Így (ne) csábítsunk több látogatót a templomba (2)

 alt

"Canterbury érseke azt mondta nekünk, hogy ha nem tudjuk, hogyan kell szórakozni a katedrálisban, akkor nem végezzük megfelelően a munkánkat."

Az anglikán egyház újabb inovatív ötleteket alkalmaz, hogy minél több embert járjon a templomba. A megoldás kulcsa: legyen szórakoztató mindenki számára.

Rochesteri székesegyház

A rochesteri székesegyház őrült golfpályája megosztja a véleményeket.

Az idelátogató emberek a középkori katedrálisban ezen a nyáron egy őrült golfpályát láthatnak a főhajóban. Ez gyakoraltilag egy kilenc lyukú tpálya, ahol minden lyuk fölött különböző hidak modellje látható.

A katedrális azt reméli, hogy a látogatók nem csak megismerik a hitet, de felépítik az "érzelmi és fizikai hidakat" is a templomban.
Az ellenzők szerint "nagyon komoly hiba" ez a "trükközés" azok felé, akik keresik Istent.

Az ingyenes golfpálya szeptemberig látogatható.A Rochester Bridge Trust által kifejlesztett és finanszírozott pályán a rochesteri eredeti római hidak modelljeit, valamint a Dartfordi Erzsébet királynő-hidat lehet megtekinteni. 

Andrew Freeman, az alapítvány képviseletében azt mondta: "a golfpálya ötlete mögött az áll, hogy megpróbálják ösztönözni a fiatalokat és a családokat, hogy eljöjjenek egy ilyen gyönyörű helyre, és megismerjék a különböző hidak szerkezeteit."

Rachel Phillips tiszteletes, a rochesteri katedrális missziós és fejlesztési kanonokja így nyilatkozott: "reméljük, hogy a kalandos golfozás közben a látogatók elgondolkodnak azokon a hidakon, melyeket saját életükben és a mi világunkban kell felépíteni."

Egy látogató a katedrálisban aet mondta: "nagyon jó, hogy a gyerekek idejönnek, láthatják a katedrális történetét, és közben jól érzik magukat."

Egy fiú, aki játszott a golfpályán, azt mondta: "Azt hiszem, ez egy elég jó hely, hogy nem vallásos emberek bejöjjenek és megtapasztalják, mi ez az egész itt."

Főtisztelendő Dr. Gavin Ashenden, az anglikán episzkopális egyház püspöke azt mondta: "Attól tartok, ez egy nagyon komoly tévedés, talán a kétségbeesés szülte. Az ötlet, hogy szinte be lehet csapni az Istent kereső embereket, hogy szórakoztatják őket egy golfpályával, ez egy súlyos kategórai-tévesztés."

Matthew Rushton kanonok a Rochesteri katedrálisból így nyilatkozott: "A katedrálisokban jelenleg nagyon magabiztosak, hogy az ilyen innovatív lehetőségek és események alkalmasak arra, hogy szóljunk az embereknek a Jézusba vetett hitünkről, erről szól itt minden..

"Canterbury érseke azt mondta nekünk, hogy ha nem tudjuk, hogyan kell szórakozni a katedrálisban, akkor nem végezzük megfelelően a munkánkat."

A pálya augusztus 1. és szeptember 1 között látogatható. 

A cikk forrása angol nyelven

Share

Együttműködő partnerünk

Időjárás

Hőtérkép

alt

Támogatjuk a törvényes rítusváltozatokat.