Így (ne) csábítsunk több látogatót a templomba (1)

“Canterbury érseke azt mondta nekünk, hogy ha nem tudjuk, hogyan kell szórakozni a katedrálisban, akkor nem végezzük megfelelően a munkánkat.”

Az anglikán egyház újabban inovatív ötleteket alkalmaz, hogy minél több ember járjon a templomba. A megoldás kulcsa: legyen szórakoztató mindenki számára.

Norwich katedrális

Teljes méretű csúszda épült a Norwich-i székesegyház belső terében. A katedrális papságát azzal vádolják, hogy az egész szakszerűtlen, és” megmérgezi az orvosságot”, amit egy templom kínálhat, egy vidámparki építmény telepítésével..

A ‘helter-skelter’ kifejezést használja a BBC cikke a csúszda megnevezésére, melynek elsődleges jelentése ‘összevisszaság, zűrzavar’. Ez valószínűleg utalás a Beatles 1968-as, hasonló című dalára, amely akkoriban jelentős hatást gyakorolt a heavy metal stílus kezdeti fejlődésére. A szerk.

A Norwich katedrális főhajójában azért helyezték el a csúszdát, hogy a látogatók számára egy másfajta kilátást biztosítsanak az épület belsejében.

Dr. Gavin Ashenden tiszteletes, korábbi királyi elkész azt mondta, hogy a katedrális “hibát”követett el.

A katedrális képviselői azt mondják, hogy ez egy kreatív módja annak, hogy megosszák a Biblia történetét az ide látogatókkal

Négy ember két napi munkájába telt, hogy megépítse a közel 17 m hosszú vásári csúszdát. a norman időkből származó katedrálisban. A katedrális aezzel lehetővé tette az emberek számára, hogy közelebbről megtekinthessék a középkorban épített tető domborműveit, melyek a maga nemében a kegnagyobb méretűek a világon.

Dr. Ashenden, a keresztény episzkopális egyház misszionárius püspöke azt,mondta, hogy a Norwich-i katedrális papsága “hozzá nem értő”, és “tévednek abban, hogy mire való egy katedrális”..

Azt mondta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a turisták kereszténnyé váljanak ettől, és “csak a szórakoztatás hülyeség”.

“Egy ilyen hely, tele van rejtélyekkel és csodával, ha belekeverik az érzéki örömöt és elterelik erről a figyelmet, akkor a gyógyszert helyett megmérgezik az emberi lelket,” mondta.

A Norwich-i katedrálisban szolgáló Canon Andy Bryant tiszteletes azt mondta, hogy megérti, miért lepődnek meg az emberek, ha meglátják a csúszdát. Amellett, hogy közelebbről láthatják a tetőt, azt mondta, hogy “ez kreatív és innovatív módja a katedrális küldetésének, hogy megossza a Biblia történetét”.

A Norwich-i székesegyház nem az egyetlen helye az anglikán istentiszteletnek, ahol szokatlan módszereket alkalmaznak, hogy vonzzák a látogatókat.

Következő írásunkban a Rochesteri székesegyházat mutatjuk be, ahol a főhajót egy őrületes golfpályává alakították át.

A cikk forrása angolul

Létrehozva 2019. augusztus 23.