugyanaz, mint a korábban tárgyalt.

A pí-vízről (a többivel ellentétben) még nem értekeztem részletesen szakemberrel. Nekem személy szerint nagyon úgy tűnik, hogy ha az áltudományos halandzsát lehámozzuk, akkor a pí-víz egy átlagos ásványvíztől csak abban a bizonyos pozitív energiában különbözik...
Inkább igyunk ásványvizet.Szerintem.

Ja, mielőtt még valaki rákérdezne. A tudományos halandzsa nem a New Age találmánya. Ugyanolyan, mint a bifidus essensis, a hajfesték krémzselé és minden egyéb más név és magyarázat, amivel az eladni kívánt termék hatóanyagát elnevezik, legyen az levespor vagy szívárgásmentes pelenka.

Mindben van valami igazság, a joghurt például jót tesz az emésztésnek, azért, mert joghurt. De ha azt mondják, hogy a joghurt csak azért hatásos, mert bifidus essensis van benne, az már indok arra, hogy az ő joghurtjukat vedd meg, és ne a konkurenciáét. Mindben van igazság, de valószínűleg a bifidus essensis-es joghurt semmivel sem tud többet, mint az átlagos. Vagy nem annyival, mint amennyivel mondják, és amennyivel többe kerül.

És ez az egész marketing-dolog ugyanolyan tudományos halandzsa, mint amikor megmagyarázzák, hogy a pí-víz és a különböző varázslatos táplálékkiegészítők egy csapásra minden bajodat megoldják.

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.